Αθλητισμός|05.03.2021 00:29

Λίβερπουλ - Τσέλσι 0-1: Κυρίαρχοι οι Μπλε - Ιστορικό αρνητικό ρεκόρ για τους Ρεντς

Newsroom

Η αναγεννημένη Τσέλσι του Τόμας Τούχελ τιμώρησε την απερχόμενη πρωταθλήτρια Λίβερπουλ που γνώρισε ακόμη μια επώδυνη ήττα στην Premier League και κινδυνεύει να μείνει εκτός τετράδας που οδηγεί στο Champions League. Οι Μπλε ήταν ανώτεροι στη μεγαλύτερη διάρκεια του ντέρμπι, οι Κόκκινοι σπατάλησαν ό,τι ευκαιρία κι αν δημιούργησαν, παρουσίασαν αρνητική εικόνα ανασταλτικά και η πέμπτη σερί ήττα στο Ανφιλντ δεν αποφεύχθηκε. Πρόκειται για ένα ιστορικό αρνητικό ρεκόρ καθώς ποτέ άλλοτε στην ιστορία της η ομάδα του Μερσεσάιντ δεν έχει ηττηθεί σε πέντε σερί 90λεπτα στο σπίτι της σε ματς πρωταθλήματος.

Παράλληλα, η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ, στο ίδιο διάστημα δεν έχει κατορθώσει να σκοράρει ούτε ένα γκολ σε κανονική ροή, πέραν μιας εκτέλεσης πέναλτι από τον Σαλάχ, συμπληρώνοντας συνολικά 540 λεπτά χωρίς τέρμα καθώς είχε προηγηθεί και το 0-0 με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πριν από τις ήττες από Μπέρνλι (0-1), Μπράιτον (0-1), Μάντσεστερ Σίτι (1-4), Εβερτον (0-2) και Τσέλσι (0-1).

Διαβάστε επίσης: Με... τρέλα και Αλέξις Σάντσες η Ιντερ οδεύει για τον τίτλο στη Serie A

Από την άλλη, η αλλαγή προπονητή στην Τσέλσι φαίνεται ότι ευεργέτησε την λονδρέζικη ομάδα που παραμένει αήττητη επί των ημερών του Γερμανού κόουτς, έχοντας ήδη σκαρφαλώσει στην τετράδα και σε απόσταση μόλις τεσσάρων βαθμών από τη δεύτερη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Το νικητήριο γκολ που έκρινε το ματς πέτυχε ο Μάουντ με εξαιρετική ατομική προσπάθεια και ωραίο σουτ στο 42'.

Λίγη ώρα πριν η συμπολίτισσα της Λίβερπουλ, Εβερτον, έκανε νικηφόρο πέρασμα, έστω και δύσκολα, από την έδρα της μαχητικής Γουέστ Μπρομ. Η ομάδα του Κάρλο Αντσελότι επικράτησε 1-0 χάρη σε γκολ του Ριτσάρλισον στο 65', προσπέρασε τη Γουέστ Χαμ, άφησε τη Λίβερπουλ στο -3 και ανέβηκε στην κορυφαία πεντάδα ελπίζοντας ακόμη στο εισιτήριο για το Champions League.

Την ίδια ώρα, εξίσου δύσκολα πέρασε από την έδρα της Φούλαμ και η Τότεναμ που νίκησε 1-0 στο Κρέιβεν Κότατζ μετά από αυτογκόλ του Ανταραμπιόγιο στο 19'. Η Φούλαμ βρήκε το γκολ της ισοφάρισης στο 63' με τον Μάτζα αλλά το τέρμα ακυρώθηκε για χέρι και η ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο ανέβηκε στην όγδοη θέση πλησιάζοντας στα ευρωπαϊκά εισιτήρια.

Διαβάστε επίσης: Πρόκριση του Ολυμπιακού με απίθανο γκολ Μπουχαλάκη

ΕβερτονΦούλαμΓουέστ ΜπρομΛίβερπουλΤσέλσιPremier LeagueΤότεναμ