Αθλητισμός|05.04.2021 20:00

Μπάχαλο στην ΕΟΚ: Προσωρινός πρόεδρος ο Φάνης Χριστοδούλου, αμφισβητεί τη διαδικασία η πλευρά Βασιλακόπουλου

Newsroom

Το ελληνικό μπάσκετ βρίσκεται εν αναμονή των εκλογών στην ΕΟΚ αλλά το μπάχαλο καλά κρατεί καθώς το νέο επεισόδιο στο σίριαλ παίχθηκε κατά τη διάρκεια της εκλογής του προσωρινού προέδρου από την προσωρινή διοίκηση τη Δευτέρα (5/4). Οι παρατάξεις Φασούλα και Λιόλιου συμφώνησαν από κοινού να ψηφίσουν τον θρύλο του ελληνικού μπάσκετ Φάνη Χριστοδούλου, αλλά η πλευρά Βασιλακόπουλου και ο υποψήφιος πρόεδρος Αγγελος Παπανικολάου αμφισβητούν τη διαδικασία εκλογής, την οποία χαρακτηρίζουν παράνομη και αναμένεται να προσφύγουν στο Πρωτοδικείο για να δώσει λύση.

Ολα άρχισαν όταν μισή ώρα πριν από την έναρξη της συνεδρίασης για την ψήφιση προσωρινού προέδρου, ο Νίκος Φιλίππου παραιτήθηκε. Ως πρώτος επιλαχών, τη θέση του Φιλίππου καλύπτει ο Ιωάννης Καλαϊτζάκης. Ακολούθησε η ψηφοφορία έγινε με τον Γιώργο Βασιλακόπουλο να λαμβάνει 9 ψήφους, όσες έλαβε και ο Φάνης Χριστοδούλου συμπεριλαμβανομένης και της ψήφου του Ιωάννη Καλαϊτζάκη. Όμως, καθώς ο Καλαϊτζάκης ήταν αναπληρωματικός και δεν του είχε σταλεί ειδική πρόσκληση για να ψηφίσει (αφού ο Φιλίππου παραιτήθηκε μισή ώρα πριν από τη συνεδρίαση), η πλευρά Βασιλακόπουλου υποστήριξε πως δεν είχε δικαίωμα ψήφου και πρότεινε να συνεχιστεί η συνεδρίαση την Τρίτη (6/4) στις 14:00 το μεσημέρι. Χωρίς την ψήφο του Καλαϊτζάκη, ο Βασιλακόπουλος είχε 9 ψήφους και ο Χριστοδούλου 8. 

Μετά από διαφωνίες, τα μέλη της προσωρινής διοίκησης που πρόσκεινται στην πλευρά Βασιλακόπουλου αποχώρησαν από την τηλεδιάσκεψη ανανεώνοντας το ραντεβού για την επόμενη ημέρα. Ωστόσο, τα υπόλοιπα μέλη της προσωρινής Διοίκησης της ΕΟΚ (από τις παρατάξεις του Λιόλιου και του Φασούλα) συνέχισαν την τηλεδιάσκεψη και προχώρησαν στην ανάδειξη του Φάνη Χριστοδούλου σε πρόεδρο, με 9 ψήφους υπέρ και μία κατά. Μάλιστα σκοπεύουν να στείλουν τα αποτελέσματα στο Πρωτοδικείο.

Σύμφωνα όμως με την πλευρά Βασιλακόπουλου δεν υπήρχε απαρτία, και ως εκ τούτου θεωρείται παράνομη η ανάδειξη του Χριστουδούλου σε προσωρινό πρόεδρο εν τη απουσία τους. Κι όπως αναφέρουν προτίθενται να προσβάλουν την απόφαση στο Πρωτοδικείο. 

Πέραν του Φάνη Χριστοδούλου, τα υπόλοιπα μέλη της προσωρινής Διοίκησης της ΕΟΚ (Λιόλιου και Φασούλα) που συνέχισαν τη συνεδρίαση ανέδειξαν σε Α' αντιπρόεδρο τον πρόεδρο του ΕΣΑΚΕ Βαγγέλη Γαλατσόπουλο, σε Β' αντιπρόεδρο τον Ντίνο Νικολόπουλο, σε γενικό γραμματέα τον Ευθύμη Ρεντζιά, σε ταμία τον Μπάμπη Μαρκάκη και σε ειδικό Σύμβουλο τον Κωνσταντίνο Ασημακόπουλο.

Η πλευρά Βασιλακόπουλου είναι δεδομένο πως δεν θα δεχτεί την ψηφοφορία και αύριο (6/4) στις 14:00, τα μέλη της θα είναι συνδεδεμένα διαδικτυακά για τη συνέχιση της συνεδρίασης, η οποία θεωρούν πως διεκόπη όταν αποχώρησαν.

Αντίδραση από Παπανικολάου

Λίγη ώρα αργότερα, ο Άγγελος Παπανικολάου, ο εκλεκτός της διοίκησης Βασιλακόπουλου για τις επερχόμενες εκλογές που θα αναδείξουν τη νέα διοίκηση της ΕΟΚ, υποστήριξε με δήλωσή του πως οι Φασούλας - Λιόλιος δεν τήρησαν τις νόμιμες διαδικασίες και παρέθεσε το άρθρο 12, παρ.16, που αναφέρει τον τρόπο με τον οποίο έπρεπε να γίνει η ψηφοφορία.

Αναλυτικά η δήλωση του Άγγελου Παπανικολάου: «Με θλίψη και άκρατο προβληματισμό διαπιστώνουμε τις τελευταίες ώρες σχηματισμό πραξικοπηματικής – «τζούφιας» - διοίκησης εκ μέρους των υποψήφιων προέδρων κ.κ. Φασούλα, Λιόλιου. Μέσα σε λίγες ώρες αποκαλύφθηκε το πραγματικό προσωπείο, για το οποίο μιλάμε από την πρώτη στιγμή, ξεχνώντας την ομόνοια και την ενότητα του χώρου αλλά και την τήρηση των νόμιμων διαδικασιών.

Οι κ.κ. Φασούλας, Λιόλιος προχώρησαν στη δημιουργία μιας διοίκησης, η οποία είναι παράνομη δεδομένου ότι συμμετείχαν 10 μέλη από το προσωρινό Δ.Σ. της ΕΟΚ. Ξέχασαν όμως, να διαβάσουν το καταστατικό της ΕΟΚ, όπου στο άρθρο 12, παρ. 16, αναφέρει ρητά και κατηγορηματικά: "Το Δ.Σ. έχει απαρτία, όταν παρίστανται έντεκα (11), τουλάχιστον, μέλη του, οι δε αποφάσεις του λαμβάνονται με απόλυτη πλειοψηφία των παρόντων μελών, εκτός και αν ορίζεται διαφορετικά στο Καταστατικό αυτό ή στο Νόμο. Σε περίπτωση ισοψηφίας, υπερισχύει η ψήφος του Προέδρου".

Σας τους αφήνω στην κρίση σας. Θέλω να είστε πεπεισμένοι ότι θα εξακολουθήσω να εργάζομαι για την ενότητα, σεβόμενος απαρέγκλιτα την τήρηση των δημοκρατικών διαδικασιών».

Παναγιώτης ΦασούλαςΕΟΚμπάσκετΦάνης ΧριστοδούλουΒαγγέλης ΛιόλιοςΓιώργος Βασιλακόπουλος