Αθλητισμός|18.04.2021 00:48

Copa del Rey, Αθλέτικ Μπιλμπάο - Μπαρτσελόνα 0-4: Θρίαμβος Μπλαουγκράνα!

Newsroom

Με μια 12λεπτη... καταιγίδα από γκολ η Μπαρτσελόνα έπνιξε την Αθλέτικ Μπιλμπάο, έφτασε σε μια επιβλητική νίκη με 4-0 και θριάμβευσε στον τελικό του Κυπέλλου Ισπανίας - Copa del Rey. Ο «μάγος» Λιονέλ Μέσι, ο εκπληκτικός Φρένκι Ντε Γιονγκ και η παρέα τους κυριάρχησαν από την αρχή μέχρι το τέλος της αναμέτρησης και έφτασαν στην πανηγυρική κατάκτηση ενός σημαντικού τίτλου για τους Μπλαουγκράνα που πέρυσι έμειναν... άτιτλοι και που ακόμη και στο ξεκίνημα της τρέχουσας σεζόν υπό τις οδηγίες του Ρόναλντ Κούμαν έδειχναν εκτός τόπου και χρόνου...

Μόλις τον περασμένο Ιανουάριο η Μπιλμπάο στερούσε από την Μπάρτσα το Σούπερ Καπ Ισπανίας. Τρεις μήνες αργότερα όμως οι Καταλανοί πραγματοποίησαν μια εκπληκτική παράσταση, πήραν ρεβάνς από τους Βάσκους και σήκωσαν το Κύπελλο Ισπανίας για 31η φορά. Η πολυνίκης του θεσμού Μπαρτσελόνα έχει κατακτήσει τα πέντε από τα τελευταία επτά Κύπελλα, ενδεικτικό της κυριαρχίας της.

Διαβάστε επίσης: Η Τσέλσι έσβησε το όνειρο της Σίτι για quadruple κι έφυγε για τελικό

Από την άλλη πλευρά, η Μπιλμπάο που ακολουθεί την Μπάρτσα με 23 κατακτήσεις στην ιστορία της διοργανώσεις, σε λιγότερο από δύο εβδομάδες ηττήθηκε ξανά σε τελικό Κυπέλλου καθώς στις 7 Απριλίου γνώρισε έχασε κι από τη Ρεάλ Σοσιεδάδ για τη διοργάνωση του 2020 που είχε αναβληθεί λόγω κορονοϊού.

Η καλή μέρα άλλωστε φάνηκε από νωρίς για την Μπάρτσα που μπήκε ορεξάτη στο γήπεδο κι άρχισε να σφυροκοπά την Μπιλμπάο. Μόλις στο 4' ο Ντε Γιονγκ είχε δοκάρι κι ακολούθησαν πολλές καλές ευκαιρίες μέχρι το ξέσπασμα. Στο 60' η Μπαρτσελόνα άνοιξε το σκορ με γκολ του Γκριεζμάν έπειτα από σέντρα του Ντε Γιονγκ, ο οποίος στο 63' από πασέρ έγινε εκτελεστής και έγραψε το 2-0 με κοντινή κεφαλιά. Η... καταιγίδα Μπάρτσα συνεχίστηκε όμως καθώς στο 68' και πάλι ο Ντε Γιονγκ έπαιξε ωραία το 1-2 με τον Μέσι, ο οποίος πάτησε περιοχή και με ιδανικό πλασέ πέτυχε το 3-0. Υπήρξε και συνέχεια καθώς στο 72' ο Αλμπα σέντραρε προς τον Μέσι, ο οποίος εκτέλεσε ξανά με σουτ στην κίνηση μέσα στην περιοχή (4-0).

Μπιλμπάο: Σιμόν, Ντε Μάρκος, Άλβαρεθ (67' Νούνιεθ), Μαρτίνεθ, Μπαλενθιάγα, Μπερενγκέρ (54' Βέσγκα), Ντ. Γκαρθία, Λόπεθ (68' Μπερτσίτσε), Μουνιαΐν (46' Λέκουε), Γουίλιαμς (67' Βιγιαλίμπρε), Ρ. Γκαρθία.

Μπαρτσελόνα: Τερ Στέγκεν, Μινγκέθα (87' Ντεμπελέ), Πικέ (82' Αραούχο), Λενγκλέ, Μπουσκέτς, Ντεστ (74' Σέρζι Ρομπέρτο), Ντε Γιονγκ, Πέδρι (82' Ιλάις Μορίμπα), Άλμπα, Μέσι, Γκριεζμάν (87' Μπρέιθγουέιτ).

Διαβάστε επίσης: Εριξε «βόμβα» αποχώρησης ο Φλικ από την Μπάγερν - Ερχεται προπονητικό ντόμινο

Κύπελλο ΙσπανίαςΛιονέλ ΜέσιΦρένκι ντε ΓιονγκΑθλέτικ ΜπιλμπάοποδόσφαιροΜπαρτσελόναcopa del Rey