Αθλητισμός|19.04.2021 00:26

FA Cup: Στο τελικό η Λέστερ για πρώτη φορά μετά από 52 χρόνια!

Newsroom

Για πρώτη φορά μετά από το 1969 η Λέστερ θα βρεθεί σε τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας. Οι Αλεπούδες επικράτησαν 1-0 της Σαουθάμπτον στον ημιτελικό που έγινε στο Γουέμπλεϊ και θα προσπαθήσουν να κατακτήσουν απέναντι στην Τσέλσι το πρώτο FA Cup στην ιστορία του συλλόγου μετά από τρεις ανεπιτυχείς προσπάθειες στα 60s (1961 ήττα από Τότεναμ, 1963 ήττα από Μάν. Γιουνάιτεντ και 1969 ήττα από Μάν. Σίτι). Ο τελικός είναι προγραμματισμένος για τις 15 Μαΐου και πάλι στο Γουέμπλεϊ, εκεί όπου η Λέστερ θα διεκδικήσει το πρώτο τρόπαιο μετά το ιστορικό πρωτάθλημα του 2016.

Σε ένα ιδιαίτερα κλειστό ματς η Λέστερ κατάφερε να βρει το πολυπόθητο γκολ και να πάρει την πρόκριση για τον τελικό. Για την εξαιρετική ομάδα του Μπρένταν Ρότζερς, η οποία παράλληλα βρίσκεται, μέσω Premier League, και εντός των εισιτηρίων για το Champions League, το γκολ που έκρινε το ματς πέτυχε στο ξεκίνημα του β' ημιχρόνου ο φορμαρισμένος Ιχεανάτσο, ο οποίος μετά το γύρισμα του Βάρντι και την κακή αντίδραση του Βέστεργκααρντ, με διπλή προσπάθεια πλάσαρε εύστοχα. Η Σαουθάμπτον προσπάθησε να αντιδράσει, δεν σκόραρε κι έχασε τη μεγάλη ευκαιρία για να βρεθεί σε τελικό για πρώτη φορά μετά το 2003 και πέμπτη συνολικά στην ιστορία της.

Διαβάστε επίσης: Η Τσέλσι απέκλεισε τη Σίτι κι έφυγε για τελικό

Λέστερ: Σμάιχελ, Φοφανά, Έβανς, Σογιουντσού, Καστάνς, Τίλεμανς, Εντιντί, Περέιρα (60' Ολμπράιτον), Πέρεθ (69' Μάντισον), Ιχεανάτσο, Βάρντι.

Σαουθάμπτον: Φόρστερ, Γουόκερ-Πίτερς (85' Τέλα), Μπέντναρεκ, Βέστεγκααρντ, Μπέρτραντ (85' Σαλίσου), Άρμστρονγκ, Γουόρντ-Πράους, Ντιαλό, Τζενεπό (73 Γουόλκοτ), Ινγκς, Ρέντμοντ (59' Άνταμς).

Στο -8 η Γιουνάιτεντ από τη Σίτι

Στο μεταξύ, με δύο γκολ του Μέισον Γκρίνγουντ η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ νίκησε στο Ολντ Τράφορντ την Μπέρνλι με 3-1 για την 32η αγωνιστική της Premier League. Η ομάδα του Ολε Γκούναρ Σόλσκιερ πλησίασε στους οκτώ βαθμούς την πρωτοπόρο Μάντσεστερ Σίτι. Νωρίτερα, η Φούλαμ βρέθηκε πολύ κοντά σε μια μεγάλη νίκη που θ' αναπτέρωνε τις ελπίδες της για παραμονή στην κατηγορία στην έδρα της Αρσεναλ, αλλά τελικά ισοφαρίστηκε στο έβδομο λεπτό των καθυστερήσεων! Η ομάδα του Σκοτ Πάρκερ με το γκολ-πέναλτι του Μέιγια στο 59ο λεπτό πήρε προβάδισμα στο σκορ και κρατούσε τη νίκη, όμως ο Νκέτια ισοφάρισε για την ομάδα του Μίκελ Αρτέτα στο 97' και έκοψε τη χαρά των φιλοξενούμενων. 

ποδόσφαιροΚύπελλο ΑγγλίαςΜάντσεστερ ΓιουνάιτεντPremier LeagueΣαουθάμπτονΑρσεναλΛέστερΦούλαμ