Αθλητισμός|01.04.2021 00:15

Ελλάδα - Γεωργία 1-1: Η Εθνική πέταξε το δώρο και τους βαθμούς

Newsroom

Προτού καλά-καλά αρχίσει η προκριματική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ η Ελλάδα έμεινε πίσω στην κούρσα για το Μουντιάλ του Κατάρ. Η Εθνική ομάδα έκανε γκέλα ολκής στην Τούμπα με τη Γεωργία καθώς αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1, πέταξε δύο πολύτιμους βαθμούς και ουσιαστικά δεν κεφαλαιοποίησε τον σπουδαίο βαθμό που απέσπασε προ εβδομάδας στην Ισπανία, η οποία την ίδια ώρα νικούσε άνετα 3-1 το Κόσοβο παίρνοντας κεφάλι στη βαθμολογία του ομίλου (Βαθμολογία: Ισπανία 7, Σουηδία 6, Ελλάδα 2, Γεωργία 1, Κόσοβο 0).

Η Εθνική ομάδα ήταν κάκιστη στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, δεν έχει φρεσκάδα στο παιχνίδι της, ούτε και ιδέες μεσοεπιθετικά, ενώ δεν ήταν αποτελεσματική ούτε και στην άμυνα. Επί της ουσίας, δεν λειτούργησε καλά σε καμία πλευρά του γηπέδου, ενώ ακόμη κι όταν η Γεωργία της πρόσφερε απλόχερα ένα δώρο στο τελευταίο τέταρτο με ένα ανέλπιστο αυτογκόλ, οι Ελληνες διεθνείς δεν μπόρεσαν να κρατήσουν ούτε για δύο λεπτά το προβάδισμα...

Διαβάστε επίσης: Φαν 'τ Σχιπ - «Αυτά είπα σε Παπασταθόπουλο και Μανωλά»

Η Εθνική ομάδα μπήκε στο παιχνίδι με διάθεση για να κυνηγήσει ένα γκολ, έχασε μια σημαντική ευκαιρία με τον Τζόλη στο 8' και πάτησε απειλητικά την αντίπαλη περιοχή και στο 13' με τον Μπακασέτα. Από εκεί και πέρα, όμως η ελληνική ομάδα έδειξε να εγκλωβίζεται στο καλό παιχνίδι που έκανε τακτική η Γεωργία, η οποία μάλιστα είχε τις στιγμές της και απείλησε για να σκοράρει στο 23' με τον Λομπχανίτζε και στο 28' με τον Κβαρατσχέλια. Κάπως έτσι το ημίχρονο έληξε όπως... άξιζε και στις δυο ομάδες, δίχως γκολ. Θα μπορούσε πάντως η Ελλάδα να έχει σκοράρει έστω κι απ' το πέναλτι αν ο διαιτητής του αγώνα έβλεπε το σπρώξιμο που δέχθηκε εντός περιοχής ο Τζόλης στο 24'.

Ο Φαν 'τ Σχιπ προσπάθησε να αλλάξει την εικόνα της Εθνικής με την είσοδο του Λημνιού αντί του Τζόλη στο ξεκίνημα του β' ημίχρονο, κι αργότερα στο 70' κι αφού η Ελλάδα δεν είχε κατορθώσει να βελτιωθεί, με τη χρησιμοποίηση και των Μασούρα και Γιακουμάκη. Κι εκεί που άρχιζε η αντίστροφη για το φινάλε του ματς με την Εθνική να μην μπορεί να πλησιάσει στο αντίπαλο τέρμα, οι Γεωργιανοί πρόσφεραν στη Γαλανόλευκη ένα ανέλπιστο δώρο καθώς στο 76' ο αμυντικός Κακαμπάτζε με πλασέ αλά σέντερ φορ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του χαρίζοντας το προβάδισμα στην ελληνική ομάδα (1-0).

Δεν κράτησαν όμως και πολύ τα χαμόγελα για την Εθνική καθώς μόλις δύο λεπτά μετά (78') ο τρομερός Κβρατσκέλια «χόρεψε» την άμυνα της Ελλάδας και με σουτ μέσα από την περιοχή έστειλε την μπάλα στην κλειστή γωνία του Βλαχοδήμου ισοφαρίζοντας 1-1.

Ελλάδα: Βλαχοδήμος, Μπακάκης (42' Μαυρίας), Παπαδόπουλος, Τζαβέλλας, Γιαννούλης, Ζέκα, Μπουχαλάκης (86' Σιώπης), Φορτούνης, Μπακασέτας (70' Μασούρας), Τζόλης (46' Λημνιός), Παυλίδης (70' Γιακουμάκης).

Γεωργία: Λορία, Κακαμπάτζε, Ντβάλι, Κάσια, Γκιορμπελίτζε, Κανκάβα, Αμπουρτιζάνια (74' Γκβίλια), Λομπχανίτζε (84' Τζιγκαούρι), Κιταϊσβίλι (84' Κβεβκεσκίρι), Κβαρατσχέλια, Ζιβζιβάτζε (63' Κβιλιτάβια).

Εθνική ομάδαπροκριματικά ΜουντιάλΕθνική Γεωργίαςεθνική Ελλάδας