Αθλητισμός|23.03.2021 16:58

Μύθοι γύρω από το στοίχημα

Advertorial

Από τότε που το διαδίκτυο μπήκε στις ζωές των ανθρώπων το στοίχημα έγινε ακόμα πιο δημοφιλές. Οι παίκτες έχουν πλέον τη δυνατότητα να ασχολούνται με αυτό από οποιοδήποτε μέρος του κόσμου, απλά χρησιμοποιώντας το κινητό τους.

Οι μέρες του πρακτορείου έχουν περάσει ανεπιστρεπτί, ειδικά για τις νέες γενιές. Πλέον κάθε νέα γενιά είναι όλο και πιο εξοικειωμένη με τις διαδικτυακές στοιχηματικές εταιρίες, το online betting και γνωρίζει από μικρή ηλικία αρκετά πράγματα γι’ αυτό. Το άνοιγμα ενός λογαριασμού, η απόκτηση ενός ηλεκτρονικού πορτοφολιού για να μην μπλέκονται τράπεζες και να οι συναλλαγές να είναι στιγμιαίες είναι συχνά φαινόμενα.

Όλο και περισσότεροι άνθρωποι ασχολούνται με το στοίχημα και γι’ αυτό το λόγο είναι εύλογο να έχουν αναπτυχθεί και κάποιοι μύθοι γύρω από αυτό, οι οποίοι αποτελούν απόρροια κοινωνικών στερεοτύπων τις περισσότερες φορές. Σε αυτό το άρθρο θα δούμε 4+1 δημοφιλείς μύθους γύρω από το στοίχημα.

Μύθος #1: Κανείς δεν βγαίνει κερδισμένος απ’ το στοίχημα

Όσοι χρησιμοποιούν αυτό το επιχείρημα βασίζονται κυρίως στο γεγονός ότι οι στοιχηματικές τα τελευταία χρόνια έχουν σημειώσει ραγδαία άνοδο επιχειρηματικά. Αυτό όμως δεν έχει καμία σχέση με το αν κάποιος μπορεί να βγει κερδισμένος ή χαμένος μακροχρόνια από το στοίχημα.

Η ατάκα «Κανείς δεν βγαίνει κερδισμένος απ’ το στοίχημα» κρύβει μεγάλο βαθμό αλήθειας, αλλά δεν είναι 100% σωστή. Τρανή απόδειξη αποτελεί το γεγονός ότι κάθε στοιχηματική έχει και μία λίστα, μικρότερη ή μεγαλύτερη σημασία δεν έχει, η οποία περιλαμβάνει παίκτες «σημαδεμένους».

Γιατί βρίσκονται σε αυτή τη λίστα; Διότι κερδίζουν συστηματικά και ζουν από αυτό. Βέβαια σε αυτό το σημείο να πούμε πως το επαγγελματικό στοίχημα απαγορεύεται διά νόμου οπότε οι bookmakers διώχνουν αυτούς τους παίκτες με νόμιμο τρόπο. Εκτός αυτών, υπάρχουν και παίκτες που μπορεί να παίζουν στοίχημα για χόμπι, αλλά είναι αρκετά «διαβασμένοι» και έχουν συστηματικό κέρδος.

Μύθος #2: Μόνο οι «άσχετοι» παίζουν παρολί

Ένας από τους μεγαλύτερους μύθους που επικρατούν στον κόσμο του στοιχήματος είναι τα παρολί στοιχήματα και πως με αυτά ασχολούνται μόνο οι πρωτάρηδες. Δεν υπάρχει παίκτης που να ασχολείται σε μικρό ή μεγάλο βαθμό με το στοίχημα και να μην έχει ρίξει έστω και μια φορά ένα δελτίο παρολί αποσκοπώντας σε ένα μεγάλο κέρδος με ένα μικρό ρίσκο.

Το παρολί, για όσους δεν γνωρίζουν περί τίνος πρόκειται, είναι ο συνδυασμός πολλών αγορών στο ίδιο δελτίο. Αυτό γίνεται για να μεγαλώνει η απόδοση και να αυξάνεται το ενδεχόμενο κέρδος. Όσο περισσότεροι οι αγώνες σε ένα δελτίο, τόσο μεγαλύτερο και το πιθανό κέρδος από αυτό. Επίσης, όσο περισσότεροι οι αγώνες στο κουπόνι, τόσο λιγότερες και οι πιθανότητες να πιάσει κάποιος το απόλυτο.

Ο εν λόγω μύθος μόνο τέτοιος δεν είναι. Με μία γρήγορη αναζήτηση στο διαδίκτυο μπορεί κανείς να ανακαλύψει δεκάδες περιπτώσεις παικτών που είτε από τύχη είτε από γνώση έριξαν τρελά δελτία παρολί και δικαιώθηκαν κερδίζοντας αρκετές χιλιάδες ευρώ..

Μύθος #3: Να βαδίζεις μαζί με την στατιστική

Η φράση «οι αριθμοί λένε πάντα την αλήθεια» μπορεί να κρύβει ένα μεγάλο ποσοστό αλήθειας, αλλά υπάρχουν και περιπτώσεις όπου τα νούμερα δεν παίζουν κανένα ρόλο. Είναι αυτές οι ειδικές καταστάσεις που ονομάζουμε «αστάθμητους» παράγοντες και οι οποίοι δεν μπορούν να καταγραφούν σε στατιστικούς πίνακες.

