Αθλητισμός|17.04.2021 20:24

Εριξε «βόμβα» αποχώρησης ο Φλικ από την Μπάγερν - Ερχεται προπονητικό ντόμινο

Newsroom

Η Μπάγερν Μονάχου νίκησε με 3-2 στην έδρα της Βόλφσμπουργκ για την 29η αγωνιστική της Bundesliga, ωστόσο η επικράτηση των Βαυαρών πέρασε σε δεύτερη μοίρα καθώς μετά το τέλος της αναμέτρησης ο Χάνσι Φλικ έριξε... βόμβα αποχώρησης. Ο προπονητής της Μπάγερν ανακοίνωσε πως δεν θα συνεχίσει στο τιμόνι των πρωταθλητών Γερμανίας βάζοντας φωτιά στην προπονητολογία δεδομένου ότι η αποχώρησή του προκαλεί ένα ντόμινο...

«Είναι γεγονός ότι αυτό το καλοκαίρι θα ήθελα να σπάσω το συμβόλαιο μου με την Μπάγερν», δήλωσε στην κάμερα του Sky ο 56χρονος προπονητής, συμπληρώνοντας ότι η απόφαση ελήφθη κατόπιν «προσεκτικής σκέψης». Δεν μπήκε όμως στη διαδικασία να αιτιολογήσει την απόφασή του κάνοντας λόγο για «εσωτερικό ζήτημα». Και πρόσθεσε: «Ήταν σημαντικό για εμένα να μάθει πρώτα η ομάδα την απόφαση από εμένα, επειδή ήδη υπάρχει το θέμα εκεί έξω».

Διαβάστε επίσης: Στην Premier League η Νόριτς του Γιαννούλη, εισπράττει 7,5 εκατ. ευρώ ο ΠΑΟΚ

Ο Φλικ, ο οποίος την περασμένη σεζόν κατέκτησε έξι τίτλους με την Μπάγερν αφού προηγουμένως διαδέχθηκε τον Νίκο Κόβατς, έχει συμβόλαιο σε ισχύ μέχρι το 2023. Ομως οι διαφωνίες που έχει με τον αθλητικό διευθυντή της ομάδας Χασάν Σαλιχάμιτζιτς και κατ' επέκταση με τη διοίκηση του συλλόγου τον ώθησαν στην έξοδο. Στον απόηχο της δήλωσης Φλικ, άρχισαν ήδη τα σενάρια για την επόμενη ημέρα που προκαλεί ένα προπονητικό ντόμινο. Ηδη ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Γερμανίας Γιόακιμ Λεβ έχει ανακοινώσει την αποχώρησή του από το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα για το οποίο πλέον ο Φλικ φέρεται ως ο επικρατέστερος. Παράλληλα, τη θέση του στην Μπάγερν φαίνεται ότι διεκδικεί (και θα κερδίσει) το next best thing των προπονητών στη Γερμανία, ο 33χρονος Γιούλιαν Νάγκελσμαν, ο οποίος θα αφήσει τη Λειψία στο τέλος της σεζόν.

«Το μέλλον δεν είναι ξεκάθαρο. Δεν έχει υπάρξει συζήτηση. Φυσικά, η εθνική Γερμανίας είναι μια επιλογή που κάθε προπονητής πρέπει να σκεφτεί. Όμως πρέπει πρώτα να αποδεχθώ τα γεγονότα. Οι τελευταίες εβδομάδες δεν ήταν εύκολες για εμένα. Γι' αυτό η διαδικασία του να μιλήσω στο σύλλογο και στην ομάδα μου ήταν πολύ σημαντική σήμερα» δήλωσε ο Φλικ.

«Τρένο» η Μπάγερν για τίτλο

Προηγουμένως, η Μπάγερν Μονάχου νίκησε τη Βόλφσμπουργκ με 3-2 κι έκανε ένα ακόμη αποφασιστικό βήμα για την κατάκτηση ενός ακόμη τίτλου. Οι Βαυαροί εκμεταλλεύτηκαν τη χθεσινή (16/04) ισοπαλία της Λειψίας με τη Χόφενχαϊμ (0-0) και αύξησαν τη διαφορά τους στους επτά βαθμούς στην κορυφή της βαθμολογίας. Μεγάλος πρωταγωνιστής των Βαυαρών ήταν ο νεαρός Τζαμάλ Μουσιάλα, ο οποίος πέτυχε δύο γκολ.

Παράλληλα, η Γκλάντμπαχ νίκησε στην έδρα της με 4-0 την Αϊντραχτ Φρανκφούρτης και συνεχίζει να ελπίζει πως θα προλάβει το τρένο της ευρωπαϊκής συμμετοχής, ενώ η Σάλκε του Δημήτρη Γραμμόζη ηττήθηκε στην έδρα της Φράιμπουργκ με 4-0 και χάνει οριστικά το όνειρο της παραμονής.

BundesligaΜπάγερν ΜονάχουΧάνσι ΦλικΕθνική Γερμανίας