Αθλητισμός|11.04.2021 00:37

Ρεάλ Μαδρίτης - Μπαρτσελόνα 2-1: Θρίαμβος της Βασίλισσας σε τρομερό clasico

Newsroom

Επειτα από συναρπαστικό clasico η Ρεάλ Μαδρίτης θριάμβευσε της αιώνιας αντιπάλου Μπαρτσελόνα με 2-1 την προσπέρασε στη βαθμολογία και πάτησε για πρώτη φορά κορυφή στη La Liga έχοντας όμως έναν αγώνα λιγότερο από την Ατλέτικο Μαδρίτης (βαθμολογία: Ρεάλ 66, Ατλέτικο 66, Μπαρτσελόνα 65). To παιχνίδι είχε ξέφρενο ρυθμό από την αρχή μέχρι και το τελευταίο δευτερόλεπτο, είχε τρία γκολ, ένα εκ των οποίων ήταν βγαλμένο από το... playstation με μαγικό τακουνάκι του Μπενζεμά, είχε τέσσερα δοκάρια (!), είχε πολλές φάσεις, είχε μια κόκκινη κάρτα κι είχε ακόμη και καταρρακτώδη βροχή καθόλη τη διάρκεια του β' ημίχρονου που έδωσε στον αγώνα μια άγρια ομορφιά.

Η Ρεάλ Μαδρίτης ήταν ανώτερη στο α' ημίχρονο παίζοντας κυρίως με αντεπιθέσεις, η Μπαρτσελόνα που είχε συντριπτικά υπέρ της την κατοχή της μπάλας με 69-31%, κυριάρχησε στο δεύτερο 45λεπτο, ενώ είχε και την ευκαιρία της... χρονιάς στο τελευταίο δευτερόλεπτο (είχε προωθηθεί και ο γκολκίπερ Τερ Στέγκεν για να σκοράρει) με τον 18χρονο Μορίμπα να στοχεύει το δοκάρι του Κουρτουά. Ηταν η 75η νίκη της Ρεάλ σε clasico αντί 72 της Μπάρτσα, ενώ 35 αγώνες έχουν λήξει ισόπαλοι σε 182 αναμετρήσεις στη La Liga.

Η Ρεάλ που προερχόταν από τη σπουδαία νίκη επί της Λίβερπουλ (3-1) στο Champions League διατήρησε για 13ο ματς (σε όλες τις διοργανώσεις) το αήττητο σερί της, αναγκάζοντας  παράλληλα την Μπαρτσελόνα στην πρώτη της ήττα στο πρωτάθλημα μετά από 19 ματς (τελευταία ήττα στις αρχές του περασμένου Δεκεμβρίου από την Κάντιθ)! Ο Μπενζεμά που έφτασε τα 19 γκολ στη La Liga εφέτος, σκόραρε σε clasico έπειτα από εννέα ντέρμπι. Ηταν όμως το δέκατο τέρμα του συνολικά εις βάρος της Μπαρτσελόνα ισοφαρίζοντας τους θρύλους των Μερένχες Ούγκο Σάντσες και Κάρλος Σαντιγιάνα. Αντιθέτως, ο Μέσι, ο οποίος πραγματοποίησε καλό ματς, δεν κατόρθωσε να σκοράρει για έβδομο σερί ντέρμπι.

To φιλμ του clasico

Η Ρεάλ Μαδρίτης άνοιξε το σκορ μόλις στο 14' με φανταστικό τακουνάκι του Μπενζεμά έπειτα από ταχύτατη αντεπίθεση και σέντρα ακριβείας του Βάσκεθ (1-0).

Ο ξέφρενος ρυθμός της Ρεάλ στο ξεκίνημα του ματς συνεχίστηκε και στο 27' ο Κρόος με απευθείας εκτέλεση φάουλ -και αφού προηγουμένως η μπάλα προσέκρουσε και στην πλάτη του Ντεστ αλλάζοντας πορεία- έγραψε το 2-0.

Στο 34' η Ρεάλ είχε μεγάλη ευκαιρία για να κάνει... πάρτι και να τελειώσει το ματς αλλά το σουτ του Βαλβέρδε τράνταξε το δοκάρι της Μπαρτσελόνα, ενώ στη συνέχεια ο Τερ Στέγκεν αντέδρασε σωστά στο σουτ του Βάσκεθ.

Στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου πάντως η Μπαρτσελόνα άγγιξε το γκολ έπειτα από αριστουργηματική εκτέλεση κόρνερ του Μέσι που σημάδεψε το «πίσω» δοκάρι του Κουρτουά.

Με το ξεκίνημα του β' ημιχρόνου και την είσοδο του Γκριεζμάν στο ματς, η Μπαρτσελόνα έδειξε να βελτιώνει την εικόνα της και βρήκε το γκολ που έψαχνε στο 60' με σουτ του Μινγκέθα έπειτα από σέντρα του Αλμπα κι έξυπνη προσποίηση του νεοεισελθόντα Γάλλου επιθετικού.

Εκτοτε το ματς έγινε... ροντέο με τον αγώνα να έχει ξέφρενο ρυθμό καθώς η Μπαρτσελόνα κυνήγησε παθιασμένα το γκολ της ισοφάρισης χάνοντας σημαντικές ευκαιρίες. Εξίσου παθιασμένα όμως και η Ρεάλ προσπάθησε να διατηρήσει το προβάδισμα παίζοντας ως επί το πλείστον στην κόντρα επίθεση, ενώ είχε και δοκάρι στο 62' σε παραλίγο αυτογκόλ του Αραούχο. Μάλιστα, οι Μερένχες τελείωσαν το ματς με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Κασεμίρο με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Το παιχνίδι ήταν συναρπαστικό μέχρι και το τελευταίο δευτερόλεπτο, οπότε η Μπαρτσελόνα με τρομερό σουτ του Μορίμπα στο 95' τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Κουρτουά σε ένα σουτ που δεν αποκλείεται να καθορίσει ακόμη και την έκβαση του τίτλου... 

Ρεάλ Μαδρίτης: Κουρτουά, Μιλιτάο, Νάτσο, Κρόος (72' Ισκο), Μπενζεμά (72΄Μαριάνο), Μόντριτς, Κασεμίρο, Βαλβέρδε (61' Ασένσιο), Λούκας Βάθκεθ (43' Οντριοθόλα), Βινίσιους (73' Μαρσέλο), Μεντί. 

Μπαρτσελόνα: Τερ Στέγκεν, Ντεστ (46' Γκριεζμάν), Αραούχο (72' Μορίμπα), Σέρχιο Μπούσκετς (64' Σέρτζι Ρομπέρτο), Ντε Γιόνγκ, Μέσι, Ντεμπελέ (81' Μπρέιθγουάιτ), Λανγκλέ, Πέδρι (81' Τρινκάο), Άλμπα, Μινγκέθα. 

Ρεαλ ΜαδρίτηςclasicoLa LigaΜπαρτσελόναποδόσφαιρο