Αθλητισμός|19.04.2021 00:45

Serie A: Φρένο της Νάπολι στην Ιντερ, χαστούκι της Αταλάντα στη Γιουβέντους

Newsroom

Φρένο στην ξέφρενη πορεία της Ιντερ έβαλε η Νάπολι η οποία απέσπασε ισοπαλία (1-1) στο Ντιέγκο Μαραντόνα για τη Serie A. Οι Νερατζούρι μετρούσαν 11 σερί νίκες στο πρωτάθλημα αλλά σταμάτησαν απέναντι στην ομάδα του Τζενάρο Γκατούζο, που δίνει μεγάλη μάχη για το Champions League. Η ομάδα του Αντόνιο Κόντε που παραμένει φαβορί για τον τίτλο καθώς απέχει εννέα βαθμούς από τη δεύτερη Μίλαν, είχε δύο δοκάρια με τον Λουκάκου αλλά δεν πήρε το τρίποντο. Από την άλλη πλευρά, οι Παρτενοπέι με τον πολύτιμο βαθμό που απέσπασαν πλησίασαν στους δύο βαθμούς την τέταρτη Γιουβέντους που δέχθηκε ηχηρό χαστούκι από την Αταλάντα (Βαθμολογία: Ιντερ 75, Μίλαν 66, Αταλάντα 64, Γιουβέντους 62, Νάπολι 60, Λάτσιο 58).

Στο 29’ η Ιντερ είχε το πρώτο δοκάρι με τον Λουκάκου, ενώ στο 36’ βρέθηκε πίσω στο σκορ με απίθανο τρόπο: έπειτα από σέντρα του Ινσίνιε ο Χαντάνοβιτς στην προσπάθειά του να μπλοκάρει «καπάκωσε» την μπάλα στα πόδια του Ντε Φράι, ο οποίος χρεώθηκε αυτογκόλ (1-0). Οι Μιλανέζοι έγιναν πιο πιεστικοί, είχαν δοκάρι αμέσως μετά ξανά με τον Λουκάκου, προτού φτάσουν στην ισοφάριση (1-1) με τον Ερικσεν στο 55'.

Διαβάστε επίσης: Αυτοκτονία της Ρεάλ Μαδρίτης με Χετάφε, στο +3 η Ατλέτικο

Προηγουμένως, με γκολ του Ρουσλάν Μαλινόφσκι στο 87' η Αταλάντα έφθασε σε μια σπουδαία νίκη επί της Γιουβέντους με 1-0. Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι και με τους τρεις βαθμούς ξεπέρασαν την ομάδα του Τορίνο και ανέβηκαν στην τρίτη θέση της βαθμολογίας, εξασφαλίζοντας, ουσιαστικά, τη συμμετοχή τους και στο Champions League της νέας αγωνιστικής περιόδου.

Νωρίτερα, η Μίλαν δυσκολεύτηκε, αλλά τελικά ξεπέρασε το εμπόδιο της Τζένοα στο Μιλάνο με 2-1. Οι «ροσονέρι» προηγήθηκαν με τον Αντε Ρέμπιτς (13'), ισοφάρισε η ομάδα της Γένοβας με τον Ντέστρο (37'), και ο Σκαμάκα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του στο 68ο λεπτό, διαμορφώνοντας με αυτογκόλ το τελικό σκορ. Στα άλλα ματς, η Τορίνο κέρδισε τη Ρόμα με 3-1, η Λατσιο την Μπενεβέντο με 5-3 και η Μπολόνια τη Σπέτσια με 4-1.

ΝάπολιΙντερΜίλανΑταλάνταΓιουβέντουςSerie A