Αθλητισμός|08.04.2021 00:25

Με τουλάχιστον 12.000 θεατές τα ματς του Euro στο Αμστερνταμ

Newsroom

Με τουλάχιστον 12.000 θεατές στις εξέδρες αναμένεται να πραγματοποιηθούν οι αναμετρήσεις της τελικής φάσης του Euro που θα διεξαχθούν το ερχόμενο καλοκαίρι (και) στο Άμστερνταμ, όπως γνωστοποίησε η Ολλανδική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (KNVB). Στην κοινή ανακοίνωση που εκδόθηκε με την ολλανδική κυβέρνηση και την πόλη του Άμστερνταμ, η KNVB αναφέρει ότι η «Γιόχαν Κρόιφ Αρένα» μπορεί να χρησιμοποιηθεί τον Ιούνιο στο 25% της χωρητικότητάς της ή και περισσότερο, εφόσον το επιτρέψει η κατάσταση με την πανδημία.

Ο ακριβής αριθμός των φιλάθλων, στους οποίους θα επιτραπεί η είσοδος, θα καθοριστεί σε μεταγενέστερο στάδιο από την ολλανδική κυβέρνηση, η οποία πάντως προειδοποίησε ότι σε περίπτωση που υπάρξει ένα μεγάλο ξέσπασμα κορονοϊού στις εβδομάδες πριν από τη διοργάνωση, μπορεί να μειώσει τον αριθμό των θεατών. Το σημαντικό είναι πάντως ότι όλοι οι θεατές θα πρέπει να είναι αρνητικοί σε τεστ για Covid-19, στο οποίο θα υποβληθούν παραμονές των αγώνων, ενώ θα πρέπει να τηρούν και το αυστηρό πρωτόκολλο ασφαλείας εντός του σταδίου.

Διαβάστε επίσης: Αποφασισμένη να διοργανώσει με κόσμο το Euro η UEFA

Η εθνική Ολλανδίας θα δώσει στο Άμστερνταμ τους τρεις αγώνες της για τη φάση των ομίλων του EURO. Οι «οράνιε» θα αντιμετωπίσουν στον 3ο όμιλο την Ουκρανία (13/6), την Αυστρία (17/6) και τη Βόρεια Μακεδονία (21/6). Επίσης, στο ίδιο γήπεδο θα διεξαχθεί και ένας αγώνας για τη φάση των «16» στις 26 Ιουνίου.

«Πράσινο» κι από Μπιλμπάο αν μειωθούν τα κρούσματα

Στο μεταξύ, κι ο δήμος του Μπιλμπάο ενημέρωσε την UEFA ότι είναι έτοιμος για να φιλοξενήσει αγώνες του Euro με το 25% της χωρητικότητας των θεατών του «Σαν Μαμές», εφόσον τα κρούσματα κορονοϊού μειωθούν σε σχέση με τα σημερινά επίπεδα. H ανακοίνωση της δημοτικής αρχής αναφέρει ότι η ισπανική ποδοσφαιρική ομοσπονδία θα υποβάλει εντός της ημέρας τα σχέδιά της για το τουρνουά στην UEFA κι έχει δεσμευθεί σε παρουσία θεατών που θα καλύπτει το 25% της χωρητικότητας του γηπέδου.

ΆμστερνταμEuro 2020ΟλλανδίαEuro