Αθλητισμός|12.03.2021 21:46

Τσιτσιπάς: Βρέθηκε σε κακή μέρα κι εκθρονίστηκε στη Μασσαλία

Newsroom

Μολονότι η Μασσαλία του φέρνει μόνο καλές αναμνήσεις, ο Στέφανος Τσιτσιπάς μετά την εντυπωσιακή πρεμιέρα του, βρέθηκε σε κακή μέρα, ηττήθηκε από τον Γάλλο Πιερ Ερμπέρ και αποκλείστηκε από τη συνέχεια του τουρνουά. Στην πόλη όπου έχει κατακτήσει δύο σερί τίτλους την τελευταία διετία (2019, 2020), ο κορυφαίος Ελληνας τενίστας και νούμερο 5 στον κόσμο, έπεσε θύμα έκπληξης καθώς βρέθηκε στο καναβάτσο από τον 29χρονο Ερμπέρ, νούμερο 93 στην κατάταξη, ο οποίος επικράτησε 2-1 σετ (6-7, 6-4, 6-2) έπειτα από μάχη δύο ωρών.

Ο Τσιτσιπάς, όπως και στο πρώτο του παιχνίδι στη Μασσαλία, ξεκίνησε εξαιρετικά κάνοντας μπρέικ μόλις στο τρίτο γκέιμ (2-1), έφτασε μέχρι το 5-4 αλλά έπειτα από ένα κακό σερβίς γκέιμ, ο Γάλλος κατόρθωσε να κάνει μπρέικ στον Ελληνα τενίστα (5-5) αλλά και να φτάσει μέχρι το 6-5. Ο Τσιτσιπάς διατήρησε το σερβίς του για το 6-6 κι έστειλε το σετ στο τάι μπρέικ, όπου έπειτα από μεγάλη μονομαχία επικράτησε 8-6 έπειτα από 56 λεπτά.

Διαβάστε επίσης: Tsitsi-fast εξπρές στον επόμενο γύρο της Μασσαλίας

Το δεύτερο σετ είχε απόλυτη ισορροπία με τους δυο παίκτες να κυριαρχούν εύκολα στο χέρι τους μέχρι το ένατο γκέιμ, οπότε ο Ερμπέρ έκανε μπρέικ (5-4) και στη συνέχεια, αφού κράτησε το σερβίς του, επικράτησε 6-4 και ισοφάρισε στα σετ (1-1) μετά από 36 λεπτά. Ο Ερμπέρ συνέχισε με... φόρα κάνοντας μπρέικ στο πρώτο γκέιμ του τρίτου σετ (1-0) αλλά ο Τσιτσιπάς απάντησε άμεσα ισοφαρίζοντας (1-1). Ο Ελληνας τενίστας όμως δεν ήταν σε καλή μέρα όπως φάνηκε από τα δύο σερί μπρέικ που υπέστη στο σερβίς του (3-2, 5-2), που έφεραν τον Γάλλο σε μια σπουδαία επικράτηση με 6-2 γκέιμ και 2-1 σετ επί του κατόχου του τίτλου.

Διαβάστε επίσης: Εχασε αλλά ανέβηκε στο νούμερο 5 ο Τσιτσιπάς

ATP ΜασσαλίαΣτέφανος ΤσιτσιπάςΤένις