Αθλητισμός|11.01.2019 13:48

Η μάχη ζωής του Τόνι Ουάιτ

Αλέξανδρος Λοθάνο

Συγκλόνισε τους φίλους του μπάσκετ στην Ελλάδα όταν ήρθε στην Αθήνα για λογαριασμό της ΑΕΚ το 1993 και, λίγες ώρες αργότερα, εκτελούσε με 33 πόντους τον Παναθηναϊκό στο «Γιώργος Μόσχος».

Ο Τόνι Ουάιτ ήταν συνεπέστατος στο σκοράρισμα όσο έπαιξε στην ΑΕΚ και, μετέπειτα, στον Αρη και τον Παπάγου. Πλέον, στα 53 του χρόνια, ο «Μίκι Μάους», όπως ήταν το παρατσούκλι του Αμερικανού παλαίμαχου γκαρντ, αντιμετωπίζει τον πιο δύσκολο αντίπαλο στην ζωή του: Τη λευχαιμία.

Ο Ουάιτ έχει κάνει ήδη δύο κύκλους χημειοθεραπειών και το επόμενο διάστημα θα υποβληθεί σε μεταμόσχευση μυελού των οστών. Ο ίδιος ενημέρωσε για την ασθένειά του μέσω λογαριασμού που έχει κάνει στην πλατφόρμα «GoFundMe», ώστε να συγκεντρώσει τα χρήματα που χρειάζονται για να καλύψει τα ιατρικά έξοδα.

Αρχικός του στόχος ήταν τα δέκα χιλιάδες δολάρια, αλλά μέσα σε μόλις δύο ημέρες συγκεντρώθηκαν πάνω από 15 χιλιάδες. Ο Τόνι αντιμετωπίζει την μάχη του με το χαμόγελο που τον χαρακτήριζε και την εποχή που φόρτωνε με πόντους τα καλάθια των ελληνικών γηπέδων.

λευχαιμίαμπάσκετΤόνι Ουάιτ