Αθλητισμός|07.03.2021 22:46

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού στίβου: Εκτός μεταλλίων η Παπαχρήστου

Newsroom

Η Βούλα Παπαχρήστου ήταν η μεγάλη ελπίδα του ελληνικού αθλητισμού για ένα δεύτερο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού στίβου μετά το χρυσό του Μίλτου Τεντόγλου, αλλά έμεινε εκτός μεταλλίων στον τελικό του τριπλούν κατά την τελευταία ημέρα των αγώνων στο Τορούν την Πολωνίας, ενώ έβδομος κατετάγη και ο Δημήτρης Τσιάμης στον τελικό του τριπλούν ανδρών.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια, που μετέβη στο Τορούν με την κορυφαία εφετινή επίδοση στον κόσμο (14,60μ.) με καλύτερο άλμα στα 14,31μ. (είχε επίσης 14.27μ, 14.20μ, 13.91μ και δύο άκυρες) κατέλαβε την πέμπτη θέση και δεν κατάφερε να ανεβεί στο βάθρο των νικητριών, όπως έκανε στις δύο προηγούμενες διοργανώσεις: το 2019 στη Γλασκώβη πήρε το ασημένιο μετάλλιο και το 2017 στο Βελιγράδι το χάλκινο. Νικήτρια αναδείχθηκε η Πατρίτσια Μαμόνα από την Πορτογαλία με 14.53μ που είναι νέο εθνικό ρεκόρ, με δεύτερη την Ισπανίδα, νικήτρια το 2019, Άννα Πελετέριο με 14.52μ και τρίτη με την ίδια επίδοση την Γερμανίδα, Νέελε Έκχαρντ.

Διαβάστε επίσης: Νέα κατάρα για Λίβερπουλ, έχασε για 6ο σερί ματς στο Ανφιλντ

Προηγουμένως, την έβδομη θέση κατέλαβε και ο Δημήτρης Τσιάμης στον τελικό του τριπλούν ανδρών. Ο έμπειρος αθλητής, που είναι ο μεγαλύτερος σε ηλικία αθλητής στη διοργάνωση (39 ετών), μετείχε για τρίτη φορά σε ευρωπαϊκό κλειστού στην καριέρα του και με καλύτερη προσπάθεια στα 16.40μ κατετάγη έβδομος. Η καλυτερη εφετινή του επίδοση είναι 16.42μ, ενώ το ατομικό του ρεκόρ στον κλειστό είναι 17.12μ. Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο Πορτογάλος Πέδρο Πικάρδο με 17.30μ και το ασημένιο ο Αλέξις Κοπέλο από το Αζερμπαϊτζάν με 17.04μ.

«Ένιωθα κουρασμένος σε σχέση με το πως ήμουν στον προκριματικό. Παρόλα αυτά θεωρώ πως ήταν εφικτό ένα άλμα στα 16.70μ, που θα με ανέβαζε στην τέταρτη θέση. Έκανα τεχνικά λάθη, παρότι ήμουν αρκετά καλός στη φόρα μου. Ισως έφταιξε το ότι δεν ήμουν τόσο φρέσκος. Συνεχίζουμε με στόχο τους Ολυμπιακούς Αγώνες», είπε ο Τσιάμης με το τέλος του αγώνα του.

Επίσης, η Ραφαέλα Σπανουδάκη παρά την καλή κούρσα που έκανε στην 2η ημιτελική σειρά των 60μ, δεν κατάφερε να προκριθεί στον τελικό της διοργάνωσης, κατά την 4η και τελευταία ημέρα του Ευρωπαικού Πρωταθλήματος κλειστού στίβου που διεξάγεται στο Τορούν την Πολωνίας (4-7/3). Η Ελληνίδα σπρίντερ τερμάτισε 4η στη σειρά της με 7.29 κι έμεινε εκτός τελικού, αφού προκρίνονταν οι δύο πρώτες αθλήτριες από τις τρεις σειρές και οι δύο με τους καλύτερους χρόνους. Στο σύνολο η Σπανουδάκη κατετάγη 11η. «Ήμουν σε καλή κατάσταση, αλλά δεν μου βγήκε η κούρσα. Δεν ξέρω τι έφταιξε, είμαι πολύ στεναχωρημένη. Όλες οι αθλήτριες στην κούρσα ήταν δυνατές. Τώρα η προσοχή μου στρέφεται στον ανοικτό στίβο», είπε μετά τον τερματισμό της.

Δημήτρης ΤσιάμηςΕυρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβουΒούλα Παπαχρήστουστίβος