Αθλητισμός|01.03.2021 14:23

Μπαρτσελόνα: Συνελήφθη ο πρώην πρόεδρος, Ζοσέπ Μαρία Μπαρτομέου

Newsroom

Σοκαριστικές εξελίξεις στην Μπαρτσελόνα καθώς στη σύλληψη του πρώην προέδρου των «μπλαουγκράνα», Γιοσέπ Μαρία Μπαρτομέου προχώρησε η Αστυνομία.

Σύμφωνα με τα ισπανικά ΜΜΕ, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον πρώην πρόεδρο της Μπαρτσελόνα έπειτα από έφοδο που έκαναν στα γραφεία του συλλόγου που βρίσκονται στο «Καμπ Νου». O Mπαρτομέου, που κατηγορείται για διαφθορά, συνελήφθη στο σπίτι του, όπου επίσης έγινε έλεγχος της Αστυνομίας. 

Διαβάστε ακόμα: Η υπόθεση Μέσι τελείωσε τον Μπαρτομέου από την προεδρία της Μπαρτσελόνα

Εκτός του Μπαρτομέου έχουν συλληφθεί επίσης ο Όσκαρ Γκράου, CEO της Μπαρτσελόνα, ο Ραμά Γκόμεζ Πόντι, επικεφαλής της νομικής υπηρεσίας και ο Χάουμε Μασφερέρ, συνεργάτης του Μπαρτομέου. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, οι έρευνες των αρμόδιων Αρχών αφορούν το περίφημο σκάνδαλο με τα social media και των λογαριασμών που φέρονται να πληρώνονταν από τον Μπαρτομέου για να κάνουν κριτική και ενίοτε να βρίζουν τους παίκτες της ομάδας! 

Το σκάνδαλο αφορά στην πρόσληψη εταιρείας για να δυσφημίζει στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης παλιότερα στελέχη του συλλόγου, αλλά ακόμα και ποδοσφαιριστές της τωρινής ομάδας, όπως ο Λιονέλ Μέσι ή ο Ζεράρ Πικέ. Πρόκειται για την εταιρεία «13 Ventures», η οποία φέρεται να έλαβε ένα εκατομμύριο ευρώ, ποσό που κατατέθηκε σε έξι δόσεις, για να... καταστρέφει παίκτες και προπονητές με «φαρμακερά» σχόλια! 

Ταυτόχρονα, η εντολή που είχε δοθεί στην εταιρεία ήταν να αποθεώνεται στα σχόλια ο Μπαρτομέου και η διοίκηση. Εξαιτίας αυτού του σκανδάλου, παραιτήθηκαν έξι μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, μεταξύ των οποίων ο εκ των αντιπροέδρων Εμίλι Ρουσό

Διαβάστε ακόμα: Σεβίλλη - Μπαρτσελόνα 0-2: Με μαγικά του Μέσι πέρασε από το Σάντσεθ Πιθχουάν


σύλληψηΜπαρτσελόναΓιοσέπ Μαρία Μπαρτομέου