Αθλητισμός|11.01.2019 11:41

ΠΑΟΚ: Μπονατίνι και Μπεργκ ψηλά στη λίστα για αντί-Πρίγιοβιτς

Αντώνης Τσακαλέας

Ο Μάριο Μπράνκο βρίσκεται από χθες στο Λονδίνο προκειµένου να προχωρήσει τις κινήσεις που θα φέρουν τον αντικαταστάτη του Σέρβου επιθετικού στην Τούµπα, αρχικά δίνοντας βάση στην περίπτωση του Λέο Μπονατίνι.

Το χρονικό όριο που έχουν θέσει οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ είναι µικρό, καθώς στόχος τους είναι να δουν τον «διάδοχο» του Πρίγιοβιτς στη Θεσσαλονίκη το αργότερο µέχρι τη ∆ευτέρα. Τόσο στην υπόθεση 25χρονου Βραζιλιάνου Μπονατίνι όσο και σε αυτήν του Μπεργκ (που παραµένει στο προσκήνιο) ο ΠΑΟΚ είχε προχωρήσει στις απαραίτητες διεργασίες, καθώς για να αποκτήσει έναν εκ των δύο θα πρέπει να καλύψει και τα «θέλω» των οµάδων στις οποίες ανήκουν, µε τον πρώτο να δεσµεύεται µε τη Γουλβς (µε την οποία φέτος έχει «γράψει» 7 συµµετοχές στην Premier League, όλες ως αλλαγή, µε τελευταία στις 3 Νοεµβρίου) και τον Μάρκους Μπεργκ µε την Αλ Αΐν (µε την οποία έχει µετρήσει 12 γκολ σε 15 συµµετοχές σε επίπεδο πρωταθλήµατος Εµιράτων και Παγκοσµίου Κυπέλλου Συλλόγων).

Ο ΠΑΟΚ βρίσκεται ξανά στο σταυροδρόµι που βρέθηκε τον Ιανουάριο του 2017, όταν η Γαλατάσαραϊ είχε αποκτήσει τον τότε πρώτο σκόρερ του, Γκάρι Ροντρίγκες, και οι Θεσσαλονικείς, µε τα χρήµατα που µπήκαν στα ταµεία τους από την παραχώρηση του Αφρικανού, κάλυψαν τόσο την ανάγκη που υπήρχε στην κορυφή της επίθεσης (µε τον Πρίγιοβιτς) όσο και αυτήν που είχε προκληθεί µε τη φυγή του Ροντρίγκες (µε τον Πέδρο Ενρίκε). Αυτήν τη φορά, οι ιθύνοντες του ΠΑΟΚ καλούνται να καλύψουν τόσο το κενό που προέκυψε από την παραχώρηση του Πρίγιοβιτς όσο και εκείνο µετά τον τραυµατισµό του Βέρνµπλουµ.

Οι τίτλοι τέλους στη παρουσία του Αλεκσάνταρ Πρίγιοβτς στον «∆ικέφαλο του Βορρά» έπεσαν και επίσηµα χθες. Την ανακοίνωση παραχώρησης του Σέρβου επιθετικού στην Αλ Ιτιχάντ µε αυτήν µε την οποία είχε γνωστοποιηθεί η απόκτησή του από τη Λέγκια Βαρσοβίας τη χωρίζουν 724 ηµέρες, και αυτό είναι το µεγαλύτερο διάστηµα στο οποίο έχει µείνει ποτέ ο Πρίγιοβιτς σε µία οµάδα κατά την επαγγελµατική του καριέρα.

«Σας ευχαριστώ»

Ο 28χρονος Σέρβος επιθετικός, στο µήνυµα αποχαιρετισµού που ανήρτησε στον προσωπικό του λογαριασµό στο Instagram, έκανε τη δική του αποτίµηση αυτών των δύο χρόνων (παρά έξι ηµέρες), σηµειώνοντας χαρακτηριστικά: «Υστερα από δύο φανταστικά χρόνια, 86 παιχνίδια, 60 νίκες, 55 γκολ και δύο Κύπελλα, έφτασε η ώρα να πω αντίο. Ηρθα τον Ιανουάριο του 2017, όταν χιόνιζε. Εκείνη την εποχή ο ΠΑΟΚ ήταν σε απελπιστική κατάσταση, στην 9η θέση της βαθµολογίας και “πεινώντας” για τρόπαια.

Σήµερα που φεύγω, χιονίζει ξανά. Κατά τη διάρκεια των δύο προηγούµενων καταπληκτικών ετών, ο ΠΑΟΚ κατάφερε να είναι η κυρίαρχη οµάδα στην Ελλάδα µε διαφορά. Οκτώ πόντους µπροστά από τους ανταγωνιστές του στη βαθµολογία και µε νέους τίτλους. Συνεπώς, θέλω να ευχαριστήσω τους συµπαίκτες µου, τον προπονητή µου, το τεχνικό και ιατρικό επιτελείο και όλους τους υπαλλήλους του ΠΑΟΚ.

Θέλω να ευχαριστήσω ακόµα περισσότερο από ποτέ τους οπαδούς του ΠΑΟΚ σε ολόκληρο τον κόσµο, ειδικά εκείνους που µε υποστήριξαν από την αρχή έως το τέλος. Ο ΠΑΟΚ είναι κάτι περισσότερο από µια οµάδα και ελπίζω να βοήθησα τον οργανισµό να γίνει µεγαλύτερος και πλουσιότερος µε τις εµφανίσεις µου, τη διάθεσή µου και την αφοσίωσή µου. Σας ευχαριστώ ξανά και καλή τύχη!» 

Αλεκσάνταρ ΠρίγιοβιτςΠΑΟΚ