Αθλητισμός|10.03.2021 23:17

Πεντάστερη η Μάντσεστερ Σίτι, ανατροπή με Μπιλμπάο και +6 η Ατλέτικο Μαδρίτης

Newsroom

Η Μάντσεστερ Σίτι... μηδένισε το εντυπωσιακό αήττητο σερί των 21 αγώνων μετά την ήττα από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αλλά ανέκαμψε άμεσα και επέστρεψε στα τρίποντα με μια εκκωφαντική πεντάρα επί της Σαουθάμπτον. Η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα διέλυσε με 5-2 τους Αγιους στο Etihad κι έχοντας έναν αγώνα περισσότερο βρίσκονται στο +14 από τη δεύτερη στη βαθμολογία της Premier League, Γιουνάιτεντ.

Μεγάλοί πρωταγωνιστές στη σαρωτική νίκη της Σίτι ήταν ο Ντε Μπρόινε, ο οποίος σκόραρε δύο γκολ (15', 59'), ο Μαχρέζ, ο οποίος σκόραρε άλλα δύο (40', 55') αλλά και ο Φόντεν, ο οποίος μοίρασε δύο ασίστ, ενώ το πέμπτο γκολ το πέτυχε ο Γκιουντογκάν. Για τη Σαουθάμπτον είχε ισοφαρίσει προσωρινά (1-1) στο 25' ο Γουόρντ-Πρόουζ με πέναλτι, ενώ ο Ανταμς στο 56' είχε μειώσει σε 4-2 πριν από το τελικό 5-2.

Διαβάστε επίσης: Αλλάζει όνομα το Μαρακανά και γίνεται «Βασιλιάς Πελέ» - Αντιδράσεις στη Βραζιλία

Την ίδια ώρα στη Μαδρίτη, η Ατλέτικο πανηγύριζε μια σπουδαία επικράτηση επί της Μπιλμπάο με 2-1. Οι Μαδριλένοι που βρέθηκαν πίσω στο σκορ, έκαναν την ανατροπή και επέστρεψαν στις νίκες στη La Liga μετά την ισοπαλία με τη Ρεάλ στο μαδριλένικο ντέρμπι. Οι Ροχιμπλάνκος, οι οποίοι πλέον έχουν ίδιο αριθμό αγώνων με την Μπαρτσελόνα και τη Ρεάλ, βρίσκονται στο +6 από τους Καταλανούς και στο +8 από τους Μερένχες με αποτέλεσμα να παραμένουν φαβορί για τον τίτλο.

Η επικίνδυνη Μπιλμπάο άνοιξε το σκορ στο 21' με τον Μουνιαΐν αλλά η Ατλέτικο έκανε την αντεπίθεση και την ολική επαναφορά. Με γκολ του Γιορέντε στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου και εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Σουάρες, ο οποίος έφτασε τα 18 στη La Liga εφέτος, πέτυχε μια ακόμη πολύτιμη νίκη στη μάχη που δίνει για να επιστρέψει στον ισπανικό θρόνο για πρώτη φορά μετά το 2014.

Αθλέτικ ΜπιλμπάοΑτλέτικο ΜαδρίτηςPremier LeagueΜάντσεστερ ΣίτιLa LigaΣαουθάμπτον