Αθλητισμός|20.04.2021 10:05

Μητσοτάκης για European Super League: Μεγάλο λάθος, οι οπαδοί δεν θα το ανεχτούν

Newsroom

Την αντίθεσή του στην δημιουργία της κλειστής λίγκας των πλουσιότερων ευρωπαϊκών συλλόγων ποδοσφαίρου, εξέφρασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο πρωθυπουργός με ανάρτησή του στο twitter εναντιώνεται στο εγχείρημα που βρίσκει αντίθετες την ευρωπαϊκή και παγκόσμια ομοσπονδία ποδοσφαίρου, που απειλούν με καρατόμηση αυτών των ομάδων, και στέκεται στο πλευρό όσων είναι απέναντι στην ελίτ.

«Η λίγκα αυτή καταργεί την Ιστορία και την παράδοση του αθλήματος. Είναι λάθος, τελεία και παύλα. Οι οπαδοί δεν θα το ανεχτούν...» αναφέρει μεταξύ άλλων ο κ. Μητσοτάκης.

Η δημιουργία της νέας διοργάνωσης έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο και μένει να φανεί αν οι 12 σύλλογοι που υπέγραψαν την ιδρυτική διακήρυξη θα πάνε μέχρι τέλους... Μίλαν, Αρσεναλ, Ατλέτικο Μαδρίτης, Τσέλσι, Μπαρτσελόνα, Ιντερ, Γιουβέντους, Λίβερπουλ, Μάντσεστερ Σίτι, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Ρεάλ Μαδρίτης και Τότεναμ εντάχθηκαν ως ιδρυτικά μέλη. Αναμένονται ακόμη 3 σύλλογοι να συμπεριληφθούν πριν από την εναρκτήρια σεζόν, που αναμένεται να εκκινήσει όσο το δυνατόν γρηγορότερα καταστεί εφικτό.

Διαβάστε ακόμη: «Βόμβα» από στέλεχος της UEFA: «Πρέπει να αποβληθούν απ' το φετινό Champions League Ρεάλ, Τσέλσι και Σίτι»

«Η πιθανότητα του απροσδόκητου κάνει το ποδόσφαιρο τόσο συναρπαστικό. Η πρόταση μερικών πλουσίων ευρωπαϊκών συλλόγων για τη δημιουργία κλειστού πρωταθλήματος εναντιώνεται στην Ιστορία και την παράδοση του αθλήματος. Είναι λάθος, τελεία και παύλα. Οι οπαδοί δεν θα το ανεχθούν» αναφέρει χαρακτηριστικά στο μήνυμά του ο πρωθυπουργός της Ελλάδας.

T

Διαβάστε ακόμη: Επίθεση Τσέφεριν σε Super League: «Υπουλα φίδια - Εκτός Euro και Μουντιάλ όποιος παίξει εκεί»

European Super LeagueποδόσφαιροΡεαλ ΜαδρίτηςΜάντσεστερ ΣίτιFIFAUEFA