Αθλητισμός|18.04.2021 17:49

Παναθηναϊκός - Αρης 1-2: Ανατροπή σε τρία λεπτά και προβάδισμα Ευρώπης

Newsroom

Η αποβολή του Μαουρίσιο στο 52' κι ενώ ο Παναθηναϊκός νικούσε τον Αρη (1-0), οδήγησε τους Πράσινους σε ολική κατάρρευση. Οι Κίτρινοι σκόραραν δύο γκολ σε τρία λεπτά, έκαναν τη μεγάλη ανατροπή (1-2) και πήραν ξεκάθαρο προβάδισμα για το ευρωπαϊκό εισιτήριο στη Super League. Αντιθέτως, το Τριφύλλι απομακρύνεται ξανά από την επιστροφή στα Κύπελλα Ευρώπης έχοντας υποστεί δύο σερί ήττες.

Μάλιστα, ο Αρης έσπασε μια ιδιαίτερη δυσμενή παράδοση σε ένα γήπεδο στο οποίο δεν έχει τις καλύτερες αναμνήσεις. Οι Κίτρινοι επικράτησαν στο Απόστολος Νικολαΐδης για πρώτη φορά από τη σεζόν 1982-83, οπότε με γκολ των Μιχαλήτσου και Κούη είχαν κερδίσει και τότε με 1-2 και πάλι με ανατροπή καθώς ο Παναθηναϊκός είχε προηγηθεί με γκολ του Τσινού.

Διαβάστε επίσης: Σανίδα σωτηρίας με αυτογκόλ Λισγάρα ο Παναιτωλικός

Το παιχνίδι άρχισε με τις δυο ομάδες να δείχνουν διάθεση για να παίξουν ποδόσφαιρο και τον Αρη να κρατάει περισσότερο την μπάλα στα πόδια του. Ωστόσο, ο Παναθηναϊκός ήταν εκείνος που ευτύχησε να σκοράρει στην πρώτη του καλή επιθετική προσπάθεια.  Στο 31' οι Πράσινοι αναπτύχθηκαν ωραία από τα αριστερά, ο Χουάνκαρ σέντραρε εξαιρετικά και ο Σανκαρέ, ο οποίος έκανε κίνηση φορ, βγήκε στην πλάτη της άμυνας των Κιτρίνων και με κεφαλιά άνοιξε το σκορ (1-0).

Ο Αρης είχε τη μεγάλη ευκαιρία για να σκοράρει στο 45' με εκτέλεση πέναλτι (ο Βέλεθ έσπρωξε τον Ρος) αλλά ο Μάνος έστειλε την μπάλα στο δοκάρι του Διούδη που έπεσε απ' την σωστή πλευρά.

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με τις ισορροπίες να αλλάζουν καθώς μόλις στο 51' ο Μαουρίσιο τιμωρήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα και αποβλήθηκε από το ματς. Ο Αρης έχοντας την αριθμητική υπεροχή πίεση και στο 62' εκμεταλλεύτηκε το κενό στην άμυνα του Παναθηναϊκού και από κοντά ο Μάνος πλάσαρε εύστοχα ισοφάρισε κι εξιλεώθηκε για το χαμένο πέναλτι (1-1).

Οι παίκτες του Παναθηναϊκού έδειξαν να έχουν υποστεί ολικό μπλακ άουτ και προτού συνέλθουν από το σοκ της ισοφάρισης ο Αρης βρήκε και δεύτερο γκολ με τον Ματέο Γκαρσία στο 65' έπειτα από σουτ του Μαντσίνι κι ασταθή απόκρουση του Διούδη (1-2).

Ο Παναθηναϊκός όσο κι αν προσπάθησε στο γήπεδο, ο Μπόλονι ό,τι κι αν δοκίμασε από τον πάγκο ρίχνοντας στη μάχη και τους Καμπετσή, Μπουζούκη, Ενγκμπακοτό και Καρλίτος, τίποτα δεν άλλαξε καθώς ο Αρης κράτησε με ασφάλεια το προβάδισμα στο σκορ.

Bαθμολογία

Παναθηναϊκός: Διούδης, Μολό (70' Ενγκμπακοτό), Νιάς, Βέλεθ, Χουάνκαρ, Αλεξανδρόπουλος, Σανκαρέ (79' Μπουζούκης), Μαουρίσιο, Βιγιαφάνιες (69' Καμπετσής), Αϊτόρ (58' Σάντσες), Μακέντα (80' Καρλίτος).

Αρης: Κουέστα, Σάκιτς, Δεληζήσης, Ρόουζ, Σούντγκρεν (59' Γκάνεα), Τζένγκο (58' Ματίγια), Σάσα, Μπερτόγλιο (86' Σίλβα), Μαντσίνι, Ματέο Γκαρσία (93' Ιωάννου), Μάνος

ΠαναθηναϊκόςποδόσφαιροSuperLeagueΑρης