Αθλητισμός|07.04.2021 22:33

ΑΕΚ - ΠΑΟΚ 0-1: Με μαγική φαουλάρα Μουργκ φεύγει ξανά για τελικό

Newsroom

Μια αριστοτεχνική εκτέλεση φάουλ του Τόμας Μουργκ στο 94' χάρισε στον ΠΑΟΚ μια σπουδαία νίκη στο ΟΑΚΑ επί της ΑΕΚ με 0-1 που του δίνει ένα ισχυρό προβάδισμα για πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας. Ο Αυστριακός, ο οποίος μπήκε στο παιχνίδι ως αλλαγή στο 90', τέσσερα λεπτά αργότερα, με ένα φανταστικό και συνάμα άπιαστο σουτ εκτέλεσε τον Τσιντώτα και φέρνει τον ΠΑΟΚ πολύ κοντά σε έναν ακόμη τελικό (τον τέταρτο την τελευταία πενταετία!). Το οριστικό ξεκαθάρισμα πάντως θα γίνει σε τρεις εβδομάδες στην Τούμπα, όπου θα κριθεί μια και καλή το εισιτήριο...

Tην παραμονή του αγώνα o Ιβάν Σαββίδης ζήτησε από τους παίκτες του ΠΑΟΚ να τον κάνουν περήφανο και ο Μουργκ με «σουτ τηλεφώνημα» είναι βέβαιο πως τα κατάφερε. Πάντως μέχρι το buzzer beater του 94' οι δυο ομάδες αγωνίζονταν σε στυλ «φοβάται ο Γιάννης το θεριό και το θεριό τον Γιάννη». Παίζοντας κυρίως με αίσθημα αυτοσυντήρησης η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ είχαν κολλήσει στο απόλυτο μηδέν. Οι Δικέφαλοι που προέρχονταν από μια δύσκολη εβδομάδα λόγω του διασυρμού των Κιτρινόμαυρων από τον Ολυμπιακό (1-5) και της βαριάς ήττας των Μελανόλευκων από τον Παναθηναϊκό (3-0), προτίμησαν να μην ρισκάρουν με αποτέλεσμα το ντέρμπι να είναι κάκιστο από πλευράς θεάματος...

Διαβάστε επίσης: Ο ΠΑΣ έβαλε δύσκολα στον Ολυμπιακό που πήρε προβάδισμα με γκολάρα Χασάν

Το εκπληκτικό γκολ του Μουργκ

Το παιχνίδι είχε πάθος, δύναμη και αρκετή τακτική καθώς οι δυο ομάδες έδειξαν πρωτίστως διάθεση για να διαφυλάξουν την άμυνά τους. Ως εκ τούτου, η δημιουργία πήγε... περίπατο όπως και η φαντασία. Οι Δικέφαλοι απέφυγαν τα ρίσκα με την ΑΕΚ να έχει περισσότερο την κατοχή της μπάλας μέχρι το 25-30' και τον ΠΑΟΚ να προσπαθεί να εκμεταλλευτεί τις αντεπιθέσεις του. Οι δυο ομάδες είχαν τις στιγμές τους στο α' ημίχρονο αλλά μεγάλη φάση δεν υπήρξε πέραν μιας εντυπωσιακής επέμβασης του Πασχαλάκη σε σουτ του Ολιβέιρα στο 26' κι ενός λάθους του Τσιντώτα στο φινάλε που έδωσε την ευκαιρία στον Τζόλη να σουτάρει από καλή θέση αλλά να... επιστρέφει την μπάλα στα χέρια του γκολκίπερ της ΑΕΚ.

Στο δεύτερο ημίχρονο το παιχνίδι ήταν πιο κακό σε επίπεδο θεάματος καθώς δεν καταγράφηκε ούτε... ίχνος φάσης. Η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ έπαιξαν με κύριο μέλημα να διαφυλάξουν τα νώτα τους κάτι που είχε ως αποτέλεσμα ένα κάκιστο μεσοεπιθετικά παιχνίδι και στις δυο πλευρές του γηπέδου. Είναι ενδεικτικό ότι μέχρι το 90' οι δυο τερματοφύλακες δεν είχαν νιώσει την παραμικρή απειλή. Τότε όμως ήταν που χτύπησε ο εκπληκτικός Μουργκ. Ο Γκαρσία τον έριξε στο ματς στο 90' και ο Αυστριακός στο 94' με εκπληκτική εκτέλεση φάουλ υπέγραψε τον θρίαμβο του Δικεφάλου του Βορρά που έφυγε από το ΟΑΚΑ με μια υπερπολύτιμη νίκη που θα τονώσει και το ηθικό της ομάδας.

ΑΕΚ: Τσιντώτας, Νταντσένκο, Σβάρνας, Νεντελτσεάρου, Λόπες, Γαλανόπουλος (63' Σιμάνσκι), Κρίστιτσιτς, Μάνταλος (88' Μαχαίρας), Γκαρσία, Τάνκοβιτς (63' Αλμπάνης), Ολιβέιρα (68' Ανσαριφάρντ). 

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Μπάμπα, Ίνγκασον, Κρέσπο, Βιεϊρίνια (64' Ροντρίγκο), Αουγκούστο, Σβαμπ, Ελ Καντουρί (64' Ουάρντα), Ζίβκοβιτς, Τζόλης (90' Μουργκ), Κρμέντσικ (73' Σβιντέρσκι).

Διαβάστε επίσης: Super League 2 - Συνεχίζει ακάθεκτος ο Ιωνικός - Αποτελέσματα, βαθμολογία

Κύπελλο ΕλλάδαςΑΕΚποδόσφαιροΤόμας ΜουργκΠΑΟΚ