Αθλητισμός|13.03.2021 22:37

Bundesliga: Ιστορικός Λεβαντόβσκι με Μπάγερν, συντριβή για τη Σάλκε του Γραμμόζη

Newsroom

Η Μπάγερν Μονάχου έκανε επιβλητικό πέρασμα από τη Βρέμη όπου επικράτησε 3-1 της Βέρντερ σε μια ιστορική ημέρα για τον φοβερό και τρομερό Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι. Οι Βαυαροί βρέθηκαν ξανά στο +5 από τη Λειψία (με ένα παιχνίδι περισσότερο) στην Bundesliga με τον Τόμας Μίλερ να δημιουργεί τα δύο πρώτα γκολ σε Γκορέτσκα (22’) και Γκνάμπρι (35’) και τον Λεβαντόβσκι να βάζει το κερασάκι για το 0-3 προτού ο Φίλκρουγκ διαμορφώσει το τελικό 1-3.

Πέραν του τρίτου γκολ όμως ο Λεβαντόβσκι, ο οποίος έφτασε τα 32 στην εφετινή καταπληκτική σεζόν που πραγματοποιεί, έφτασε παράλληλα τα 268 στην Bundesliga ισοφαρίζοντας στη δεύτερη θέση των σκόρερ όλων των εποχών τον Κλάους Φίσερ. Πλέον μπροστά του έχει μόνο τον θρυλικό Γκερντ Μίλερ, ο οποίος όμως έχει 365 τέρματα.

Διαβάστε επίσης: Μέγας Μπενζεμά υπέγραψε την ανατροπή της Ρεάλ με Ελτσε

Το πρώτο πικρό ποτήρι στον πάγκο της Σάλκε ήπιε ο ομογενής κόουτς Δημήτρης Γραμμόζης, ο οποίος είδε τους «βασιλικούς μπλε» να διαλύονται με 5-0 στην έδρα της Βόλφσμπουργκ και να αντιλαμβάνονται ότι η παραμονή γίνεται ακόμη πιο δύσκολα, ειδικά από τη στιγμή που η Μάιντς κέρδισε 1-0 τη Φράιμπουργκ και αύξησε τη διαφορά στο +11 από την ουραγό Σάλκε.

Στο παιχνίδι που έκλεισε το πρόγραμμα του Σαββάτου (13/3) η Ντόρτμουντ επικράτησε 2-0 δείχνοντας ότι βρίσκεται σε καλό φεγγάρι μετά την πρόκριση και στην οχτάδα στο Champions League επί της Σεβίλλης. Οι Βεστφαλοί που άνοιξαν το σκορ στο 54' με τον Μπράντ και διαμόρφωσαν το 2-0 με τον Μουκοκό στο 91', προσπέρασαν τη Λεβερκούζεν και βρέθηκαν στην πέμπτη θέση και μια ανάσα από το εισιτήριο για το Champions League.

ΣάλκεBundesligaΔημήτρης ΓραμμόζηςΡόμπερτ ΛεβαντόφσκιΜπάγερν Μονάχου