Αθλητισμός|17.04.2021 19:39

Παναιτωλικός - Απόλλων Σμύρνης 1-0: Σανίδα σωτηρίας με αυτογκόλ Λισγάρα

Newsroom

Ο Παναιτωλικός βρήκε σανίδας σωτηρίας από πόδι αντιπάλου και πήρε βαθιά βαθμολογική ανάσα. Το αυτογκόλ του Λισγάρα στο 84' έλυσε τον γρίφο για την ομάδα του Αγρινίου, που επικράτησε 1-0 του Απόλλωνα Σμύρνης και προσπέρασε την ΑΕΛ (έχει ματς λιγότερο καθώς αντιμετωπίζει τη Λαμία τη Δευτέρα 19/4) που έμεινε ουραγός στη βαθμολογία της Super League. Από την άλλη πλευρά, η Ελαφρά Ταξιαρχία μολονότι διατηρεί διαφορά ασφαλείας από την επικίνδυνη ζώνη, παραμένει... αγχωμένος.

Το παιχνίδι ήταν δυνατό και είχε ρυθμό στο πρώτο ημίχρονο έστω κι αν δεν είχε πολλές φάσεις. Ο Απόλλων σκόραρε στο 31' με τον Μπεντινέλι αλλά το γκολ ακυρώθηκε για επιθετικό φάουλ του Λισγάρα στον Τσότσαλιτς. Ο Παναιτωλικός ήταν σαφώς πιο απειλητικός δημιουργώντας τρεις καλές επιθετικές προσπάθειες με Μεντόσα, Βέργο και Ντουάρτε.

Διαβάστε επίσης: Με «μπαλωθιά» Χριστοδουλόπουλου ο Ατρόμητος σόκαρε τον ΟΦΗ

Στο β' ημίχρονο παρά το γεγονός ότι ο Παναιτωλικός «καιγόταν» για το γκολ, ο Απόλλων ανέβασε την απόδοσή του έχοντας περισσότερες τελικές με αποκορύφωμα τη μεγάλη ευκαιρία του Μπεντινέλι στο 82', οπότε ο Κνετ αντέδρασε εξαιρετικά και απέκρουσε σε κόρνερ. Και κόντρα στη ροή του παιχνιδιού καθώς μέχρι εκείνο το σημείο η ομάδα του Αγρινίου δεν είχε τελική από το 46' ως το 84', το γκολ της... λύτρωσης ήρθε από πόδι αντιπάλου καθώς ο Λισγάρας στην προσπάθειά του να απομακρύνει την μπάλα, μετά την κεφαλιά του Ματσόλα και την απόκρουση του Βέρχουλστ, πέτυχε αυτογκόλ με το οποίο διαμορφώθηκε το 1-0.

Βαθμολογία

Παναιτωλικός: Κνετ, Περέιρα (63' Ντάλσιο), Κωνσταντόπουλος, Τσότσαλιτς (34' Καρασαλίδης), Ντίας (81' Καρέλης), Εντινγκά, Μεντόσα, Ντουάρτε, Αριγίμπι (63' Μπαρμπόσα), Μανθάτης, Βέργος (64' Ματσόλα).

Απόλλων Σμύρνης: Βέρχουλστ, Μπαξεβανίδης, Ντομίνγκες, Λισγάρας, Χουχούμης, Φατιόν, Σλίβκα, Κολ (88' Ρώσση), Μπεντινέλι, Φερνάντεθ (78' Μουνιέ), Ιωαννίδης (66' Ντάουντα).

ποδόσφαιροΑπόλλων ΣμύρνηςSuperLeagueΠαναιτωλικός