Αθλητισμός|07.04.2021 20:23

Κύπελλο Ελλάδας, ΠΑΣ Γιάννινα - Ολυμπιακός 1-1: Αφησαν ανοιχτούς λογαριασμούς με «ερυθρόλευκο» προβάδισμα

Newsroom

Ο ΠΑΣ Γιάννινα κοίταξε στα μάτια τον Ολυμπιακό στον πρώτο ημιτελικό για το Κύπελλο Ελλάδας, το παιχνίδι στους Ζωσιμάδες έληξε ισόπαλο (1-1) και οι δυο ομάδες άφησαν ανοιχτούς λογαριασμούς για τη ρεβάνς που θα γίνει σε τρεις εβδομάδες στο Γ. Καραϊσκάκης. Η εξαιρετική ομάδα του Αργύρη Γιαννίκη έδειξε ξανά ότι δίκαια βρίσκεται στην τετράδα του Κυπέλλου καθώς δυσκόλεψε αφάνταστα τους Πειραιώτες, που όμως χάρη στο καταπληκτικό γκολ του Χασάν πήραν το προβάδισμα για την πρόκριση στον τελικό για δεύτερη σερί σεζόν. Ο ΠΑΣ είχε ανοίξει το σκορ με εκτέλεση πέναλτι του Εραμούσπε στο φινάλε του α' ημιχρόνου, ενώ είχε για μοιραίο τον Μιλιντσεάνου, ο οποίος είχε μεγάλες ευκαιρίες αλλά νικήθηκε σε όλες από τον εξαιρετικό Σα.

Στο 11' ο Ολυμπιακός έχασε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία με τον Χασάν, ο οποίος βρέθηκε μόνος απέναντι στον Λοντίγκιν, που αντέδρασε σωστά και απομάκρυνε τον κίνδυνο. Στο 16' ο ΠΑΣ Γιάννινα απάντησε με εξίσου καλή ευκαιρία αλλά και πάλι ο γκολκίπερ (Σα) νίκησε τον επιθετικό (Μιλιντσεάνου). Το παιχνίδι παρέμεινε ισορροπημένο μέχρι το φινάλε του ημιχρόνου, οπότε τα δεδομένα άλλαξαν. Στις καθυστερήσεις ο Μπα έκανε χέρι έπειτα από σουτ του Κάστρο μέσα στην περιοχή κι ο διαιτητής της αναμέτρησης έπειτα από παρέμβαση του VAR, έσπευσε στην οθόνη για να διαπιστώσει την παράβαση. Καταλόγισε την εσχάτη των ποινών και ο Εραμούσπε στο 6ο λεπτό των καθυστερήσεων (45'+6) άνοιξε το σκορ (1-0) με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι.

Διαβάστε επίσης: Super League 2 - Συνεχίζει ακάθεκτος ο Ιωνικός - Αποτελέσματα, βαθμολογία

Στο ξεκίνημα του β' ημιχρόνου ο Μαρτίνς έκανε δύο αλλαγές ρίχνοντας στη μάχη τους Χολέμπας και Ανδρούτσου και νωρίς νωρίς στο 47' απείλησε να σκοράρει με τον Μπρούμα, ο οποίος από πλεονεκτική θέση έστειλε την μπάλα στην αγκαλιά του Λοντίγκιν. Ο ΠΑΣ Γιάννινα «απάντησε» στο 56' με μεγάλη φάση του Μιλιντσεάνου, ο οποίος νικήθηκε σε μοναδικό τετ α τετ από τον Σα που απέκρουσε με το πόδι.

Οσο περνούσε ο χρόνος ο Ολυμπιακός γινόταν ολοένα και πιο πιεστικός, ιδίως μετά την είσοδο του Μασούρα στο 61'. Στο 63' ο Μπρούμα έκανε κακό τελείωμα αν και ήταν αμαρκάριστος απέναντι στο τέρμα. Παράλληλα, όμως οι Πειραιώτες κυνηγώντας το γκολ της ισοφάρισης άφηναν και περισσότερους χώρους εκτεθειμένους στην άμυνα. Κάπως έτσι στο 66' ο ΠΑΣ έχασε σπουδαία ευκαιρία με τον Σα να αποκρούει και πάλι το τετ α τετ του Μιλιντσεάνου.

Τελικά η πίεση του Ολυμπιακού απέδωσε καρπούς στο 73' με καταπληκτικό γυριστό σουτ του Χασάν έπειτα από σέντρα του Φορτούνη. Το 1-1 έμεινε μέχρι τέλους καθώς στη συνέχεια ο ρυθμός έπεσε και οι δυο ομάδες δεν έδειξαν διάθεση για να ρισκάρουν και να πιέσουν περισσότερο περιμένοντας ουσιαστικά τη ρεβάνς.

ΠΑΣ Γιάννινα: Λοντίγκιν, Σάλιακας, Παντελάκης, Εραμούσπε, Πίρσμαν, Ντομίνγκεθ, Κάστρο, Καρτάλης (90' Λιάσος), Ελευθεριάδης (81' Πανουργιάς), Παμλίδης (87' Μπρένερ), Μιλιντσεάνου (81' Κάργας).

Ολυμπιακός: Σα, Μπα, Σεμέδο, Παπασταθόπουλος (46' Χολέμπας), Λαλά (46' Ανδρούτσος), Ρέαμπτσιουκ (61' Μασούρας), Μπουχαλάκης, Καμάρα (69' Εμβιλά), Μπρούμα (69' Ελ Αραμπί), Φορτούνης, Χασάν.

Διαβάστε επίσης: Με τουλάχιστον 12.000 θεατές τα ματς του Euro στο Αμστερνταμ

ΠΑΣ ΓιάννιναΟλυμπιακόςποδόσφαιροΚύπελλο Ελλάδας