Αθλητισμός|18.03.2021 00:30

Τσέλσι - Ατλέτικο Μαδρίτης 2-0: Με άμυνα από ατσάλι πέρασε στον προημιτελικό

Newsroom

Μια γκολάρα του Ζιρού με ανάποδο ψαλίδι στη Μαδρίτη, κι άλλο ένα καταπληκτικό γκολ του Ζίγες στο Λονδίνο ήταν αρκετά για να χαρίσουν στην Τσέλσι μια σπουδαία πρόκριση επί της Ατλέτικο. Οι Μπλε που σκόραραν ένα ακόμη τέρμα στις καθυστερήσεις με τον Εμερσον, επικράτησαν 2-0 στη ρεβάνς που έγινε στο Στάμφορντ Μπριτζ και εξασφάλισαν πανηγυρικά το εισιτήριο για την προημιτελική φάση του Champions League, εκεί όπου επίσης έχουν προκριθεί οι: Ρεάλ Μαδρίτης, Μάντσεστερ Σίτι, Μπάγερν Μονάχου, Λίβερπουλ, Πόρτο, Παρί, Ντόρτμουντ.

Η Τσέλσι για ένα ακόμη παιχνίδι επί των ημερών του Τόμας Τούχελ ήταν εξαιρετικά αποτελεσματικά στην άμυνα καθώς δεν δέχθηκε γκολ για 11η φορά στα 13 ματς του Γερμανού κόουτς στον πάγκο. Στο ίδιο διάστημα έχει δεχτεί μόλις δύο γκολ (!), ενώ παραμένει αήττητη. Το σκορ άνοιξε στο 34' ο Ζίγες έπειτα από μια εξαιρετική επιθετική προσπάθεια και ασίστ του Βέρνερ, ενώ το τελικό 2-0 διαμόρφωσε έπειτα από ταχύτατη αντεπίθεση ο Εμερσον στο 94+'. Προηγουμένως, είχε αποβληθεί ο Σάβιτς με απευθείας κόκκινη στο 82' για την Ατλέτικο Μαδρίτης που βρέθηκε σε κακή βραδιά.

Διαβάστε επίσης: Ανίκητη επί δύο χρόνια στο Champions League η Μπάγερν Μονάχου

Η ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε πιάστηκε σε μια... παγίδα που ίδια έστηνε παλαιότερα στους αντιπάλους της και δεν μπόρεσε να βρει απαντήσεις στο μπλόκο της Τσέλσι με αποτέλεσμα να βγάλει έντονο εκνευρισμό στο γήπεδο, ενώ ο κατά τα άλλα εκρηκτικός και «καυτός» Λουίς Σουάρες έμεινε για 25ο σερί εκτός έδρας παιχνίδι δίχως γκολ στο Champions League.

Ατλέτικο ΜαδρίτηςποδόσφαιροΤσέλσιChampions League