Αθλητισμός|11.01.2019 12:37

ΑΕΚ: Στα Γιάννενα «παίζεται» το µέλλον του Ουζουνίδη

Σταύρος Καζαντζόγλου

Και αν στα Γιάννενα δεν καταφέρει να... επιπλεύσει στη λίµνη, τότε φαίνεται πως ο Μαρίνος Ουζουνίδης δεν θα έχει µέλλον στον πάγκο της ΑΕΚ.

Η ισοπαλία µε τον -ουραγό της Football League- ΑΟΧ/Κισσαµικό, αλλά κυρίως η απελπιστική εµφάνιση, έδειξε πως η κατάσταση είναι µη αναστρέψιµη. Ο Ουζουνίδης δείχνει να µην έχει επαφή µε την οµάδα, αδυνατεί να εµπνεύσει τους παίκτες του, εµφανίζεται µε εµµονές σε ιδέες αναποτελεσµατικές.

Η ΑΕΚ βρίσκεται σε βαθιά κρίση και δεν µπορεί να προσδοκά πως θα την αλλάξουν 1-2 µεταγραφικές κινήσεις.

Ο Ουζουνίδης στηρίχθηκε σηµαντικά σε σχέση µε προκατόχους του. Ηταν εκείνος που είχε άµεση επικοινωνία µε τον Μελισσανίδη, είχε σηµαντικό ρόλο στον µεταγραφικό σχεδιασµό, πήρε ψήφο εµπιστοσύνης ακόµα και στην καρατόµηση των «τριών».

«Ο Ουζουνίδης θα είναι ο προπονητής σας ως το τέλος της σεζόν» είχε ειπωθεί τότε. Με όσα έχουν συσσωρευθεί, εάν δεν υπάρξει άµεσα κάποια σηµαντική βελτίωση, δεν θα υπάρχει µέλλον για τον Ελληνα προπονητή. Ακόµα και οι υποστηρικτές του εντός 
ΠΑΕ, που εκτιµούσαν πως θα έπρεπε να κριθεί έχοντας τη µεταγραφική ενίσχυση του Ιανουαρίου, δεν φαίνεται πλέον να έχουν ανοχή.

Βέβαια, εφόσον ο Ουζουνίδης αποτελέσει παρελθόν, το πρόβληµα µεταφέρεται εκ νέου στην ΑΕΚ. Πέραν του χαµένου χρόνου της διακοπής, όπου θεωρητικά θα µπορούσε να είχε υπάρξει εύρεση διαδόχου, συνεκτιµάται η... παραδοσιακή δυσκολία της ΑΕΚ στην αναζήτηση προπονητή. Ο Χιµένεθ δεν σταµατά να... αυτοπροτείνεται, αλλά στη διοίκηση δεν θέλουν την επιστροφή του. Λύση από την ελληνική αγορά δεν φαίνεται να ελκύει, θα αρχίσει πάλι η αναζήτηση στο εξωτερικό µέσω ατζέντηδων. Πάντως, θέµα οικονοµικό δεν υπάρχει, καθώς στο συµβόλαιο του Ουζουνίδη είχε υπάρξει πρόβλεψη για µη καταβολή αποζηµίωσης.

Ο Μπακασέτας

Βέβαια, ένα από τα στηρίγµατα του Ουζουνίδη στο κρίσιµο µατς των Ιωαννίνων θα είναι ο Τάσος Μπακασέτας. Ο διεθνής µεσοεπιθετικός υπέγραψε χθες την ανανέωση της συνεργασίας του µε την ΑΕΚ έως το καλοκαίρι του 2022. «Είµαι πάρα πολύ χαρούµενος που έµεινα στην ΑΕΚ. Πάντα πίστευα ότι στο τέλος θα γίνει κάτι και θα µείνω» ανέφερε, µεταξύ άλλων, στις δηλώσεις του.

Τάσος ΜπακασέταςΑΕΚΜαρίνος Ουζουνίδης