Αθλητισμός|08.03.2021 22:51

ΑΕΚ - Απόλλων Σμύρνης 2-0: Απ' την... Περσία με αγάπη και δεύτερη θέση

Newsroom

Με διαδικασίες... εξπρές η ΑΕΚ καθάρισε το παιχνίδι με τον Απόλλωνα Σμύρνης στο ΟΑΚΑ προτού καν αρχίσει, επικράτησε 2-0 και σκαρφάλωσε στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας στη Super League. Μεγάλος πρωταγωνιστής για τον Δικέφαλο ήταν ο Ιρανός Καρίμ Ανσαριφάρντ, ο οποίος σκόραρε δύο γκολ (ξεπέρασε τα 40 συνολικά στο ελληνικό πρωτάθλημα) στα πρώτα 25 λεπτά της αναμέτρησης και οδήγησε την ομάδα του στην πρώτη νίκη έπειτα από τρία σερί ανεπιτυχή αποτελέσματα με Αστέρα Τρίπολης (2-2) και Παναθηναϊκό (0-0) για το πρωτάθλημα και με Βόλο (1-0) για το Κύπελλο.

Η ΑΕΚ που έπιασε τον Αρη στους 48 βαθμούς κι άφησε πίσω της τον ΠΑΟΚ στους 47, πήρε -εκτός των άλλων- και μια νίκη ψυχολογίας καθώς το προηγούμενο διάστημα οι γκέλες προκάλεσαν τριβές και εκνευρισμό στο εσωτερικό της ομάδας εντείνοντας και την αμφισβήτηση προς το πρόσωπο του προπονητή Μανόλο Χιμένεθ.

Διαβάστε επίσης: Σοκαριστικός τραυματισμός του Δημήτρη Πέλκα στο τουρκικό πρωτάθλημα

Μόλις στο 7' η ΑΕΚ άνοιξε το σκορ, έπειτα από ένα πεντάλεπτο υψηλής πίεσης. Ο Λιβάι Γκαρσία «χόρεψε» την άμυνα του Απόλλωνα και έστρωσε προς τον Ανσαριφάρντ, ο οποίος έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα σε άδειο τέρμα σκοράροντας το 40ό του γκολ στη Super League.

Στο 25' ο Ανσαριφάρντ διπλασίασε τα προσωπικά του τέρματα και τα γκολ της ΑΕΚ, πλασάροντας και πάλι σε άδειο τέρμα καθώς ο γκολκίπερ του Απόλλωνα είχε εξουδετερωθεί μετά το σουτ του Αλμπάνη που βρήκε τη ρίζα του δεξιού δοκαριού (2-0).

Στη συνέχεια του ματς η ΑΕΚ είχε ευκαιρίες για να διευρύνει ακόμη περισσότερο τη νίκη της αλλά δεν ήταν εξίσου εύστοχη, ενώ σταδιακά στο β' ημίχρονο άρχισε να ρίχνει τον ρυθμό της με αποτέλεσμα να κλείσει την αναμέτρηση στο 2-0. Τα χαμόγελα ωστόσο επέστρεψαν στην Ενωση...

ΑΕΚ: Αθανασιάδης, Λόπες, Λάτσι, Σβάρνας, Νταντσένκο, Σάκχοφ, Σιμάνσκι, Αλμπάνης (78' Νεντελτσιάρου), Μάνταλος (67' Μαχαίρας), Γκαρσία, Ανσαριφάρντ

Απόλλων Σμύρνης: Βέρχουλστ, Κάλισιρ (46' Τσαμπούρης), Ντομίνγκες, Λισγάρας, Μπρούτσιτς (64' Φατιόν), Κολ, Λαγός (64' Μαρκ Φερνάντεθ), Σλίβκα (46' Μουνιέ), Χουχούμης, Ιωαννίδης, Ντάουντα (78' Μπεντινέλι)

Απόλλων ΣμύρνηςΚαρίμ ΑνσαριφάρντSuperLeagueΑΕΚποδόσφαιρο