Αθλητισμός|18.03.2021 00:46

Μπάγερν Μονάχου - Λάτσιο 2-1: Ανίκητη επί δύο χρόνια στο Champions League

Newsroom

Η δουλειά για την Μπάγερν Μονάχου είχε ολοκληρωθεί από το πρώτο κιόλας παιχνίδι στη Ρώμη. Εκεί οι Βαυαροί είχαν διαλύσει τη Λάτσιο με 1-4 έχοντας πετύχει τέσσερα γκολ σε 47 λεπτά. Ως εκ τούτου, η ρεβάνς είχε διαδικαστικό χαρακτήρα για την ομάδα του Χάνσι Φλικ που και πάλι όμως δεν... χαρίστηκε στην αντίπαλό της. Επικράτησε άνετα με 2-1 και εξασφάλισε δια περιπάτου το εισιτήριο για την προημιτελική φάση του Champions League με απώτερο στόχο την επίτευξη του... repeat μετά τον περυσινό θρίαμβο. Ηταν η 19η πρόκριση -επίδοση ρεκόρ- στην 8άδα για την Μπάγερν, που έχει τις περισσότερες απ' οποιαδήποτε άλλη ομάδα στην ιστορία του τουρνουά.

Οι φοβεροί και τρομεροί Βαυαροί συμπλήρωσαν δύο χρόνια δίχως ήττα στη διοργάνωση καθώς για τελευταία φορά έχασαν (και αποκλείστηκαν) από τη Λίβερπουλ με 1-3 στο Μόναχο στις 13 Μαρτίου 2019. Ακολούθησαν 19 σερί αγώνες δίχως ήττα, με άκρως εντυπωσιακό απολογισμό 18 νίκες και μόλις μια ισοπαλία, ενώ στο ίδιο διάστημα καταγράφτηκαν ιστορικοί θρίαμβοι με 2-7 επί της Τότεναμ, 0-6 επί του Ερυθρού Αστέρα, 4-1 επί της Τσέλσι, 2-8 επί της Μπαρτσελόνα, 4-0 επί της Ατλέτικο Μαδρίτης, 2-6 επί της Σάλτσμπουργκ και 1-4 επί της Λάτσιο. Τρομακτικός απολογισμός...

Διαβάστε επίσης: Τσέλσι από ατσάλι έκανε μαθήματα άμυνας στην Ατλέτικο

Το σκορ για την Μπάγερν στην τελευταία επικράτηση επί της Λάτσιο άνοιξε στο 33' ο συνήθης ύποπτος Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι, ο οποίος ευστόχησε σε εκτέλεση πέναλτι. Μάλιστα αυτή ήταν η 13η φορά (σε ισάριθμες εκτελέσεις) που σκοράρει στο Champions League από την άσπρη βούλα και βρίσκεται πίσω μόνο από τον Κριστιάνο Ρονάλντο (19) και τον Λιονέλ Μέσι (16). Στο 73' ο Τσούπο-Μοτίνγκ έγραψε το 2-0 λίγο μετά την είσοδό του στο ματς, ενώ στο 82' ο Παρόλο διαμόρφωσε το τελικό 2-1.

Πέραν της Μπάγερν το εισιτήριο για την προημιτελική φάση εξασφάλισαν και οι: Ρεάλ Μαδρίτης, Μάντσεστερ ΣίτιΛίβερπουλ, Πόρτο, Παρί, Ντόρτμουντ, Τσέλσι.

Champions LeagueΜπάγερν ΜονάχουποδόσφαιροΛάτσιο