Αθλητισμός|18.03.2021 23:00

Αρσεναλ - Ολυμπιακός 0-1: Η πρόκριση χάθηκε στο Καραϊσκάκη

Newsroom

Ο Ολυμπιακός έκανε μεγάλη προσπάθεια για να κυνηγήσει ένα ποδοσφαιρικό θαύμα στο Εμιρεϊτς, πέτυχε μια σπουδαία νίκη με 1-0 επί της Αρσεναλ για δεύτερη σερί σεζόν αλλά αυτό δεν του ήταν αρκετό και το ευρωπαϊκό όνειρο έσβησε. Η πρόκριση στην 8άδα του Europa League πάντως ουσιαστικά είχε χαθεί από την περασμένη εβδομάδα, οπότε οι Κανονιέρηδες πέρασαν με άνεση νικηφόρα από το Γ. Καραϊσκάκης με 3-1.

Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς πήγε με... ψυχολογία στο Λονδίνο και διεκδίκησε τις πιθανότητές της, όπως και την περασμένη σεζόν καθώς στο ίδιο γήπεδο είχε ανατρέψει το 0-1 της Αρσεναλ, την οποία νίκησε 1-2 και απέκλεισε με γκολ του Ελ Αραμπί στο φινάλε της παράτασης. Αυτή τη φορά όμως οι Λονδρέζοι μπήκαν πιο... υποψιασμένοι στο γήπεδο, έδειξαν να έχουν πάρει το μάθημά τους και κάνοντας πιο έξυπνη διαχείριση στην αναμέτρηση, έστω και με ήττα, πήραν το ζητούμενο που ήταν η πρόκριση στην προημιτελική φάση του Europa League.

Διαβάστε επίσης: Η Ντινάμο Ζάγκρεμπ έριξε «βόμβα» στο Europa League με αποκλεισμό της Τότεναμ

Ο Ολυμπιακός μένει με την πίκρα του αποκλεισμού για άλλη μια φορά στους 16 της διοργάνωσης αλλά και με την ικανοποίηση ότι νίκησε μια ιστορική ομάδα της Premier League στην έδρα της χάρη στο γκολ του «καυτού» Γιουσέφ Ελ Αραμπί, ο οποίος έφτασε τα 50 με τη φανέλα των Πειραιωτών. Η υπέρβαση ωστόσο δεν ήρθε και πάλι για τους Ερυθρόλευκους που για ακόμη μια σεζόν δεν διέθεταν το κάτι παραπάνω για να μπουν στην οχτάδα...

Η Αρσεναλ απείλησε για πρώτη φορά στο 18' με τον Πέπε, ο οποίος αφού κέρδισε την κόντρα από τον Σα, πλάσαρε αλλά έστειλε την μπάλα ξυστά έξω από το δοκάρι καθώς προσέκρουσε και στο πόδι του Παπασταθόπουλου.

Στο αμέσως επόμενο λεπτό (19') ο Ολυμπιακός απείλησε να σκοράρει με τον Λένο να σταματά με το γόνατο το πλασέ του Ελ Αραμπί σε μοναδικό τετ α τετ. Ο Μαροκινός όμως άρχισε την κίνησή του από θέση οφσάιντ κι ακόμη κι αν έστελνε την μπάλα στα δίχτυα, πιθανότατα το τέρμα θα ακυρωνόταν. Στο 24' η Αρσεναλ απείλησε ξανά, αυτή τη φορά με τον Ομπαμεγιάνγκ, ο οποίος βρέθηκε μόνος στην κορυφή της περιοχής του Ολυμπιακού αλλά το δυνατό βολέ που έπιασε κατέληξε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Σα.

Ο Ολυμπιακός έχοντας κατορθώσει να διατηρήσει το μηδέν στην άμυνα, στο ξεκίνημα του β' ημιχρόνου μπήκε στο γήπεδο με μεγαλύτερη επιθετικότητα στο παιχνίδι του. Κι αφού έδειξε απειλητικές διαθέσεις δύο φορές, αρχικά με τον Φορτούνη στο 47' και εν συνεχεία με τον Χολέμπας στο 49', έφτασε στο γκολ με τον Ελ Αραμπί. Στο 51' ο Μαροκινός σκόρερ έκανε ωραίες προσποιήσεις μέσα στην περιοχή, σούταρε, ευνοήθηκε και από τις καραμπόλες της μπάλας που βρήκε στα σώματα του Λουίζ και του Γκάμπριελ ξεγελώντας τον Λένο.

Παρά το προβάδισμα στο σκορ και τη διάθεση του Ολυμπιακού για να επιτεθεί, οι Πειραιώτες δεν κατόρθωσαν να απειλήσουν μέχρι το φινάλε του ματς. Αντιθέτως, η Αρσεναλ έφτασε κοντά στο γκολ σε τουλάχιστον τρεις περιπτώσεις αλλά οι Κανονιέρηδες ήταν άστοχοι. Οι, όποιες, ελπίδες των Πειραιωτών πάντως εξανεμίστηκαν στο 82' οπότε ο Μπα λειτούργησε απερίσκεπτα κι έπειτα από ένα φάουλ που έκανε και την κίτρινη με την οποία τιμωρήθηκε, χτύπησε με δύναμη την μπάλα προς το μέρος του διαιτητή, ο οποίος αμέσως τον απέβαλε με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Αρσεναλ: Λένο, Τίρνεϊ, Γκάμπριελ, Λουίζ, Μπεγερίν (82' Τσέιμπερς), Πεπέ, Τσάκα, Ελνένι (57' Παρτέι), Θεμπάγιος (57' Ερντεργκαρντ), Σμιθ-Ρόου (81' Μαρτινέλι), Ομπαμεγιάνγκ.

Ολυμπιακός: Σα, Μπα, Παπασταθόπουλος, Χολέμπας, Ανδρούτσος (63' Μπρούμα), Ρέαμπτσιουκ (84' Λαλά), Καμαρά, Εμβιλά, Φορτούνης (84' Μπουχαλάκης), Μασούρας (63' Ραντζέλοβιτς), Ελ Αραμπί.

ποδόσφαιροΑρσεναλΟλυμπιακόςEuropa League