Αθλητισμός|11.03.2021 00:16

Champions League, Παρί Σεν Ζερμέν - Μπαρτσελόνα 1-1: Κυνήγησε το θαύμα αλλά έπεσε σε... Νάβας

Newsroom

Η Μπαρτσελόνα προσπάθησε πολύ για να κάνει το θαύμα της ανατροπής αλλά η σαρωτική επικράτηση της Παρί Σεν Ζερμέν με 1-4 στο Καμπ Νόου στο πρώτο ματς ήταν πολύ μεγάλη για να γυρίσει... τούμπα. Οι δυο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες 1-1 στο Παρκ ντε Πρενς και η Παριζιάνοι πανηγύρισαν μια σπουδαία πρόκριση στην οχτάδα του Champions League, όπου ήδη έχουν κλείσει θέση και οι Λίβερπουλ, Πόρτο και Ντόρτμουντ

Ο Λιονέλ Μέσι και η παρέα του υπήρξαν στιγμές που θύμισαν παλιά καλή Μπαρτσελόνα, δυσκολεύοντας αφάνταστα την Παρί, αλλά το γκολ του Κιλιάν Μπαπέ και κυρίως ο εξαιρετικός γκολκίπερ Κέιλορ Νάβας αλλά και τα δοκάρια, στέρησαν από τους Καταλανούς το δικαίωμα στο όνειρο. Η Παρί ήταν πιο αποτελεσματική στα δύο ματς σε άμυνα και επίθεση και δίκαια πέρασε στην προημιτελική φάση ελπίζοντας να κάνει το repeat με παρουσία στον τελικό αλλά και με το βήμα παραπάνω... 

Διαβάστε επίσης: Αλλη Λίβερπουλ στο Champions League πέρασε στην 8άδα

Παρά το εντυπωσιακό ξεκίνημα της Μπαρτσελόνα, η Παρί ήταν εκείνη που άνοιξε το σκορ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Μπαπέ στο 31'. Γρήγορα όμως η Μπαρτσελόνα έφερε το παιχνίδι στα ίσια με καταπληκτικό μακρινό σουτ του Μέσι στο 37'. Μάλιστα, ο Αργεντινός είχε τεράστια ευκαιρία στο 45'+2' για να δώσει το προβάδισμα στους Καταλανούς αλλά νικήθηκε σε εκτέλεση πέναλτι από τον μέτρ του είδους Νάβας, ο οποίος διατήρησε το 1-1.

Παράλληλα, με τον αποκλεισμό της Μπαρτσελόνα που ήρθε μια ημέρα αργότερα από εκείνον της Γιουβέντους, γράφτηκε ιστορία στο σύγχρονο ποδόσφαιρο καθώς για πρώτη φορά μετά το 2005, στα χρόνια που μεσουρανούν στα γήπεδα ο Μέσι και ο Κριστιάνο, κανείς εκ των δυο σούπερ σταρ δεν θα βρίσκεται στην προημιτελική φάση!

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Τερ Στέγκεν, Λενγκλέ, Ντε Γιονγκ, Μινγκέθα (35’ Φίρπο), Ντεστ (66’ Τρινκάο), Μπουσκετς (79’ Μορίμπα), Πέδρι (79’ Πιάνιτς), Τζόρντι Άλμπα, Μέσι, Γκριεζμάν, Ντεμπελέ (79’ Μπρέιθγουεϊτ).

ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ: Νάβας, Φλορέντσι (76’ Νταγκμπά), Μαρκίνιος, Κιμπεμπέ, Κυρζαουά (46’ Ντιαλό), Παρέδες, Βεράτι (84’ Ραφίνια), Γκέιγ (59’ Ντανίλο), Ντράξλερ (59’ Ντι Μαρία), Ικάρντι, Μπαπέ.

Παρί Σεν ΖερμένΛιονέλ ΜέσιΚέιλορ ΝάβαςChampions LeagueποδόσφαιροΜπαρτσελόναΚριστιάνο Ρονάλντο