Τα στατιστικά μπορούν να αποδειχθούν ένα αρκετά χρήσιμο βοήθημα για κάποιον που παίζει στοίχημα. Ειδικά στη σημερινή εποχή η πρόσβαση σε αυτά είναι αρκετά εύκολη και κανείς μπορεί να βρει στο διαδίκτυο αρκετά βοηθητικά στατιστικά για να μελετήσει τους αγώνες που τον ενδιαφέρουν.

Για να γίνει μία σωστή πρόβλεψη όμως δεν αρκούν μόνο τα στατιστικά και οι τάσεις. Η αξία τους μπορεί να είναι εμφανής, όμως εάν ένας παίκτης αποφασίσει να βασιστεί αποκλειστικά σε αυτά, τότε μάλλον δεν θα έχει το αποτέλεσμα που επιθυμεί. Όταν ένας παίκτης μελετά για να καταλήξει σε μία αγορά θα πρέπει να συνυπολογίζει και τους υπόλοιπους παράγοντες που δεν μπορούν να καταγραφούν σε πίνακες. Αυτά μπορεί να είναι η φόρμα μιας ομάδας, οι απουσίες της, ένα ενδεχόμενο σερί που τρέχει ή ίσως και η απόλυση του προπονητή. Ακόμα και οι καιρικές συνθήκες θα πρέπει να μπουν στο… σακούλι.

Μύθος #4: «Τυφλή» εμπιστοσύνη στους… ψαγμένους tipsters

Ένας ακόμα μεγάλος μύθος. Στις μέρες μας, και με το διαδίκτυο να αποτελεί πλέον αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας, ο καθένας έχει τη δυνατότητα να ανοίξει ένα μπλογκ ή ένα σάιτ και να προσφέρει συμβουλές στοιχηματισμού.

Με μία γρήγορη αναζήτηση στο ίντερνετ μπορεί να βρει οποιοσδήποτε αρκετές τέτοιες περιπτώσεις. Άλλες πιο σοβαρές, άλλες λιγότερο σοβαρές και επαγγελματικές. Το να εμπιστεύεσαι τυφλά τις προβλέψεις των ειδικών μόνο σωστό δεν είναι.

Είναι δεδομένο πως ακόμα και οι μεγαλύτεροι γνώστες του στοιχήματος δεν πετυχαίνουν πάντα τις προβλέψεις τους. Αυτό που προσφέρουν είναι απλά η δική τους οπτική για κάθε ματς με το οποίο ασχολούνται. Το να διαβάζει κάποιος τις προβλέψεις σε διάφορα σάιτ δεν είναι κακό, κάθε άλλο. Βοηθά στο να διαμορφώνει μία γνώμη για τις αγορές που τον ενδιαφέρουν.

Εάν όμως θέλεις να αυξήσεις τις πιθανότητές σου για να πας ταμείο τότε φρόντισε να κάνεις και τη δική σου έρευνα. Αυτή για την οποία θα είσαι εσύ σίγουρος και βάσει των δικών σου προτεραιοτήτων θα γίνει και η επιλογή της εκάστοτε αγοράς. Διάβασε σωστά, έξυπνα και οι πιθανότητες θα είναι με το μέρος σου.

Μύθος #5: Οι books δεν λαθεύουν ποτέ

Ο τελευταίος μύθος είναι και αυτός που ακούγεται και συχνότερα από κάθε άλλον. Σε μία εποχή όπου η πρόσβαση στην πληροφορία είναι αρκετά εύκολη και η τεχνολογία εξελίσσεται διαρκώς, ο εκάστοτε bookmaker μπορεί δυνητικά να είναι αλάνθαστος. Μύθος. Μπορεί να έχει στη διάθεσή του πανίσχυρα λογισμικά, αρκετούς ειδήμονες που γνωρίζουν πως να βγάζουν τις καλύτερες αποδόσεις σε πολλές αγορές όμως αυτό δεν σημαίνει πως δεν κάνουν ακόμα και αυτοί οι ειδικοί λάθη.

Η αλήθεια είναι ότι το περιθώριο λάθους πάντοτε θα υπάρχει. Απλά όσο μεγαλώνει μία στοιχηματική, όσο αυξάνεται το προσωπικό της και η τεχνολογία που χρησιμοποιεί τόσο μικραίνει αυτό το ποσοστό. Η λύση σε αυτό τον μύθο είναι η εξειδίκευση. Υπάρχουν ειδικοί που η δουλειά τους είναι να εντοπίζουν τα λάθη των books, ειδικά σε αγορές όπως τα φάουλ, τα κόρνερ ή οι κάρτες.

Όποιος και αν είναι ο λόγος που παίζεις στοίχημα σίγουρα αυτό που θα σε βοηθήσει πολύ είναι η δική σου έρευνα. Διάβασε μελέτες, αναλύσεις, αλλά άκου και το ένστικτό σου εάν είσαι φίλαθλος που παρακολουθεί συστηματικά κάποιο πρωτάθλημα. Εμπιστεύσου τον εαυτό σου, περισσότερο και από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες και δεν θα βγεις χαμένος!

ποδόσφαιροστοίχημα