Αθλητισμός|27.02.2021 19:53

Απόλλων Σμύρνης - ΟΦΗ 2-1: Ο Ιωαννίδης... ωραίος κι ο Σωτηρίου μοιραίος

Newsroom

Ο Γιώργος Παράσχος είχε την έμπνευση προς το φινάλε της μάχης του Απόλλωνα Σμύρνης με τον ΟΦΗ να χρησιμοποιήσει ως αλλαγή τον Ιωαννίδη κι εκείνος τον έβγαλε ασπροπρόσωπο. Η Ελαφρά Ταξιαρχία επικράτησε 2-1 στη Ριζούπολη και απομακρύνθηκε σημαντικά από την ουρά της βαθμολογίας της Super League σε αντίθεση με την κρητική ομάδα που έμπλεξε σε σοβαρές περιπέτειες καθώς παρέμεινε κοντά στην επικίνδυνη ζώνη του υποβιβασμού έχοντας μόλις δύο βαθμούς διαφορά από τον προτελευταίο Παναιτωλικό και έναν από τη Λαμία (Βαθμολογία: 11. ΟΦΗ 19 β., 12. Λαμία 18 β., 13. Παναιτωλικός 17 β., 14. ΑΕΛ 10 β.).

Μοιραίο πρόσωπο για τον ΟΦΗ ήταν ο γκολκίπερ Σωτηρίου, ο οποίος υπέπεσε σε ένα τραγικό λάθος που καταδίκασε την ομάδα του σε ήττα κι ενώ προηγουμένως με μια εκπληκτική απόκρουση είχε κρατήσει όρθια την ομάδα του. Ο ΟΦΗ παραμένει σε βαθιά αγωνιστική κρίση καθώς αγνοεί τη νίκη από τις 7 Ιανουαρίου έχοντας συμπληρώσει εννέα σερί αγώνες δίχως τρίποντο.

Διαβάστε επίσης: Τίποτα, τίποτα δεν σταματά τη Μάντσεστερ Σίτι!

Ο Απόλλων άνοιξε το σκορ στην πρώτη καλή φάση που δημιούργησε στο 17'. Ο Σλίβκα σούταρε μέσα από την περιοχή, ο Σωτηρίου απέκρουσε προσωρινά και ο Ντάουντα πήρε το ριμπάουντ πετυχαίνοντας το 1-0.

Ωστόσο, άμεση ήταν η απάντηση και του ΟΦΗ που ισοφάρισε (1-1) στην δική του πρώτη καλή στιγμή. Στο 28' ο Ουές σέντραρε από τα δεξιά και ο Στάρτζεον με κεφαλιά έφερε το παιχνίδι στα ίσια. 

Ο ΟΦΗ ανέβασε ταχύτητα στο β' ημίχρονο απειλώντας τρεις φορές για να σκοράρει με αποκορύφωμα τη φάση του Ντε Γκουζμάν αλλά ο Απόλλων ήταν τελικά εκείνος που βρήκε το γκολ της νίκης. Στο 84' ο Ιωαννίδης, η χρυσή αλλαγή του Γιώργου Παράσχου που τον έριξε στο παιχνίδι στο 73', εκμεταλλεύτηκε το τραγικό λάθος του Σωτηρίου, ο οποίος αντί να απομακρύνει άθελά του έστρωσε την μπάλα στον επιθετικό του Απόλλωνα που έγραψε το 2-1.

Απόλλων: Βέρχουλστ, Μπρούτσιτς, Λισγάρας, Ντομίνκες, Μπαξεβανίδης, Κολ (88' Λαγός), Μπεντινέλι (46' Χουχούμης), Σλίβκα, Φερνάντες (73' Τσαμπούρης), Τσιλούλης (32' Φατιόν), Ντάουντα (73' Ιωαννίδης).

ΟΦΗ: Σωτηρίου, Κοροβέσης, Διαμαντης, Γιαννούλης, Ουές, Στάικος (88' Σόουζα Φερέιρα), Ντε Γκουζμάν, Μεγιάδο, Στάρζεον, Γρίβας, Σολίς (78' Σαρδινέρο).

Διαβάστε επίσης: Σαρωτικές αλλαγές στη Μαρσέιγ - Νέος προπονητής ο ιδιόρρυθμος Χόρχε Σαμπάολι

ΟΦΗποδόσφαιροΑπόλλων ΣμύρνηςSuperLeague