Αθλητισμός|02.04.2021 09:51

«Αντίο» στο Miami Open είπε μετά τον Τσιτσιπά και η Μαρία Σάκκαρη

Newsroom

Στα ημιτελικά σταμάτησε η ξέφρενη πορεία της Μαρίας Σάκκαρη στο ATP Open του Μαϊάμι, καθώς η Ελληνίδα πρωταθλήτρια λύγισε μετά από επική μονομαχία με την αναγεννημένη Μπιάνκα Αντρεέσκου και δεν θα έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει στην αμερικανική πόλη τον μεγαλύτερο τίτλο στην καριέρα της.

Τα δύο κορίτσια πάλεψαν για 2 ώρες και 42 λεπτά, με την 20χρονη Καναδή (Νο.9) να... μαγεύει στο φινάλε και να φτάνει στον πρώτο της τελικό μετά το US Open 2019. Επικράτησε με 7-6(7), 3-6, 7-6(4) και θα αναμετρηθεί το Σάββατο (3/4) για το τρόπαιο με την Άσλεϊ Μπάρτι, Νο.1 στον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη: Στέφανος Τσιτσιπάς: Ο Χούρκατς τον πλήγωσε στο Miami Open

Το ματς άρχισε με μεγάλη καθυστέρηση λόγω βροχής και ολοκληρώθηκε τα ξημερώματα, με την Μπιάνκα να δείχνει ότι είναι ξανά εδώ, έτοιμη να διεκδικήσει τις μεγάλες κούπες. Και η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια, όμως, τα έδωσε όλα και πραγματικά θα μπορούσε να κάνει την ανατροπή και να φτάσει στον σπουδαιότερο τελικό της καριέρας της. Φαινόταν, μάλιστα, να έχει τον έλεγχο τόσο στο ξεκίνημα, όσο και στο φινάλε του τρίτου σετ, όμως η Αντρεέσκου, βρήκε τεράστια χτυπήματα την πιο κρίσιμη στιγμή και ήταν αυτή που χαμογέλασε στο τέλος...

T

Η Μαρία, από την πλευρά της, που μετράει φέτος τρεις ημιτελικούς, θα στρέψει τώρα το βλέμμα της στο χώμα, με πρώτο σταθμό το Τσάρλστον την προσεχή εβδομάδα - αν δεν αλλάξει κάτι στο πρόγραμμά της.

Παρά το άδοξο αντίο στο Μαϊάμι, οι εμφανίσεις της ήταν εξαιρετικές, με αποκορύφωμα τη νίκη επί της Τζέσικα Πεγκούλα σβήνοντας έξι ματς πόιντ και την... ισοπέδωση της Ναόμι Οσάκα, που είχε 23 σερί νίκες... Σε 12 ημιτελικούς καριέρας, ωστόσο, έχει μόνο δύο νίκες.

T

ΤένιςΣτέφανος ΤσιτσιπάςΜαρία ΣάκκαρηATP Miami Open