Αθλητισμός|26.02.2021 23:47

Σαρωτικές αλλαγές στη Μαρσέιγ: Νέος προπονητής ο ιδιόρρυθμος Χόρχε Σαμπάολι

Newsroom

Οι οπαδοί της Μαρσέιγ δεν είναι ευχαριστημένοι από την πορεία της ομάδας τους στο γαλλικό πρωτάθλημα, ωστόσο μπορούν να νιώθουν ικανοποιημένοι για το γεγονός ότι με τις κινητοποιήσεις τους -που μάλιστα ξέφυγαν από τον έλεγχο με εκτεταμένα επεισόδια- προκάλεσαν ένα ντόμινο εξελίξεων στην ομάδα. Ο Αμερικανός ιδιοκτήτης Φρανκ ΜακΚορτ εισάκουσε τη λαϊκή... εντολή και αντικατέστησε τον αντιδημοφιλή πρόεδρο Ζακ-Ανρί Εϊρό με τον Πάμπλο Λονγκόρια. Παράλληλα όμως, δίνει το τιμόνι της ομάδας στον ιδιόρρυθμο Αργεντινό τεχνικό Χόρχε Σαμπάολι.

Ο πρώην ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής Αργεντινής, που κυρίως διέπρεψε ως προπονητής της Εθνικής Χιλής, συμφώνησε με τη διοίκηση της Μαρσέιγ για να διαδεχτεί τον Αντρέ Βίλας-Μπόας που αποχώρησε. Ο Σαμπάολι επιστρέφει σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα για πρώτη φορά μετά το 2017, οπότε εργάστηκε στη Σεβίλλη (η πρώτη και η τελευταία του δουλειά μέχρι σήμερα στην Ευρώπη), ενώ από το 2018 βρισκόταν στη Βραζιλία αρχικά ως προπονητής της Σάντος και μέχρι πρότινος στην Ατλέτικο Μινέιρο, απ' όπου ζήτησε και πήρε διαζύγιο για να πάρει τα ηνία στη Μαρσέιγ.

Διαβάστε επίσης: Αυτοκτόνησε ο πρώην εθνικός προπονητής των ΗΠΑ που κατηγορήθηκε για σεξουαλική κακοποίηση

Ο 60χρονος Σαμπάολι συγκαταλέγεται μεταξύ πλέον ιδιόρρυθμων προπονητών. Ζει έντονα κάθε στιγμή του αγώνα, είναι φωνακλάς και απρόβλεπτος κι είναι βέβαιο πως το πέρασμά του από τη Μαρσέιγ, όποια κι αν είναι τα αποτελέσματα, δεν θα είναι απαρατήρητο. Αλλωστε, από τα πρώτα του βήματά ως προπονητής είχε φανεί η «τρέλα» του. Προ δεκαετιών στο ξεκίνημα της καριέρας του στα ερασιτεχνικά γήπεδα της Αργεντινής, όταν αποβλήθηκε από διαιτητή διότι φώναζε και διαμαρτυρόταν διαρκώς, βγήκε έξω από το γήπεδο, σκαρφάλωσε σε ένα δέντρο και φορώντας τα γυαλιά ηλίου του έδινε από ψηλά εντολές στους παίκτες του συνεχίζοντας βεβαίως να φωνάζει δίχως όμως να μπορεί πλέον να κάνει κάτι ο διαιτητής.

Οι νευρικές κινήσεις του τον μετατρέπουν διαρκώς σε viral όπως είχε συμβεί προ διετίας οπότε κατά τη διάρκεια μιας προπόνησης με τη Σάντος, ο Σαμπάολι «συνελήφθη» από τον τηλεοπτικό φακό να τρώει τις σημειώσεις του! Στο video που έγινε αμέσως viral, ο Σαμπάολι εικονίζεται να περπατά στο γήπεδο την ώρα που οι παίκτες του γυμνάζονται και να κόβει χαρτιά από τις σημειώσεις του, τα οποία στη συνέχεια τρώει...

Διαβάστε επίσης: Χεζόνια για την υποδοχή του - «Αν κάποιος πήρε πρόστιμο πληρώνω εγώ»

Χόρχε ΣαμπάολιLigue 1Μαρσέιγποδόσφαιρο