Αθλητισμός|13.04.2021 17:25

Στέφανος Τσιτσιπάς: Κυριαρχικός στην πρεμιέρα του στο Μόντε Κάρλο

Newsroom

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ήταν κυριαρχικός στο πρώτο του παιχνίδι στο Μόντε Κάρλο καθώς ξεπέρασε με ευκολία το εμπόδιο του Ασλάν Καράτσεφ με 2-0 σετ (6-3, 6-4) έπειτα από 1 ώρα και 25 λεπτά. Μολονότι ο 29χρονος Ρώσος είναι ένας από τους πιο φορμαρισμένους τενίστες στο tour τον τελευταίο χρόνο έχοντας κάνει άλμα από το νούμερο 253 στο 29 και έχοντας φτάσει στην πρώτη του παρουσία σε Grand Slam στα ημιτελικά του Australian Open και λίγες εβδομάδες αργότερα στην κατάκτηση του τουρνουά στο Ντουμπάι, ο Τσιτσιπάς έφερε αμέσως το παιχνίδι στα μέτρα του και διατήρησε τον έλεγχο μέχρι τέλους.

Ο Τσιτσιπάς, ο οποίος βρίσκεται στο νο. 5 της παγκόσμιας κατάταξης, καθάρισε τον Καράτσεφ σε straight sets και διεύρυνε το ρεκόρ του για το 2021 σε 18-5 έχοντας συμμετάσχει τουλάχιστον στον προημιτελικό και των πέντε τουρνουά που έχει παίξει. Ο κορυφαίος Ελληνας τενίστας θα αντιμετωπίσει στην επόμενη φάση τον νικητή του αγώνα μεταξύ του Αυστραλού Τζον Μίλμαν (νο.44) και του Χιλιανού Κρίστιαν Γκαρίν (νο.24).

Διαβάστε επίσης: Το «μπινελίκι» του Τσιτσιπά on camera και τα αγαπημένα του φαγητά

Ο Τσιτσιπάς άρχισε το παιχνίδι με μεγάλη προσήλωση στον στόχο του και αυτοσυγκέντρωση, γεγονός που του χάρισε γρήγορα το πρώτο μπρέικ στο τέταρτο γκέιμ (3-1). Κι αφού διατήρησε το σερβίς του μέχρι το τέλος του σετ κυριάρχησε με 6-3 έπειτα από μόλις 35 λεπτά. Ιδια εικόνα υπήρξε και στο δεύτερο σετ με τον Τσιτσιπά να μην χαρίζεται στον αντίπαλό του. Μόλις στο τρίτο γκέιμ (2-1) έκανε το δεύτερο μπρέικ στο παιχνίδι και πήρε εκ νέου προβάδισμα το οποίο διατήρησε με άνεση μέχρι τέλους επικρατώντας με 6-4 έπειτα από 50 λεπτά.

ATP Μόντε ΚάρλοΤένιςΣτέφανος Τσιτσιπάς