Αθλητισμός|06.03.2021 22:14

Μπάγερν Μονάχου - Ντόρτμουντ 4-2: Ο νέος Χάαλαντ ωραίος, ο παλιός Λεβαντόβσκι αλλιώς

Newsroom

Τι κι αν ο εκπληκτικός Χάαλαντ με δύο γκολ και η φουριόζα Ντόρτμουντ αιφνιδίασαν την Μπάγερν Μονάχου στο ντέρμπι της Bundesliga, οι Βαυαροί με τον τρομερό Λεβαντόβσκι να πετυχαίνει χατ τρικ έφτασαν σε μια θριαμβευτική νίκη με 4-2 που τους διατηρεί στην κορυφή της βαθμολογίας. Η Ντόρτμουντ έκανε εκρηκτικό ξεκίνημα σκοράροντας δύο γκολ στο πρώτο δεκάλεπτο του ματς. Ο «καυτός» Χάαλαντ άνοιξε το σκορ στο 2' και διπλασίασε τα τέρματά του στο 9' (0-2) φτάνοντας τα 19 τέρματα στη Bundesliga εφέτος. Ωστόσο, ο Λεβαντόβσκι αγρίεψε και απάντησε επίσης με δύο γκολ στο 26' και στο 44' με πέναλτι για το 2-2.

Το παιχνίδι όδευε προς την ισοπαλία αλλά ο Γκορέτσκα είχε διαφορετική άποψη. Οι παίκτες της Μπάγερν κυκλοφόρησαν την μπάλα με ηρεμία και την κατάλληλη στιγμή ο Γκορέτσκα με σουτ έστειλε την μπάλα στη γωνία του τέρματος γράφοντας το 3-2. Και προτού καν συνέλθουν οι παίκτες της Ντόρτμουντ ο killer Λεβαντόβσκι πέτυχε και τρίτο γκολ στο 89' φτάνοντας τα 31 στο φετινό πρωτάθλημα.

Διαβάστε επίσης: Το έκανε ξανά ο τρομερός ΠΑΣ Γιάννινα, ανεκδιήγητος ο ΠΑΟ

Προηγουμένως, η Λειψία κυριάρχησε στην έδρα της Φράιμπουργκ με 3-0 (41' Νκούνκου, 64' Σόρλοτ, 79' Φόσμπεργκ) δείχνοντας ότι παραμένει για τα καλά στη διεκδίκηση του τίτλου. Από εκεί και πέρα, η Γκλάντμπαχ συνεχίζει τον κατηφορικό δρόμο της από τη ημέρα που ο προπονητής της Μάρκο Ρόζε ανακοίνωσε πως θα αναλάβει την Ντόρτμουντ μετά το τέλος της σεζόν. Η Λεβερκούζεν εκμεταλλεύτηκε το κακό μομέντουμ της Γκλάντμπαχ και επικράτησε 1-0 εκτός έδρας χάρη σε γκολ του Σικ στο 77'.

Παράλληλα, ο Ντίνος Μαυροπάνος ήταν βασικός στην ισοπαλία με 1-1 (69' Κόστιτς-68' Κάλαϊτζιτς) που απέσπασε η Στουτγκάρδη στη Φρανκφούρτη με την Αϊντραχτ, ενώ η Χέρτα νίκησε 2-1 την Αουγκσμπουργκ και η Χοφενχάιμ επικράτησε της Βόλφσμπουργκ με 2-1.

Διαβάστε επίσης: Λύγισε από τον εκπληκτικό Ρούμπλεφ ο Τσιτσιπάς στο Ρότερνταμ

Ρόμπερτ ΛεβαντόφσκιBundesligaΈρλινγκ ΧάαλαντΜπορούσια ΝτόρτμουντΜπάγερν Μονάχου