Αθλητισμός|17.04.2021 22:49

Κύπελλο Αγγλίας, Τσέλσι - Μάντσεστερ Σίτι 1-0: Οι Λονδρέζοι έφυγαν για τελικό

Newsroom

Σπουδαία πρόκριση πέτυχε η Τσέλσι καθώς απέκλεισε τη Μάντσεστερ Σίτι στον ημιτελικό του Κυπέλλου Αγγλίας κι έκλεισε θέση για τον τελικό, όπου θα αντιμετωπίσει τον νικητή της κυριακάτικης (18/4, 20.30) αναμέτρησης της Λέστερ με τη Σαουθάμπτον. Η ομάδα του Τόμας Τούχελ, όχι μόνο πήρε το εισιτήριο για τον τελικό του Γουέμπλεϊ αλλά ήταν και ανώτερη της Σίτι, που δεν είχε φρεσκάδα, ενώ στο φινάλε του ματς άντεξε στην πίεση των Πολιτών.

Οι Λονδρέζοι έβαλαν φρένο στην εντυπωσιακή πορεία της Σίτι για την κατάκτηση του quadruple καθώς το Κύπελλο Αγγλίας δεν μπορεί πια να αποτελεί στόχο για την ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα που μένει να κυνηγήσει το τρεμπλ (πρωτάθλημα, Λιγκ Καπ και Champions League). Από την άλλη πλευρά, η Τσέλσι επιβεβαίωσε για πολλοστή φορά ότι έχει βελτιωθεί σημαντικά επί των ημερών του Γερμανού Τούχελ, ο οποίος θα έχει την ευκαιρία να πανηγυρίσει τον πρώτο του τίτλο επί αγγλικού εδάφους, ενώ βρίσκεται με τους Μπλε και στην τετράδα του Champions League.

Διαβάστε επίσης: Εριξε «βόμβα» αποχώρησης ο Φλικ από την Μπάγερν - Ερχεται προπονητικό ντόμινο

H Τσέλσι που ήταν ανώτερη στο πρώτο ημίχρονο βρήκε τελικά το πρώτο γκολ στο παιχνίδι με γκολ του Ζίγες έπειτα από ωραία ενέργεια και ασίστ του Βέρνερ.

Τσέλσι: Κέπα, Αθπιλικουέτα, Τιάγκο Σίλβα (88' Ζούμα), Ρίντιγκερ, Τζέιμς, Ζορζίνιο, Καντέ, Τσίλγουελ, Ζίγες (79' Εμερσον), Βέρνερ (79' Χάβερτς), Μάουντ (70' Πούλισιτς)

Μάντσεστερ Σίτι: Στέφεν, Κανσέλο, Ντίας, Λαπόρτ, Μεντί, Φερναντίνιο, Ρόντρι, Τόρες (64' Γκιουντογκάν), Ντε Μπρόινε (48' Φόντεν), Στέρλινγκ, Ζεσούς

Μάντσεστερ ΣίτιποδόσφαιροΤσέλσιΚύπελλο Αγγλίας