Αθλητισμός|08.03.2021 23:28

Δημήτρης Πέλκας: Σοκαριστικός τραυματισμός στο τουρκικό πρωτάθλημα

Newsroom

Παγώνει το αίμα ο σοκαριστικός τραυματισμός του Δημήτρη Πέλκα. Ο πρώην άσος του ΠΑΟΚ, κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης της Φενερμπαχτσέ με την Κόνιασπορ για το τουρκικό πρωτάθλημα το απόγευμα της Δευτέρας (8/3), είχε σφοδρή σύγκρουση με αντίπαλό του με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά. Αρχικά έχασε τις αισθήσεις του και χρειάστηκε να διακομιστεί σε νοσοκομείο για να υποβληθεί σε εξετάσεις καθώς το χτύπημα που δέχθηκε ήταν ισχυρό, ενώ και το πέσιμό του στο έδαφος ήταν ιδιαίτερα επικίνδυνο. Το θετικό πάντως είναι πως ο διεθνής χαφ έχει συνέλθει και οι πρώτες εκτιμήσεις είναι καθησυχαστικές για την κατάσταση της υγείας του, ενώ και οι εξετάσεις που υποβλήθηκε ήταν «καθαρές».

Στο 79ο λεπτό του αγώνα της Φενέρ με την Κόνιασπορ κι ενώ το σκορ ήταν 0-2 υπέρ της ομάδας του, ο Δημήτρης Πέλκας σε μια προσπάθεια  για να διεκδικήσει την μπάλα, συγκρούστηκε με σφοδρότητα με αντίπαλό του, ο οποίος πήγε επικίνδυνα πάνω του (ο Πέλκας κοιτούσε προς την μπάλα και δεν αντιλήφθηκε τον παίκτη της Κόνιασπορ) χτυπώντας τον με τα γόνατα σε εναέρια μονομαχία, ενώ στη συνέχεια έπεσε με δύναμη στο έδαφος χτυπώντας άσχημα και το πίσω μέρος του κεφαλιού του. 

Διαβάστε επίσης: Απ' την... Περσία με αγάπη και δεύτερη θέση για την ΑΕΚ

Ο Ελληνας άσος αρχικά έχασε τις αισθήσεις του με αποτέλεσμα να προκληθεί πανικός στο γήπεδο. Το ιατρικό επιτελείο της Φενέρ έσπευσε για τις πρώτες βοήθειες και λίγο αργότερα, όταν συνήλθε, μεταφέρθηκε εκτός αγωνιστικού χώρου με φορείο, ενώ αντικαταστάθηκε άμεσα καθώς χρειάστηκε να διακομιστεί και στο νοσοκομείο για να υποβληθεί σε εξονυχιστικές εξετάσεις.

Τα social media γέμισαν με μηνύματα συμπαράστασης για τον Δημήτρη Πέλκα. Τα μηνύματα ήταν εκατοντάδες από φίλους της Φενέρ και του ΠΑΟΚ αλλά και από φιλάθλους άλλων ομάδων, όπως επίσης και από αντιπάλους και συμπαίκτες του, μεταξύ των οποίων και ο σταρ της Φενέρ Μεσίτ Οζίλ.  

T

Καθαρές οι εξετάσεις

Αργά το βράδυ έγινε γνωστό ότι ο διεθνής Έλληνας μεσοεπιθετικός είναι σε καλή κατάσταση, έχει κανονικά τις αισθήσεις του κι απόλυτη επαφή με το περιβάλλον, ενώ του τοποθετήθηκε κολάρο προκειμένου να είναι σταθερός ο αυχένας του. Όπως ανέφερε ο γιατρός της Φενέρ, Μπουράκ Κουντουρατσίογλου, ο Πέλκας έχασε προσωρινά τις αισθήσεις του, μετά τη σφοδρή σύγκρουση με τον Σκούμπιτς: «Ο Πέλκας δέχθηκε ένα πολύ σοβαρό χτύπημα στο στήθος και έχασε τις αισθήσεις του για λίγο. Με την σύγκρουση που είχε δάγκωσε την γλώσσα του και είχε μία ελαφρά αιμορραγία από το στόμα. Αφού ανέκτησε τις αισθήσεις του, παραπονέθηκε για πόνους στο στήθος. Μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο το συντομότερο δυνατόν σε νοσοκομείο και εκεί κάναμε αξονική τομογραφία εγκεφάλου, λαιμού και πνευμόνων».

Διαβάστε επίσης: Γκολάρα Πέλκα στον ελληνικό «εμφύλιο» με Μπακασέτα στο τουρκικό πρωτάθλημα

Δημήτρης ΠέλκαςτραυματισμόςποδόσφαιροΦενέρμπαχτσε