Αθλητισμός|09.04.2021 00:40

Europa League: Μεγάλη Ρόμα στο Αμστερνταμ, με το εισιτήριο στο χέρι η Γιουνάιτεντ, σοκ στο 94' για Αρσεναλ

Newsroom

Σπουδαία νίκη με ανατροπή (από 1-0 σε 1-2) πέτυχε η Ρόμα στην έδρα του Αγιαξ και πήρε σημαντικό προβάδισμα για την πρόκριση στα ημιτελικά του Europa League, όπου ήδη φαίνεται να έχουν κλείσει θέση τόσο η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που επικράτησε 0-2 της Γρανάδα, όσο και η Βιγιαρεάλ που πέρασε νικηφόρα από την έδρα της Ντινάμο Ζάγκρεμπ. Αντιθέτως, η Αρσεναλ και η Σλάβια Πράγας άφησαν ανοιχτούς λογαριασμούς για τη ρεβάνς της ερχόμενης Πέμπτης (15/4) μετά το 1-1 στο Λονδίνο που προέκυψε με δυο γκολ στο φινάλε...

Στο Αμστερνταμ ο Αγιαξ άνοιξε το σκορ στο 39' με γκολ του Κλάασεν, ο οποίος έφτασε τα τρία στο Europa στα τελευταία τέσσερα ματς. Μάλιστα, ο Αίαντας είχε τεράστια ευκαιρία για να πάρει προβάδισμα δύο τερμάτων αλλά ο αρχηγός της ομάδας Ντούσαν Τάντιτς νικήθηκε σε εκτέλεση πέναλτι από τον εξαιρετικό γκολκίπερ Πάου Λόπεθ στο 53'. Και σαν να μην έφτανε αυτό στο 57' ο Πελεγκρίνι με απευθείας εκτέλεση φάουλ ισοφάρισε (1-1) αφού προηγουμένως η μπάλα έφυγε μέσα από τα χέρια του 21χρονου γκολκίπερ των Ολλανδών Κελ Σέρπεν. Η Ρόμα ολοκλήρωσε το εκπληκτικό come back που έκανε στο ματς με βολέ του Ιμπάνιες στο 87' και πήρε μια σπουδαία νίκη που της δίνει ξεκάθαρο προβάδισμα πρόκρισης.

Διαβάστε επίσης: Ερχεται επανάσταση στο ποδόσφαιρο! Ετοιμάζεται το αυτοματοποιημένο οφσάιντ!

Η Γιουνάιτεντ πήρε προβάδισμα στο σκορ στη Γρανάδα με γκολ του Ράσφορντ στο 31'. Ο επιθετικός της Γιουνάιτεντ έγινε ο πρώτος Αγγλος παίκτης, ο οποίος σκοράρει οχτώ γκολ σε ευρωπαϊκές αναμετρήσεις (εξαιρουμένων των καλοκαιρινών προκριματικών) σε μια σεζόν, μετά τον θρυλικό Μπόμπι Τσάρλτον τη σεζόν 1964-65. Οι Μπέμπηδες έφτασαν στην επίτευξη κι ενός δεύτερου γκολ (0-2) με πέναλτι του Μπρούνο Φερνάντες δίνοντας πια διαδικαστικό χαρακτήρα στη ρεβάνς με τη Γρανάδα στο Ολντ Τράφορντ. Highlight του ματς πέρα από τα γκολ ήταν κι ένας επιδειξίας οπαδός, ο οποίος στη διάρκεια του α' ημιχρόνου εισέβαλε... τσίτσιδος στο γήπεδο. 

Η εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Μορένο στο 43' έφερε τη Βιγιαρεάλ σε θέση οδηγού στην αναμέτρηση με την Ντινάμο Ζάγκρεμπ στο Μαξιμίρ. Οσο κι αν προσπάθησαν οι Κροάτες δεν κατόρθωσαν να βρουν γκολ και πλέον οι Ισπανοί έχοντας ως παρακαταθήκη το 0-1, βρίσκονται με το ένα πόδι στην τετράδα.

Στο Εμιρέιτς έσπασαν καρδιές καθώς η Αρσεναλ πίστεψε πως λυτρώθηκε στο 86' με γκολ του Πεπέ έπειτα από γρήγορη αντεπίθεση και λανθασμένη αντίδραση της άμυνας της Σλάβιας Πράγας που όμως απέδειξε ότι μόνο τυχαία δεν είναι η πορεία της μέχρι την οχτάδα. Στο 94' έπειτα από στατική φάση, ο Χόλες με κεφαλιά εκτέλεσε τον Λένο, ισοφάρισε σε 1-1 και διατήρησε ολοζώντανες τις ελπίδες της για πρόκριση στα ημιτελικά. Πριν από τη σέντρα οι παίκτες της Σλάβια Πράγας παρέμειναν όρθιοι και δεν γονάτισαν στο καθιερωμένο τελετουργικό κατά του ρατσισμού...

Αποτελέσματα - Σκόρερ

Αγιαξ - Ρόμα 1-2 (39' Κλάασεν - 57' Πελεγκρίνι, 87' Ιμπάνιες)

Γρανάδα - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 0-2 (31' Ράσφορντ, 90' πέν. Φερνάντες)

Ντινάμο Ζάγκρεμπ - Βιγιαρέλ 0-1 (44' πέν. Μορένο)

Αρσεναλ - Σλάβια Πράγας 1-1 (86' Πεπέ - 90+4' Χόλες)

Διαβάστε επίσης: Απίστευτο «χατ-τρικ» του Γκριεζμάν - Και τα τρία παιδιά του γεννήθηκαν 8 Απριλίου!

Ντινάμο ΖάγκρεμπΜάντσεστερ ΓιουνάιτεντΑγιαξEuropa LeagueΣλάβια ΠράγαςΒιγιαρεάλΑρσεναλΡόμα - RomaΓρανάδα