Αθλητισμός|05.03.2021 01:06

Παναθηναϊκός - ΠΑΣ Γιάννινα 1-2: Σπουδαίος «Αγιαξ της Ηπείρου» μάδησε το Τριφύλλι στο Κύπελλο

Γιάννης Σκόκας

Δεν τον είπαν τυχαία «Αγιαξ της Ηπείρου». Εστω κι αν με το πέρασμα των χρόνων ο ΠΑΣ Γιάννινα έπαψε να διαθέτει τη δυναμική του ένδοξου παρελθόντος, κατά τη διάρκεια της τρέχουσας σεζόν στο Κύπελλο Ελλάδας θύμισε την εκπληκτική ομάδα των 70s και των 80s. Με αποκορύφωμα τα δύο παιχνίδια με τον αποκαρδιωτικό και άκρως απογοητευτικό Παναθηναϊκό, ο ΠΑΣ νίκησε ξανά με 2-1 (αυτή τη φορά στη Λεωφόρο όπως είχε κάνει και στο Αγρίνιο) και πήρε μια ιστορική, σπουδαία και πανάξια πρόκριση για την τετράδα του θεσμού για τρίτη φορά. 

Αντιθέτως, το φάντασμα του Παναθηναϊκού διασύρθηκε για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι από την εξαιρετική ομάδα του Αργύρη Γιαννίκη, ο οποίος πήρε την... ταυτότητα του κατά τα άλλα έμπειρου Λάζλο Μπόλονι. Ο Ρουμάνος τεχνικός έκανε ποδοσφαιρικά εγκλήματα στον καταρτισμό της ενδεκάδας και στον τρόπο που παρέταξε την ομάδα του και το πλήρωσε με την αρνητική εικόνα που παρουσίασε στο κρισιμότερο ματς της σεζόν δεδομένου ότι το Κύπελλο αποτελούσε τη μοναδική διέξοδο για έναν τίτλο. Από κοντά βεβαίως στο ναυάγιο είναι και οι παίκτες του, οι οποίοι έχουν τεράστιο μερίδιο ευθύνης σε μια ακόμη αποτυχία του Τριφυλλιού που κατέκτησε για τελευταία φορά το Κύπελλο το 2014...

Διαβάστε επίσης: Σφράγισε το εισιτήριο για την τετράδα του Κυπέλλου ο ΠΑΟΚ με χαμόγελα για Καγκάβα

Ο Παναθηναϊκός μπήκε στο παιχνίδι νωχελικά γεγονός που εκμεταλλεύτηκε ο ΠΑΣ Γιάννινα. Μόλις στο 2' ο Καρτάλης έσκαψε την μπάλα σε εκτέλεση φάουλ, η άμυνα του Τριφυλλιού πιάστηκε κοιμώμενη και ο πρώην «πράσινος» Παντελάκης έμεινε αμαρκάριστος και με κεφαλιά άνοιξε το σκορ (0-1).

Το σοκ έγινε ακόμη μεγαλύτερο για τον Παναθηναϊκό καθώς προτού συμπληρωθεί το πρώτο δεκάλεπτο ο ΠΑΣ Γιάννινα βρισκόταν ήδη στο 2-0. Ο Μιλιντσεάνου έκανε θαυμάσια σέντρα στην καρδιά της άμυνας των Πρασίνων προς τον Ελευθεριάδη, ο Σένκεφελντ πήδηξε σε λάθος χρόνο, κι ο Χατζηθεοδωρίδης αντί να απομακρύνει έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του με κεφαλιά.

Ο Παναθηναϊκός κατάφερε τελικά να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα στο 74' με κεφαλιά του Πούγγουρα, ο οποίος έγραψε το τελικό 1-2 καθώς η πρόκριση είχε χαθεί από το πρώτο δεκάλεπτο. Οι Πράσινοι στο κρισιμότερο παιχνίδι της σεζόν παρουσιάστηκαν κατώτεροι των περιστάσεων και το πλήρωσαν... 

Παναθηναϊκός: Διούδης, Μολό, Σένκεφελντ, Πούγγουρας, Χατζηθεοδωρίδης (65' Χουάνκαρ), Νιάς, Σανκαρέ (59' Μαουρίσιο), Βιγιαφάνες (65' Μακέντα), Χατζηγιοβάνης (66' Ενγκμπακοτό), Καρλίτος, Ιωαννίδης (46' Αϊτόρ).

ΠΑΣ Γιάννινα: Λοντίγκιν, Σάλιακας, Παντελάκης, Κάργας, Πίρσμαν, Καρτάλης, Ελευθεριάδης (75' Λιάσος), Ντομίνγκεθ, Παμλίδης (65' Νάουμετς), Κάστρο (87' Εραμούσπε), Μιλιντσεάνου (76' Κρίζμαν). 

Διαβάστε επίσης: Αντώνης Σιγάλας, ο γιος του Γιώργου Σιγάλα δηλώθηκε στη λίστα του Παναθηναϊκού στη Euroleague

ποδόσφαιροΠαναθηναϊκόςΚύπελλο ΕλλάδαςΠΑΣ Γιάννινα