Αθλητισμός|15.03.2021 00:36

Η Αρσεναλ πήρε το ντέρμπι με Τότεναμ και η Γιουνάιτεντ έκανε το καθήκον της

Newsroom

H Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έμεινε δεύτερη καθώς έκανε τη... δουλειά επικρατώντας 1-0 της εξαιρετικής Γουέστ Χαμ, ενώ η Άρσεναλ, προτού υποδεχτεί τον Ολυμπιακό στη ρεβάνς της φάσης των «16» του Γιουρόπα Λιγκ, πήρε το ντέρμπι του βόρειου Λονδίνου κόντρα στην Τότεναμ για την 28η αγωνιστική της Premier League και μάλιστα με ανατροπή.

Χάρη σε ένα φανταστικό γκολ ο Έρικ Λαμέλα άνοιξε το σκορ στο 33ο λεπτό στο «Εmirates» για να ισοφαρίσει με πλασέ στο 44’ ο Μάρτιν Έντεγκααρντ. Η ανατροπή για τους «Κανονιέρηδες» ολοκληρώθηκε στο 64ο λεπτό με την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι από τον Αλεξάντρ Λακαζέτ, ο οποίος έγραψε το τελικό 2-1. Αυτή ήταν η πρώτη φορά που ο Μικέλ Αρτέτα κατάφερε να νικήσει τον Ζοσέ Μουρίνιο. Η Άρσεναλ παρέμεινε στη 10η θέση, μειώνοντας ωστόσο τη διαφορά στο -4 από την Τότεναμ συνεχίζοντας τον αγώνα της για ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Η δουλειά έγινε, έστω και δύσκολα για τη Γιουνάιτεντ, αφού στο 53ο λεπτό, ο αμυντικός της Γουέστ Χαμ, Ντόουσον, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του. Το 1-0, έμεινε ως το τέλος, με τη Γιουνάιτεντ να παίρνει ένα σημαντικό «τρίποντο» στην προσπάθεια που κάνει για να τερματίσει στη δεύτερη θέση της Premier League, αφού η Σίτι είναι ασταμάτητη προς τον τίτλο. Με τη νίκη αυτή, η Γιουνάιτεντ ανέβηκε στους 57 βαθμούς, αφήνοντας ξανά πίσω της, στην τρίτη θέση της Λέστερ με 56, ενώ η Γουέστ Χαμ έμεινε στους 48 βαθμούς και στην πέμπτη θέση.

Η Λέστερ δεν είχε κανένα πρόβλημα κόντρα στην ουραγό Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, την οποία συνέτριψε με 5-0. Οι «Αλεπούδες» παραμένουν σταθερά στην πρώτη τετράδα της βαθμολογίας και δείχνουν ότι μπορούν να εξασφαλίσουν μια θέση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ την επόμενη σεζόν. Χατ τρικ για τη Λέστερ, που έφτασε τους 56 βαθμούς, πέτυχε ο Ιχεανάτσο (9’,69’,78’), ενώ τα άλλα δύο γκολ σημείωσαν στο 64’ ο Πέρες και στο 80’ με αυτογκόλ ο Αμπάντου.

Μάντσεστερ ΓιουνάιτεντΤότεναμΛέστερΓουέστ ΧαμPremier LeagueΑρσεναλ