Αθλητισμός|12.04.2021 16:50

Ερντογάν: Φιέστα με απόδοση τουρκικής υπηκοότητας σε κουβανή σούπερ σταρ του βόλεϊ

Κώστας Ασημακόπουλος

Ο Ταγίπ Ερντογάν δεν έχει κρύψει την αδυναμία του για το βόλεϊ και ειδικά για το γυναικείο που τα τελευταία χρόνια έχει γίνει της… μόδας στη γειτονική χώρα με τις μεγάλες εταιρείες να επενδύουν εκατομμύρια ευρώ στο άθλημα συγκεντρώνοντας όλα τα μεγάλα αστέρια.

Ετσι και ο Τούρκος πρόεδρος μέσω του γυναικείου βόλεϊ βρήκε την ευκαιρία για να δώσει και απαντήσεις σε όσους τον επικρίνουν για αυταρχική πολιτική απέναντι στο γυναικείο φύλο στον απόηχο μάλιστα των όσων έγιναν με την επίσκεψη της προέδρου της Κομισιόν Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν.

Διαβάστε επίσης: Τουρκία: Το Κάιρο «παγωμένο» απέναντι στην Αγκυρα

Της έδωσε τη φανέλα της Εθνικής

Ο Ερντογάν υποδέχτηκε λοιπόν τη Μελίσσα Βάργκας που αγωνίζεται στην Φενερμπαχτσέ από το 2018 και της παρέδωσε μία φανέλα της Εθνικής Τουρκίας με το Νο5 και την τουρκική ταυτότητα.

Η Βάργκας ευχαρίστησε τον Τούρκο πρόεδρο για τη συναίνεση του στο να πάρει η σπουδαία κουβανή βολεϊμπολίστρια την τουρκική υπηκοότητα.

Διαμάντι από την Αβάνα

Nωρίτερα η 21χρονη κουβανή – ύψος 1.94 – είχε αποκτήσει και την σερβική υπηκοότητα γεγονός που έχει προκαλέσει ποικίλα σχόλια. Η Βάργκας με ύψος 1.94 θεωρείται μεταξύ των κορυφαίων επιθετικών του παγκοσμίου βόλεϊ και μετά από δύο χρόνια θα έχει το δικαίωμα να αγωνιστεί και στην Εθνική Τουρκίας. Η Βάργκας λόγω ηλικίας αλλά και μοναδικών φυσικών προσόντων θεωρείται από τις πλέον ανερχόμενες βολεϊμπολίστριες του παγκοσμίου βόλεϊ.

Στόχος οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Παρίσι

Το γεγονός εκμεταλλεύτηκε επικοινωνιακά και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν , ο οποίος σε εκδήλωση που έγινε στο πρωθυπουργικό ανάκτορο στην Κωνσταντινούπολη, της παρέδωσε συμβολικά τη φανέλα με τον αριθμό 5 της εθνικής ομάδας της χώρας. Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας , η Κουβανέζα σκόρερ θα πρέπει να κάνει υπομονή 2 χρόνια, ώστε να αγωνιστεί με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα των γυναικών, δηλαδή, θα είναι σε θέση να αγωνιστεί από το 2023 και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού το 2024.

Ανω κάτω η Σερβία

Η νέα αλλαγή υπηκοότητας, ξάφνιασε τον κόσμο του βόλεϊ, δεδομένου ότι η Βάργκας είχε πάρει πριν ενάμιση χρόνο τη σερβική υπηκοότητα, και έλεγε ότι συγκέντρωνε δικαιολογητικά μέσω του δικηγόρου της για να ολοκληρώσει τη διαδικασία πολιτογράφησης της.

Ο Σέρβος Ζόραν Τέρζιτς που είναι προπονητής της στη Φενερμπαχτσέ, αλλά και κόουτς στην πρωταθλήτρια Ευρώπης γυναικών Εθνικής Σερβίας,  που είχε προτείνει να γίνει Σέρβα η Βάργκας, δήλωσε κατάπληκτος από τις κινήσεις της αθλήτριας και του μάνατζερ της. Η Βάργκας έχει βεβαρυμένο παρελθόν και στην ομοσπονδία βόλεϊ της Κούβας η οποία την έχει τιμωρήσει μέχρι και το 2022 διότι πήρε μεταγραφή στην Τουρκία χωρίς την άδεια της Αβάνας.

Διαβάστε επίσης: Ρωσία: Αυστηρή προειδοποίηση για Ουκρανία σε Τουρκία

Ταγίπ ΕρντογάνΜελίσσα Βάργκαςβόλεϊ