Αθλητισμός|10.04.2021 08:55

Μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΑΕΚ με 80,7% ο Δημήτρης Μελισσανίδης

Newsroom

Στα χέρια του Δημήτρη Μελισσανίδη πέρασε και τυπικά η ΠΑΕ ΑΕΚ καθώς πλέον είναι ο μεγαλομέτοχος της εταιρείας με ποσοστό 80,74%. Σύμφωνα με την αποκάλυψη της νέας εβδομαδιαίας αθλητικής εφημερίδας «ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ Αετός», που κυκλοφόρησε το Σάββατο (10/4), η ποδοσφαιρική Ενωση ανήκει σε εταιρεία συμφερόντων της οικογένειας Μελισσανίδη καθώς μέχρι πρότινος μεγαλομέτοχος στην ΠΑΕ ήταν το σωματείο «Ένωση Φίλων ΑΕΚ».

Η απόφαση πάρθηκε σε Γενική Συνέλευση που έγινε την Παρασκευή (9/4). Ο Δημήτρης Μελισσανίδης είχε το δικαίωμα για να συνδεθεί μετοχικά με την ΠΑΕ ΑΕΚ διότι στις αρχές του 2019 είχε νομοθετηθεί το δικαίωμα κατοχής μετοχικού ποσοστού σε αθλητική ανώνυμη εταιρεία, εφόσον το μετοχικό ποσοστό με το οποίο συνδέεται μέτοχος σε στοιχηματική εταιρεία δεν ξεπερνά το 15%. Αν μη τι άλλο πρόκειται για μια σημαντική εξέλιξη για την ΑΕΚ και τη συνέχεια της πορείας της οικογένειας Μελισσανίδη στην Ένωση. Ούτως ή άλλως πάντως, από το 2013 μέχρι σήμερα, ο Δημήτρης Μελισσανίδης ήταν ο διοικητικός ηγέτης της ΑΕΚ.

Διαβάστε επίσης: Εξαλλος ο Μελισσανίδης με τους παίκτες της ΑΕΚ: «Είστε ξεφτίλες, τα αλλάζω όλα»

Το θέμα Μελισσανίδη δεσπόζει στο πρωτοσέλιδο της νέας εβδομαδιαίας εφημερίδας «Δικέφαλος Αετός», που έχει κληρονομήσει το όνομα από το ιστορικό φύλλο περασμένων δεκαετιών που απευθυνόταν σε οπαδούς της ΑΕΚ και κυκλοφορεί με ανανεωμένη ύλη και πλούσια θεματολογία.

Δημήτρης ΜελισσανίδηςποδόσφαιροΑΕΚ