Αθλητισμός|03.04.2021 23:11

ΑΕΛ - Παναιτωλικός 1-1: Ορθιοι οι Αγρινιώτες στο Αλκαζάρ

Newsroom

Επεσαν κορμιά στη μάχη του Αλκαζάρ μεταξύ της ΑΕΛ και του Παναιτωλικού. Το παιχνίδι δεν είχε νικητή, ωστόσο στο φινάλε χαμογέλασε η ομάδα του Αγρινίου, που μολονότι βρέθηκε πίσω στο σκορ, κατόρθωσε να ισοφαρίσει (1-1), να διατηρήσει την ΑΕΛ στην τελευταία θέση και να περάσει αλώβητος από μια δύσκολη έδρα στη μάχη των πλέι άουτ της Super League (Βαθμολογία: 27 Λαμία, 23 ΟΦΗ, 21 Παναιτωλικός, 20 ΑΕΛ).

Ηταν που ήταν... τελικός το ματς, προηγήθηκε και η μεγάλη νίκη του ΟΦΗ επί του ΠΑΣ Γιάννινα, που έκανε ακόμη πιο επιτακτική την ανάγκη για νίκη και για τις δυο ομάδες. Το παιχνίδι ήταν συναρπαστικό από την αρχή μέχρι το τέλος, ενδεικτικό της θέλησής τους για το τρίποντο. Μόλις στο 9' η ΑΕΛ είχε την ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ, ωστόσο ο Πινακάς νικήθηκε σε εκτέλεση πέναλτι από τον Κνετ που απέκρουσε.

Διαβάστε επίσης: Η Λαμία πιο κοντά στην παραμονή

Στο 31' ο Παναιτωλικός σκόραρε με τον Βέργο, όμως το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ με παρέμβαση του VAR. Και στο 44' η ΑΕΛ άνοιξε το σκορ με καταπληκτικό γκολ του Ντουρμισάι, που κοντρόλαρε μέσα στην περιοχή, γύρισε το κορμί του και με δεξί σουτ εκτέλεσε εύστοχα (1-0).

Ο Παναιτωλικός που βρισκόταν σε εξαιρετικά δυσμενή θέση αντέδρασε στο ξεκίνημα του β' ημιχρόνου και με καταπληκτική ατομική προσπάθεια και θαυμάσιο τελείωμα του Βέργου ισοφάρισε (1-1) στο 50'.

Η μάχη συνεχίστηκε μέχρι το φινάλε με τις δυο ομάδες να παλεύουν λυσσαλέα για να φτάσουν στο πολυπόθητο δεύτερο γκολ. Εχασαν ευκαιρίες αλλά δεν τα κατάφεραν αφήνοντας ανοιχτή την υπόθεση της παραμονής...

ΑΕΛ: Ναγκί, Μπέρτος, Στίφλερ, Μακσιμένκο, Πινακάς (67' Mουκάντζο), Μπεν - Χάτιρα (87' Γκράουρ), Κολομπίνο, Χουσίνο (46' Ηλιάδης), Ακούνια, Γιακιμόφσκι, Ντουρμισάι (85' Νούνιτς)

Παναιτωλικός: Κνετ, Καρασαλίδης, Τσότσαλιτς, Τσιγγάρας (79' Μεντίνα), Περέιρα, Ταχάρ, Εντινγκά (85' Μανθάτης) Ντίας, Αριγίμπι, Μεντόσα (85' Ντάλσιο), Βέργος

Διαβάστε επίσης: Το πρώτο γκολ Ζαγοράκη σε Αυγενάκη

ΑΕΛSuperLeagueΠαναιτωλικόςποδόσφαιρο