Αθλητισμός|01.04.2021 22:46

Στέφανος Τσιτσιπάς: Ο Χούρκατς τον πλήγωσε στο Miami Open

Newsroom

Έπειτα από τέσσερις σερί ήττες (και επτά σε συνολικά οχτώ αγώνες) από τον Στέφανο Τσιτσιπά, ο Χούμπερτ Χούρκατς βρήκε τελικά τον τρόπο για να λυγίσει τον κορυφαίο Έλληνα τενίστα. Ο Πολωνός (νο.37 στον κόσμο) έβαλε δύσκολα στον Τσιτσιπά (νέο.5), επικράτησε 2-1 σετ (2-6, 6-3, 6-4) και του στέρησε τη δυνατότητα για να συμμετάσχει στον ημιτελικό του Miami Open έπειτα από μια μάχη 2 ωρών και 20 λεπτών.

Ο Τσιτσιπάς έκανε σπουδαίο ξεκίνημα, έπαιξε εξαιρετικά στο πρώτο σετ αλλά στη συνέχεια έδειξε να μένει από δυνάμεις και ιδέες με αποτέλεσμα να χάσει τον έλεγχο του παιχνιδιού. Από την άλλη ο Χούρκατς, ο οποίος έκανε το ματς της... ζωής του ήταν τρομερός στο σερβίς του (είχε 12 άσους), είχε λύσεις ακόμη και στο φιλέ και πήρε δίκαια την πρόκριση για τον ημιτελικό όπου θα αντιμετωπίσει τον νικητή από τον αγώνα του Ρώσου Αντρέι Ρούμπλεφ (νο.8) με τον Αμερικανό Σεμπάστιαν Κόρντα (νο.87). Μάλιστα με αυτή τη νίκη θα ανέβει στο νο.17 της παγκόσμιας κατάταξης, επίδοση που αποτελεί ρεκόρ καριέρας.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς άρχισε εξαιρετικά το παιχνίδι κάνοντας μπρέικ μόλις στο πρώτο γκέιμ. Διατήρησε το σερβίς του, ήλεγξε απόλυτα τον ρυθμό και κάνοντας ένα δεύτερο μπρέικ για το 5-2 καθάρισε το πρώτο σετ με 6-2 έπειτα από 40 λεπτά.

Εξίσου ιδανικά άρχισε και το δεύτερο σετ πραγματοποιώντας ξανά μπρέικ στο πρώτο γκέιμ. Αυτή τη φορά όμως ο Χούρκατς βρήκε απαντήσεις κι όχι μόνο ισοφάρισε με μπρέικ (2-2) αλλά στο καθοριστικό όγδοο γκέιμ πέτυχε και δεύτερο μπρέικ στο σερβίς του Τσιτσιπά φτάνοντας στο 5-3 και αμέσως μετά στο 6-3, ισοφαρίζοντας στα σετ (1-1) μετά από 48 λεπτά.

Το τρίτο και τελευταίο σετ ήταν πολύ πιο ισορροπημένο με τους δύο παίκτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί μέχρι και το πέμπτο γκέιμ. Εκεί ο Τσιτσιπάς αντί να καθαρίσει το γκέιμ άνετα έχοντας βρεθεί στο 40-0, είδε τον Χούρκατς να επιστρέφει στο 40-40 με τρεις διαδοχικούς πόντους και στη συνέχεια να κάνει και το μπρέικ παίρνοντας προβάδισμα (3-2). Οι δύο παίκτες διατήρησαν το σερβίς τους στη συνέχεια φτάνοντας μέχρι το 5-4 αλλά στο καθοριστικό δέκατο γκέιμ ο Τσιτσιπάς δεν έκανε το μπρέικ και υπέστη μια επώδυνη ήττα στη Φλόριντα καθώς ήλπιζε σε μια μεγάλη διάκριση απόντων των big-3.

ΤένιςΣτέφανος ΤσιτσιπάςATP Miami Open