Αθλητισμός|14.03.2021 22:03

Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ 2-1: Πήρε το ντέρμπι κι ελπίζει για Ευρώπη

Newsroom

Παρά τα εσωτερικά προβλήματα και την ανοιχτή αμφισβήτηση προς το πρόσωπο του προπονητή της ομάδας Λάζλο Μπόλονι, ο οποίος βρέθηκε στην πόρτα της εξόδου, ο Παναθηναϊκός ανέκαμψε και πανηγύρισε μια σημαντική νίκη επί του ΠΑΟΚ με 2-1 στη Λεωφόρο. Οι Πράσινοι ήταν αποτελεσματικοί και τιμώρησαν τον Δικέφαλο που για ακόμη μια φορά έβγαλε όλες τις αδυναμίες του στο χορτάρι. Το Τριφύλλι μπαίνει πλέον στα πλέι οφ με μόλις δύο βαθμούς (-2) διαφορά από τον Δικέφαλο που, εφόσον δεν αλλάξει αγωνιστικό πρόσωπο, κινδυνεύει να μείνει ακόμη και εκτός τετράδας.

Ο ΠΑΟΚ από το ξεκίνημα του πίεσε τον Παναθηναϊκό φτάνοντας κοντά στο γκολ με τον Ζίβκοβιτς και τον Κρέσπο αλλά για άλλη μια φορά πλήρωσε την αφλογιστία του. Στην πρώτη του τελική προσπάθεια ο Παναθηναϊκός άνοιξε το σκορ με κεφαλιά του Μακέντα έπειτα από σέντρα του Χατζηγιοβάνη στο 39'. Παρά την κυριαρχία του ο Δικέφαλος βρέθηκε πίσω στο σκορ σε αντίθεση με το Τριφύλλι που είχε 100% ευστοχία.

Ο Παναθηναϊκός βελτίωσε την εικόνα του σε αντίθεση με τον ΠΑΟΚ που έχασε τη φρεσκάδα και την επιθετικότητα που είχε στο α' ημίχρονο. Οι Πράσινοι ανέβασαν την απόδοσή τους και στο 82' έφτασαν και στην επίτευξη ενός δεύτερου γκολ (2-0) με κοντινό σουτ του Ιωαννίδη έπειτα από απόκρουση του Ζίβκοβιτς σε σουτ του Ενγκμακοτό.

Ωστόσο, αμέσως μετά, στο 83' ο ΠΑΟΚ ξαναμπήκε στο ματς και στη διεκδίκηση έστω του βαθμού με γκολ του Κρμέντσικ (2-1). Δεν μπόρεσε όμως να αποφύγει τη μοίρα καθώς έφυγε από την ήττα από τη Λεωφόρο, που τον στέλνει στα πλέι οφ με κακή ψυχολογία.

Παναθηναϊκός: Διούδης, Μολό, Χουάνκαρ, Σένκεφελντ, Πούγγουρας, Μαουρίσιο, Νιάς, Αγιούμπ(74᾽ Νγκμπακοτό), Βιγιαφάνιες, Χατζηγιοβάνης(81᾽ Καρλίτος), Μακέντα(53᾽ Ιωαννίδης)

ΠΑΟΚ: Ζίβκοβιτς, Βιερίνια(74᾽ Ροντρίγκο), Μπάμπα, Κρέσπο, Ίνγκασον, Ελ Καντουρί, Σβαμπ, Ζίβκοβιτς, Τζόλης(85᾽ Μουργκ), Ουάρντα(67᾽ Κρμέντσικ), Σφιντέρσκι

SuperLeagueΠαναθηναϊκόςΠΑΟΚ