Αθλητισμός|28.02.2021 22:13

Παναθηναϊκός - ΑΕΚ 1-1: Δικαιοσύνη στο κάκιστο ντέρμπι με γκολάρες

Newsroom

Αν δεν υπήρχαν τα εξαιρετικά γκολ του Φραν Βέλεθ και του Λιβάι Γκαρσία το ντέρμπι του Παναθηναϊκού με την ΑΕΚ στη Λεωφόρο για την 24η αγωνιστική της Super League ενδεχομένως θα καταγραφόταν ως το χειρότερο στην ιστορία των μεταξύ τους αναμετρήσεων. Το παραδοσιακό αθηναϊκό ντέρμπι ήταν κάκιστο, νευρικό, δίχως φάσεις και ρυθμό και κρίθηκε χάρη σε ένα φανταστικό τελείωμα του Βέλεθ και σε ένα θαυμάσιο πλασέ του Γκαρσία, που διαμόρφωσε το τελικό 1-1.

Κάντε Like εδώ στη σελίδα του ΕΘΝΟΣΠΟΡ στο Facebook

Ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ έδειξαν περισσότερο διάθεση για να μην χάσουν παρά για να κερδίσουν και στο γήπεδο της Λεωφόρου αποδόθηκε ποδοσφαιρική δικαιοσύνη καθώς το ντέρμπι έληξε ισόπαλο και ουσιαστικά δεν άλλαξε κάτι ως προς τα δεδομένα της βαθμολογίας καθώς η Ενωση έμεινε στο +3 από το Τριφύλλι, που αποσπάστηκε έναν βαθμό από τον Αστέρα Τρίπολης (Βαθμολογία: Ολυμπιακός 58, Αρης 47, ΠΑΟΚ 46, ΑΕΚ 45, Παναθηναϊκός 42, Αστέρας 41).

Διαβάστε επίσης: Νίκη από... πλατίνα με Γκάνεα και Σάσα για τον Αρη

Το παιχνίδι φάνηκε από την αρχή πως θα ήταν νευρικό. Κι όσο περνούσε ο χρόνος γινόταν ολοένα και πιο κακό καθώς οι δυο ομάδες φρόντισαν περισσότερο να... καταστρέφουν και λιγότερο να δημιουργούν. Είναι ενδεικτικό ότι στο πρώτο ημίχρονο δεν καταγράφηκε ούτε μισή ευκαιρία, παρά μόνο μια... υποψία φάσης της ΑΕΚ στο 19' με γύρισμα του Σιμάνσκι και αδυναμία του Νεντελτσιάρου να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα καθώς ο Διούδης μπλόκαρε.

Ανάλογη ήταν η εικόνα και στο δεύτερο ημίχρονο με τις δυο ομάδες να συνεχίζουν στο ίδιο μοτίβο μέχρι το 58' οπότε έπειτα από εκτέλεση φάουλ, η μπάλα κατέληξε στα πόδια του Βέλεθ εντός περιοχής. Ο Ισπανός έκανε καταπληκτική ενέργεια και με ένα φανταστικό σουτ έστειλε την μπάλα στο «παραθυράκι» της εστίας του Αθανασιάδη γράφοντας το 1-0 για τον Παναθηναϊκό.

Η ΑΕΚ που αρχικά σοκαρίστηκε από το γκολ του Βέλεθ κι έκανε αρκετή ώρα για να συνέλθει, τελικά βρήκε το γκολ της ισοφάρισης (1-1) στο 73' στην πρώτη της καλή φάση στο ματς. Οι παίκτες του Παναθηναϊκού έκαναν λάθος στο κέντρο, ο Σιμάνσκι πήρε τη μπάλα, έκανε την κάθετη πάσα προς τον Λιβάι Γκαρσία ο οποίος αφού αρχικά καθυστέρησε κι έχασε την μπάλα, έπειτα από λανθασμένη απομάκρυνση του Χουάνκαρ, πήρε και πάλι την μπάλα στα πόδια του και εκτέλεσε τον Διούδη με εξαιρετικό τελείωμα.

Οι δυο ομάδες είχαν από μια ακόμη σημαντική φάση μέχρι το φινάλε, η ΑΕΚ με τον Μάνταλο στο 83' και ο Παναθηναϊκός με τον Νιάς στο 90' αλλά στο τέλος αποδόθηκε ποδοσφαιρική δικαιοσύνη με τους Πράσινους και τους Κίτρινους να παίρνουν ό,τι τους άξιζε: από έναν βαθμό.

Παναθηναϊκός: Διούδης, Μολό, Πούγγουρας, Βέλεθ, Χουάνκαρ, Νιάς, Αλεξανδρόπουλος (85' Βιγιαφάνιες), Μαουρίσιο, Καμπετσής, Ενγκμπακοτό (79' Χατζηγιοβάνης), Ιωαννίδης (79' Καρλίτος). 

ΑΕΚ: Αθανασιάδης, Σβάρνας, Νεντελτσεάρου, Λάτσι, Λόπες, Σιμάνσκι, Κρίστισιτς, Μάνταλος, Γκαρσία, Τάνκοβιτς (67' Μαχαίρας), Ανσαριφάρντ (91' Χριστόπουλος).

Διαβάστε επίσης: Ο Πινακάς... ζωγράφισε και η ΑΕΛ ελπίζει

ΠαναθηναϊκόςΑΕΚποδόσφαιροSuperLeague