Αθλητισμός|05.03.2021 01:04

Βόλος - ΑΕΚ 1-0: Πέρασε στην 4άδα του Κυπέλλου Ελλάδας με την... ψυχή στο στόμα ο Δικέφαλος

Γιάννης Σκόκας

Ο Βόλος ήταν εξαιρετικός, έδωσε μεγάλη μάχη για να πετύχει το θαύμα της ανατροπής, νίκησε 1-0 στο Πανθεσσαλικό Στάδιο αλλά η ΑΕΚ ήταν εκείνη που χαμογέλασε στο τέλος παίρνοντας το εισιτήριο για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας χάρη στο 4-2 του πρώτου αγώνα. Η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ τα βρήκε σκούρα απέναντι στον πεισματάρη Βόλο του Ανχελ Λόπεθ που έπαιξε επιθετικά και διεκδίκησε τις πιθανότητές του. Ωστόσο, η δίκαιη νίκη που κατέκτησε δεν ήταν αρκετή για να γράψει ιστορία και να τον στείλει για πρώτη φορά στην ιστορία του στην τετράδα του Κυπέλλου. Εκεί έκλεισε θέση η Ενωση, όπως κάνει σταθερά την τελευταία εξαετία έχοντας μάλιστα φτάσει σε πέντε σερί τελικούς από το 2016 ως και το 2020.

Ο Βόλος έδειξε απ' την αρχή του αγώνα διάθεση για να επιτεθεί και να κυνηγήσει το... θαύμα της ανατροπής. Μάλιστα βρήκε το πρώτο από τα δύο γκολ που έψαχνε στο 36' με εκτέλεση πέναλτι που κέρδισε ο MVP του αγώνα Σωτήρης Νίνης σε ανατροπή από τον Τσιντώτα. Ο Δουβίκας ήταν εύστοχος ανοίγοντας το σκορ για τη θεσσαλική ομάδα (1-0). Ο Βόλος, προτού κλείσει το ημίχρονο, στο 40' έχασε μια ευκαιρία για να σκοράρει με τον Μπαρτόλο που έστειλε την μπάλα λίγο έξω από το δοκάρι του Τσιντώτα.

Διαβάστε επίσης: Επίσκεψη και «άγρια γκάζια» οπαδών του Παναθηναϊκού σε παίκτες και Μπόλονι

Στο 59' η ΑΕΚ είχε μια τεράστια ευκαιρία για να σκοράρει και να αποβάλλει το άγχος αλλά ο Κλέιμαν πραγματοποίησε μια τρομερή επέμβαση σε πλασέ του Ανσαριφάρντ από κοντινή απόσταση διατηρώντας το 1-0 και τις ελπίδες του Βόλου ζωντανές. 

Η ΑΕΚ τελείωσε το ματς με δέκα παίκτες καθώς ο Χνιντ, ο οποίος μπήκε στο 82', πρόλαβε σε δέκα λεπτά να δεχτεί δύο κίτρινες και να αποβληθεί!

Βόλος: Κλέιμαν, Φεράρι, Γκρίλο, Μήτογλου, Tέκιο (70' Ριένστρα), Τσοκάνης (83' Ν. Μαρτίνες), Μπαριέντος, Μπαρτόλο, Νίνης, Περέα (62' Μπουένο), Δουβίκας.

ΑΕΚ: Τσιντώτας, Σβάρνας, Νεντελτσεάρου, Λάτσι, Λόπες, Κρίστισιτς, Σάκχοφ (82' Χνιντ), Σιμάνσκι, Γκαρσία (87' Βασιλαντωνόπουλος), Μάνταλος (58' Χριστόπουλος), Ανσαριφάρντ (82' Μαχαίρας).

Διαβάστε επίσης: Εντυπωσιακές οι πρώτες εικόνες από το υπό σχεδιασμό γήπεδο του Παναθηναϊκού

Κύπελλο ΕλλάδαςΒόλος ΝΠΣποδόσφαιροΑΕΚ