Αθλητισμός|18.04.2021 19:58

ΑΕΚ - Αστέρας Τρίπολης 3-1: Καθάρισε στο φινάλε με Λόπες και Αλμπάνη

Newsroom

Η ΑΕΚ δυσκολεύτηκε και αγχώθηκε απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης αλλά με ξέσπασμα στο φινάλε και δύο γκολ από τον Λόπες και τον Αλμπάνη επικράτησε 3-1 για δεύτερη σερί αγωνιστική στα πλέι οφ της Super League, παρέμεινε στο -3 από τον Αρη και στο +5 από τον Παναθηναϊκό και έκανε ένα σημαντικό βήμα για να πάρει το εισιτήριο για το Europa Conference League.

To παιχνίδι είχε καλό ρυθμό από την αρχή με την ΑΕΚ να σκοράρει μόλις στο 5' αλλά το γκολ του Σβάρνα να ακυρώνεται ως οφσάιντ. Η πίεση της Ενωσης συνεχίστηκε με το γκολ τελικά να έρχεται στο 39'. Ο Μάνταλος εκμεταλλεύτηκε τις κόντρες, μπήκε στην περιοχή και γύρισε προς τον Γαλανόπουλο, ο οποίος πλάσαρε εύστοχα για το 1-0.

Διαβάστε επίσης: Ανατροπή για Αρη σε τρία λεπτά και προβάδισμα Ευρώπης

Αμέσως όμως ο Αστέρας Τρίπολης απάντησε στο 41' με καταπληκτικό σουτ του Ριέρα μέσα από την περιοχή κι από πλάγια θέση (1-1). 

Στο 65' ο Αστέρας σκόραρε έπειτα από φανταστικό σουτ του Ιγκλέσιας εκτός περιοχής που σημάδεψε το δοκάρι. Ο Μουνάφο πήρε το ριμπάουντ και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, ωστόσο ήταν σε θέση οφσάιντ με αποτέλεσμα να ακυρωθεί το γκολ. Τη λύση για την ΑΕΚ έδωσε στο 85' ο Ελντερ Λόπες. Ο Μάνταλος έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Λόπες πετάχτηκε στο δεύτερο δοκάρι, πρόλαβε τον Ρουμπέν Γκαρθία και τον Παπαδόπουλο και την έστειλε στα δίχτυα (2-1).

Στο 94' ο Αλμπάνης έφυγε στην αντεπίθεση, πέρασε και τον Παπαδόπουλο και πλάσαρε εύστοχα για το 3-1.

Βαθμολογία

ΑΕΚ: Αθανασιάδης, Βασιλαντωνόπουλος, Σβάρνας, Τσιγκρίνσκι, Λόπες, Κρίστιτσιτς (84' Κοσίδης), Γαλανόπουλος (62' Σιμάνσκι), Μάνταλος, Γκαρσία, Ανσαριφάρντ (53' Αλμπάνης), Ολιβέιρα.

Αστέρας Τρίπολης: Παπαδόπουλος, Γκαρσία, Σουάρες, Καστάνιο (89' Χριστόπουλος), Άλβαρες, Μουνάφο, Βαλιέντε (89' Αλί Μπαμπά), Τιλίκα (89' Κρέσπι), Ριέρα (76' Γκόμες), Σίτο (61' Ιγκλέσιας), Μπαράλες.

Αστέρας ΤρίποληςΑΕΚSuperLeagueποδόσφαιρο