Αθλητισμός|05.04.2021 18:37

ΕΠΟ: Νέος εκτελεστικός γραμματέας ο Ιάκωβος Φιλιππούσης

Newsroom

Ο Ιάκωβος Φιλιππούσης είναι ο νέος εκτελεστικός διευθυντής της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας. Ο μέχρι πρότινος διευθυντής Επικοινωνίας της ΕΠΟ επελέγη από την Εκτελεστική Επιτροπή για να διαδεχθεί τον Αλέξη Δέδε, ο οποίος έχει συμφωνήσει με τη FIFA προκειμένου να εργαστεί για τις ανάγκες του Μουντιάλ στο Κατάρ που είναι προγραμματισμένο να πραγματοποιηθεί μεταξύ Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου το 2022.

Ο πολύπειρος δημοσιογράφος έλαβε 11 ψήφους (οι εκπρόσωποι της Super League δεν είχαν εξουσιοδότηση από τις ομάδες για να ψηφίσουν) στην πρώτη συνεδρίαση μετά την εκλογή του Θοδωρή Ζαγοράκη ως νέου προέδρου. Ο Φιλιππούσης έχει μακρά θητεία ως αθλητικός δημοσιογράφος, ενώ κατείχε επιτελικό πόστο στο γραφείο του άλλοτε υφυπουργού Αθλητισμού, Σταύρου Κοντονή, στην ΕΟΕ και στους Μεσογειακούς Παράκτιους Αγώνες.

Διαβάστε επίσης: Το μήνυμα του Θοδωρή Ζαγοράκη για την επόμενη μέρα στο ελληνικό ποδόσφαιρο

Παράλληλα, ο Παναγιώτης Δημητρίου εκλέχθηκε αναπληρωτής πρόεδρος στο νέο διοικητικό συμβούλιο της ΕΠΟ. Με ψήφους 16 υπέρ και μία κατά, ο πρόεδρος της ΕΠΣ Αθηνών ψηφίστηκε -όπως αναμενόταν- αναπληρωτής πρόεδρος. Στη θέση του Α' αντιπροέδρου ψηφίστηκε ο πρόεδρος της ΕΠΣ Πέλλας, Στέργιος Αντωνίου, ενώ ταμίας ο πρόεδρος της ΕΠΣ Δ. Αττικής, Κλέαρχος Τζαφέρης.

Ιάκωβος ΦιλιππούσηςΕΠΟποδόσφαιρο