Αθλητισμός|03.04.2021 19:37

ΟΦΗ - ΠΑΣ Γιάννινα 2-1: Νίκη-ανάσα με μεγάλη ανατροπή

Newsroom

Ο ΟΦΗ έπαιζε για την επιβίωσή του στη δεύτερη αγωνιστική των πλέι άουτ της Super League και έδειξε στο γήπεδο ότι είναι πολύ σκληρός για να... πεθάνει. Η κρητική ομάδα μολονότι προερχόταν από ένα μαύρο σερί 85 ημερών δίχως νίκη και παρά το γεγονός ότι ο ΠΑΣ Γιάννινα προηγήθηκε στο σκορ, βρήκε τα ψυχικά αποθέματα και παίζοντας εξαιρετικά στο β' ημίχρονο, πέτυχε μια σπουδαία νίκη (2-1) με ανατροπή και πήρε βαθιά βαθμολογική ανάσα στη μάχη που δίνει για την παραμονή στην κατηγορία.

Ο ΟΦΗ που είχε να νικήσει από τις 7 Ιανουαρίου (!) κι αφού μεσολάβησαν 12 ανεπιτυχείς προσπάθειες για τρίποντο, μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι χάνοντας μεγάλες ευκαιρίες για να σκοράρει στο πρώτο ημίχρονο. Και όχι μόνο αυτό αλλά λίγο προτού ολοκληρωθεί το 45λεπτο, ο Παμλίδης στις καθυστερήσεις με κοντινό πλασέ άνοιξε το σκορ για τον ΠΑΣ Γιάννινα κόντρα στη ροή του αγώνα (0-1).

Διαβάστε επίσης: Δίκαιη μοιρασιά στο Περιστέρι για Ατρόμητο και Απόλλωνα

Παρά τη δύσκολη θέση που βρέθηκε ο ΟΦΗ, στο δεύτερο ημίχρονο ξεπέρασε το σοκ του 0-1 και κυριάρχησε ξανά βρίσκοντας μάλιστα δύο γκολ με τη συμπλήρωση 15 λεπτών. Στο 52' ο Σαρδινέρο εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Κάργα και με εκπληκτικό σκαφτό πλασέ πέρασε την μπάλα πάνω από τον Λοντίγκιν ισοφαρίζοντας (1-1). 

Το παιχνίδι γύρισε ολοκληρωτικά στο 61' οπότε ο Κάργας έκανε χέρι εντός περιοχής. Η φάση διέφυγε της διαιτητικής ομάδας αλλά έπειτα από παρέμβαση του VAR, ο ρέφερι Γκορτσίλας έσπευσε στην οθόνη κι είδε ξανά τη φάση διαπιστώνοντας την παράβαση και καταλογίζοντας πέναλτι. Την εσχάτη των ποινών ανέλαβε ο Σολίς, ο οποίος ευστόχησε, πέτυχε το 2-1 και ξέσπασε φανερά συγκινημένος. 

ΟΦΗ: Βάτερμαν, Λυμπεράκης, Διαμαντής, Βούρος, Μαρινάκης, Μεγιάδο, Σακόρ, Γρίβας (46' Φερέιρα-90' Βαφέας), Στούρτζεον (82' Νοικοκυράκης), Σολίς (76' Μπαλογιάννης), Σαρδινέρο

ΠΑΣ Γιάννινα: Λοντίγκιν, Σάλιακας, Κάργας, Παντελάκης, Πέερσμαν, Μπρένερ (58' Μιλιντσεάνου), Κάστρο, Ντομίνγκεθ, Καρτάλης, Ελευθεριάδης (46' Νάουμετς), Παμλίδης

ΠΑΣ ΓιάννιναSuperLeagueΟΦΗποδόσφαιρο