Αθλητισμός|03.04.2021 16:44

Τσέλσι - Γουέστ Μπρομ 2-5: Εσκασε «βόμβα» στο Στάμφορντ Μπριτζ!

Newsroom

Βόμβα μεγατόνων έσκασε στο Στάμφορντ Μπριτζ όπου η προτελευταία και σχεδόν καταδικασμένη με υποβιβασμό Γουέστ Μπρομ διέσυρε την μέχρι πρότινος ανίκητη Τσέλσι. Η ομάδα του Σαμ Αλαρντάις που δίνει μια δύσκολη μάχη για να κρατηθεί στην Premier League παρέδωσε... μαθήματα στους υπερόπτες Λονδρέζους επικρατώντας εκτός έδρας με το εξωπραγματικό 2-5! Αυτή μάλιστα ήταν η πρώτη ήττα της Τσέλσι επί των ημερών του Τόμας Τούχελ στον πάγκο που μετρούσε ένα εντυπωσιακό αήττητο 14 αγώνων σε όλες τις διοργανώσεις (15 αν συνυπολογίσουμε και την τελευταία νίκη του Φρανκ Λάμπαρντ στον πάγκο).

Μάλιστα οι Μπλε προέρχονταν από ένα εξίσου εκπληκτικό σερί επτά αγώνων δίχως να δεχτούν γκολ, ενώ συνολικά στα τελευταία 15 παιχνίδια είχαν δεχτεί μόλις τρία γκολ. Κι όμως η απίθανη Γουέστ Μπρομ χρειάστηκε μόλις 90 λεπτά για να πετύχει πέντε τέρματα. Η προηγούμενη ήττα της Τσέλσι είχε καταγραφεί στο ματς με τη Λέστερ (2-0) στις 19 Ιανουαρίου. Πέρασαν κοντά δυόμισι μήνες από τότε...

Διαβάστε επίσης: Η Μίλαν σώθηκε από ήττα αλλά χάνει το τρένο του τίτλου

Κι όμως το παιχνίδι άρχισε ιδανικά για την Τσέλσι που προηγήθηκε στο 27' με τον Πούλισιτς. Στο 29' όμως ο Σίλβα αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα αφήνοντας τους γηπεδούχους με δέκα παίκτες. Σαν να μην έφτανε αυτό, στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου η Τσέλσι κατέρρευσε καθώς δέχτηκε δύο γκολ από τον Περέιρα στο 45+2' και στο 45+4 με αποτέλεσμα το 1-0 να μετατραπεί σε 1-2.

Ανάλογη εικόνα υπήρξε και στο δεύτερο ημίχρονο με την τρομερή Γουέστ Μπρομ να σκοράρει άλλες δύο φορές με τον Ρόμπινσον στο 63' και τον Ντιάνιε στο 68' για το 1-4. Στο 71' ο Μάουντ μείωσε για την Τσέλσι (2-4) αλλά η Γουέστ Μπρομ είχε και πέμπτο γκολ στο 90+1' ξανά με τον Ρόμπινσον!

Η Γουέστ Μπρομ παρά τη μεγαλειώδη νίκη παραμένει στη ζώνη του υποβιβασμού καθώς απέχει επτά βαθμούς από τη Νιούκαστλ που βρίσκεται στο όριο.

Γουέστ ΜπρομΤσέλσιPremier Leagueποδόσφαιρο