Αθλητισμός|16.04.2021 00:14

Europa League: Σούπερ Αρσεναλ στην Πράγα, μεγάλη πρόκριση της Ρόμα - Εύκολα Γιουνάιτεντ, Βιγιαρεάλ

Newsroom

Στο παιχνίδι που θεωρείτο το πιο αμφίρροπο πριν από τη σέντρα των ρεβάνς της προημιτελικής φάσης του Europa League, η Αρσεναλ χρειάστηκε μόλις 25 λεπτά για να σφραγίσει το εισιτήριο για την 4άδα. Οι Κανονιέρηδες σκόραραν τρία γκολ σε διάστημα επτά λεπτών (18'-25') και προκρίθηκαν πανηγυρικά με 0-4 επί της Σλάβια Πράγας που λύγισε στο κρίσιμο παιχνίδι όπου αναζητούσε την υπέρβαση. Με συνοπτικές διαδικασίες σφράγισε την πρόκριση και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η οποία μετά το 0-2 στην έδρα της Γρανάδα, επικράτησε και στο Ολντ Τράφορντ με το ίδιο σκορ.

Η Βιγιαρεάλ του μετρ στο Europa League Ουνάι Εμερι επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί και στο δεύτερο ματς της Ντινάμο Ζάγκρεμπ νικώντας 2-1, ενώ μεγάλη μάχη έγινε στο Ολίμπικο, όπου η Ρόμα με την ισοπαλία που απέσπασε (1-1) ξεπέρασε το εμπόδιο του Αγιαξ. Στους ημιτελικούς που είναι προγραμματισμένοι για τις 29 Απριλίου και τις 6 Μαΐου η Αρσεναλ θα αναμετρηθεί με τη Βιγιαρεάλ με τον Εμερι να αντιμετωπίζει την πρώην ομάδα του και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα παίξει με τη Ρόμα σε δύο άκρως ενδιαφέροντα και ανοιχτά ζευγάρια.

Διαβάστε επίσης: Σκάνδαλο Ιμπραΐμοβιτς: Κινδυνεύει με τριετή αποκλεισμό!

Στη Ρώμη ο Αγιαξ άνοιξε το σκορ με γκολ του Μπρομπέι στο 49' αλλά ο Ντζέκο σκόραρε στο 72' και η Ρόμα παρά την πίεση του Αίαντα θα συμμετάσχει για πέμπτη φορά σε ημιτελικό ευρω-διοργάνωσης. Την ίδια ώρα στην Πράγα, η Αρσεναλ μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι και με τη συμπλήρωση 25 λεπτών είχε πετύχει τέσσερα γκολ εκ των οποίων τα τρία μέτρησαν (το άλλο ακυρώθηκε ως οφσάιντ). Ο Πεπέ, ο Λακαζέτ και ο Σακά διαμόρφωσαν το 0-3 νωρίς-νωρίς, ενώ στο δεύτερο ημίχρονο ο Λακαζέτ με ένα ακόμη τέρμα έγραψε πανηγυρικά το 0-4.

Στο Ολντ Τράφορντ η Γιουνάιτεντ απέβαλε κάθε άγχος μόλις στο 5' με το γκολ του Καβάνι και σφράγισε την πρόκριση και τυπικά στις καθυστερήσεις με αυτογκόλ του Βαγιέχο, ενώ η Βιγιαρεάλ με διπλό χτύπημα σε διάστημα οχτώ λεπτών (36' Αλκάθερ, 43' Μορένο) έσβησε το όνειρο της Ντινάμο Ζάγκρεμπ που απλώς μείωσε με τον Ορσιτς.

Αποτελέσματα - Σκόρερ

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Γρανάδα 2-0 (α' ματς 2-0) 5' Καβάνι, 90' αυτ. Βαγιέχο

Σλάβια Πράγας - Αρσεναλ 0-4 (α' ματς 1-1) 18' Πεπέ, 21' πέν., 77' Λακαζέτ, 25' Σάκα

Βιγιαρεάλ - Ντινάμο Ζάγκρεμπ 2-1 (α' ματς 1-0) 36' Αλκάθερ, 43' Μορένο - 74' Ορσιτς

Ρόμα - Αγιαξ 1-1 (α' ματς 2-1) 72' Ντζέκο - 49' Μπρομπέι

Ημιτελικοί (29/4-6/5)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Ρόμα

Βιγιαρεάλ - Αρσεναλ

Διαβάστε επίσης: Εχασε η Παρί αλλά αποκαθήλωσε την Μπάγερν - Πέρασε με άγχος η Τσέλσι

ΓρανάδαΜάντσεστερ ΓιουνάιτεντΑρσεναλΒιγιαρεάλEuropa LeagueΝτινάμο ΖάγκρεμπΡόμα - RomaΑγιαξποδόσφαιροΣλάβια Πράγας